28 Μαρτίου, 2024

Basket League: Ο Ολυμπιακός νίκησε τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία τέσσερις ημέρες μετά το σοκ του Κάουνας

Basket League: Ο Ολυμπιακός νίκησε τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία τέσσερις ημέρες μετά το σοκ του Κάουνας

Στο πρώτο του παιχνίδι μετά τον χαμένο τελικό της Euroleague ο Ολυμπιακός με τον Σλούκα οδηγό πέρασε εύκολα από την Πυλαία επικρατώντας 97-77 του ΠΑΟΚ κι έκανε το 2-0 στη σειρά των ημιτελικών της Basket League.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μόλις τέσσερις μέρες μετά τον τελικό της Euroleague κόντρα στη Ρεάλ, κλήθηκε να επιστρέψει στην ελληνική πραγματικότητα, αντιμετωπίζοντας δύσκολα από τον ΠΑΟΚ μόνο στην πρώτη περίοδο. Ωστόσο στη συνέχεια με τη βοήθεια των Σλούκα, Βεζένκοφ και Φαλ, ανέβασε ρυθμό, αμύνθηκε πιεστικά και πήρε μια άνετη νίκη.

Η σειρά πλέον βρίσκεται στο 2-0 υπέρ των Ερυθρόλευκων, που περιμένουν τον ΠΑΟΚ στο ΣΕΦ την Κυριακή (28/5, 19:05) για να σφραγίσουν την πρόκριση για τον τελικό, εκεί όπου θα βρουν τον νικητή από το ζευγάρι του Παναθηναϊκού με το Περιστέρι.

Πρωταγωνιστές για τον Ολυμπιακό ήταν οι Κώστας Σλούκας (23 π., 8 ασ., 5 ριμπ.), Σάσα Βεζένκοφ (17 π.) και Μουσταφά Φαλ (15 π., 11 ριμπ.), με τον Τζοέλ Μπολομπόι να προσθέτει άλλους 10, κάνοντας double-double και με 11 ριμπάουντ. Από την πλευρά του ΠΑΟΚ πρώτος σκόρερ ήταν ο Τζέιλεν Ράιλι, που ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 27 πόντους, με τον Γιανίκ Φράνκε να προσθέτει άλλους 18.