4 Μαΐου, 2024

ΣΟΚ! Παραλίγο νέα Τέμπη στη Λάρισα – Δύο τρένα στην ίδια γραμμή

ΣΟΚ! Παραλίγο νέα Τέμπη στη Λάρισα – Δύο τρένα στην ίδια γραμμή

Φρέναραν την τελευταία στιγμή! Γλυτώσαμε από νέα σιδηροδρομική τραγωδία

Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Μία νέα σιδηροδρομική τραγωδία αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή στη Λάρισα, όταν δύο τρένα κινούνταν σε αντίθετη κατεύθυνση πάνω στην ίδια γραμμή, ωστόσο, η έγκαιρη αντίδραση των μηχανοδηγών απέτρεψε τη σύγκρουση.

Για ελάχιστες στιγμές δεν επαναλήφθηκε μία σιδηροδρομική τραγωδία ίδια με αυτή των Τεμπών. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Larissanet, στον σταθμό του Μεζούρλου, στη Λάρισα, δύο επιβατικές αμαξοστοιχίες κινούνταν σε αντίθετη κατεύθυνση αλλά στην ίδια γραμμή.

Το ευτυχές της υπόθεσης ήταν ότι κινούνταν με χαμηλή ταχύτητα γιατί ήδη είχαν μπει στον αστικό ιστό και έτσι οι μηχανοδηγοί πρόλαβαν να αντιδράσουν. Οι δύο μηχανοδηγοί περίπου 100 μέτρα πριν από μία νέα τραγική σύγκρουση, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τα τρένα.

Κανείς, προφανώς, και δεν θέλει ούτε να σκέφτεται τι θα μπορούσε να έχει συμβεί αν η «συνάντηση» των δύο τρένων γινόταν έξω από την πόλη, εκεί όπου θα είχαν αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα και δύσκολα θα είχαν χρόνο αντίδρασης οι μηχανοδηγοί.

Δείτε τις φωτογραφίες από την ιστοσελίδα Larissanet:

Παραλίγο νέα Τέμπη στη Λάρισα

 

Τραγωδία στα Τέμπη: “Ράγισαν” καρδιές από τους συγγενείς των θυμάτων στο τρισάγιο – «Να παρακαλέσει τον Άγιο Θεό ώστε να…» (Video)

Στον τόπο του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη βρέθηκε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, προκειμένου να τελέσει μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των αδικοχαμένων θυμάτων.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος καθ’ οδόν για τον Βόλο, όπου πραγματοποιεί από σήμερα τριήμερη επίσκεψη, σταμάτησε στον τόπο της τραγωδίας και τέλεσε το τρισάγιο. Τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ενώ στον τόπο του δυστυχήματος βρέθηκαν και συγγενείς των θυμάτων, αλλά και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Πλήθος συγγενών στο σημείο της τραγωδίας

Το παρών έδωσε πλήθος συγγενών των θυμάτων του δυστυχήματος, καθώς και εκπρόσωποι της πολιτικής και αυτοδιοικητικής ηγεσίας του τόπου.

Ο κ. Βαρθολομαίος δακρυσμένος καθ’ όλη τη διάρκεια του τρισάγιου, κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων, στον παρακείμενο ναΐσκο, ενώ συναντήθηκε με συγγενείς.

Σε δήλωσή του μετά το πέρας της θρησκευτικής τελετής, ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος τόνισε μεταξύ άλλων πως ο Πατριάρχης “προσέθεσε και τη δική του λύπη στο θρήνο των συγγενών των θυμάτων. Έρχεται να ευλογήσει τον τόπο και να παρακαλέσει τον Άγιο Θεό ώστε να μη συμβούν στο μέλλον παρόμοια ατυχήματα. Η παρουσία του μας τιμά, είναι καθοριστική καθώς σ’ αυτό εδώ το σημείο που ενδεχομένως πολλοί το αποφεύγουν, έρχεται να δώσει την ευλογία και να πει πως κάποια πράγματα δεν έχουν να κάνουν με τι πιστεύει ο καθένας, με τις προκαταλήψεις του καθενός, αλλά με την υπευθυνότητα…”