29 Μαρτίου, 2024

Σέρρες: Κακοποιούσε σκυλάκια 10χρονος και ο φίλος του γελούσε – Καταγγελία μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο στα social media

Σέρρες: Κακοποιούσε σκυλάκια 10χρονος και ο φίλος του γελούσε – Καταγγελία μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο στα social media

Φέρεται να έχουν πεθάνει τέσσερα από τα επτά κουτάβια στο εγκαταλελειμμένο κτίριο

Είναι χρήσιμο να αναλυθεί πόθεν προέκυψε η τάση ενός παιδιού 10 χρόνων να βασανίζει ζώα

, όπως έγινε στις Σέρρες, σε βίντεο που δόθηκε στο φως της δημοσιότητας και κλόνισε, τη στιγμή που η κακοποίηση ζώου λογίζεται ως κακούργημα.

Ο πιτσιρικάς απεικονίστηκε να βασανίζει κουτάβια και ένας φίλος του, που κατέγραψε σε βίντεο τη στιγμή, γελούσε με την καρδιά του μπροστά σε αυτό το θέαμα. Η καταγγελία έγινε μόλις κατέστη αντιληπτό το βίντεο που ανέβηκε στα social media.
Το ρεπορτάζ του MEGA, το οποίο φιλοξενεί δηλώσεις από τη γυναίκα που έκανε την καταγγελία, αναφέρει: Είναι ένα παιδάκι μόλις 10 ετών. Στο βίντεο που τραβάει φίλος του φαίνεται να βασανίζει ένα κουταβάκι, να το πετά στον αέρα και να το κακομεταχειρίζεται.

Κάνει άσεμνες κινήσεις με το κουταβάκι στα χέρια του και γελάει με τον φίλο του όσο το σκυλάκι υποφέρει στα χέρια του.

Το ανήλικο παιδί κρατάει με μίσος το κουτάβι από τον λαιμό, το πετάει κάτω στο στρώμα, του πατάει το κεφάλι και το κλοτσάει τέσσερις φορές. Όσο το σκυλάκι φαίνεται ανήμπορο να αντιδράσει, το παιδί το αρπάζει και το ξαναπετάει στον αέρα σαν να είναι ένα άψυχο ον.

Το σοκαριστικό βίντεο κυκλοφόρησε στα social media και άμεσα έγινε σχετική καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα Σερρών.«Με το που έκανα την καταγγελία, κατευθείαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Νιγρίτας πήγαν στο σημείο για να κάνουν έρευνα. Βρήκαν στη φωλιά τα τρία κουτάβια και μου τα παρέδωσαν», λέει η πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου «Εμμανουήλ Παππάς» Ελένη Τζιαφέτα.

Μέσα στο εγκαταλελειμμένο κτίριο, σε χωριό των Σερρών, φαίνεται να υπάρχουν στοιβαγμένα συνολικά 7 κουτάβια, οι αστυνομικοί όμως εντόπισαν μόνο τα 3, που μεταφέρθηκαν άμεσα σε κτηνίατροΥπάρχουν πληροφορίες δυστυχώς ότι τα τέσσερα έχουν πεθάνει», συμπλήρωσε η κ. Τζιαφέτα, ενώ ο κτηνίατρος που τα εξέτασε, είπε: «Κάνουμε τα τυπικά ώστε να επανέλθει η θρεπτική τους κατάσταση στα φυσιολογικά».

Παρά την κακοποίηση που φαίνεται να έχουν υποστεί, τα κουταβάκια δεν έφεραν κανένα τραύμα πάνω τους.

«Τα κουτάβια αυτά μπορούν να φάνε ξηρά τροφή από εδώ και πέρα. Υπολογίζουμε πως είναι 2 μηνών, δεν έχουν κάποιο εμφανές πρόβλημα προς το παρόν. Τσιπαρίστηκαν, εμβολιάστηκαν, αποπαρασιτώθηκαν. Είναι σε κακή θρεπτική κατάσταση».

Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες

Το βίντεο της φρίκης έχει φτάσει στα χέρια εισαγγελέα, με τα δύο ανήλικα αγόρια να έχουν ταυτοποιηθεί.

«Αν και μιλάμε για βασανισμό και θανάτωση ζώων, μην ξεχνάμε ότι ήταν επτά κουτάβια και βρέθηκαν μόλις τα τρία ζωντανά, ο βασανισμός τους φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο, επειδή μιλάμε για ανήλικους, παιδιά ηλικίας 10 και 13 ετών, φτάνουν απλώς στο σημείο που οι γονείς τους θα δικαστούν για παραμέληση ανηλίκου», αναφέρει η διευθύντρια του Zero Stray Academy, Σταματίνα Σταματάκου.

Η έρευνα ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται σύντομα να αποδοθούν ευθύνες.