28 Μαρτίου, 2024

Πρωκτικό: 10 tips για να το κάνετε σωστά

Κάθε φορά που ο κόσμος πάει να μιλήσει για σεξ, τα πράγματα έχουν την τάση να γίνονται άβολα. Άρα, φαντάσου πώς θα είναι η κατάσταση αν είναι να μιλήσουμε για πρωκτικό. Αυτός θα ήταν αποδεκτός τρόπος να ξεκινήσουμε ένα άρθρο για το σεξ (και ειδικά το πρωκτικό) το 2005, που ακόμα είχαμε ταμπού. Ακόμα και το 2010, βασικά. Αλλά έχουμε 2018, και είναι κάπως ανεπίτρεπτο να υπάρχουν άνθρωποι που δεν γνωρίζουν ό,τι υπάρχει για να γνωρίζεις γύρω από το σεξ. Ώρα για ταχύρρυθμα μαθήματα, λοιπόν.

1. Συζητήστε το
Καλώς ή κακώς, το πρωκτικό δεν είναι ποτέ αυτόματα στο μενού. Πρέπει πρώτα να ρωτήσεις πριν το κάνεις. Είναι ευγενικό. Εκτός κι αν μιλάμε για γκέι σεξ, που δεν λες ότι υπάρχει και περιθώριο για εναλλακτικές.

2. Ετοιμαστείτε
Και όταν χρησιμοποιούμε β’ πληθυντικό, θέλουμε να ξέρετε/ξέρεις πως είναι πληθυντικός ευγενείας, άτομο που σκοπεύεις να δεχτείς την διείσδυση. Επειδή η προετοιμασία είναι λίγο-πολύ δική σου υπόθεση.

3. Ετοιμαστείτε 2: Πιο έτοιμοι από ποτέ
Και τώρα ήρθε η ώρα να μπει στο παιχνίδι και το άλλο άτομο, και να προετοιμάσει τον πρωκτό. Θα χρειαστεί αρκετή ώρα προκαταρκτικών, καθώς δεν είναι και από τα πιο ευλύγιστα μέρη του σώματος. Για την ακρίβεια, αν θες να κάνεις πρωκτικό, πρέπει να έχεις συμφιλιωθεί και με την ιδέα ότι θα χρειαστεί…

4. …να το φας
Ελαστικός ιδιαίτερα δεν είναι, αλλά έχει ένα εκατομμύριο νευρικές απολήξεις, που σημαίνει ότι είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στην αφή, ειδικά αν η αφή προέρχεται από κάτι πιο μαλακό και υγρό σε σχέση με ένα δάχτυλο.

5. Λιπαντικό
Το σάλιο δεν είναι λιπαντικό. Το σάλιο υπάρχει για να βοηθήσει την κατάσταση να ξεκινήσει, ή για να σας φέρει πιο κοντά. Το λιπαντικό, όμως, είναι αυτό που αλήθεια χρειάζεστε.

6. Όχι, σοβαρά μιλάμε: Λιπαντικό
Θες να μάθεις τι συμβαίνει στα άτομα που κάνουν πρωκτικό χωρίς να έχουν χρησιμοποιήσει λιπαντικό; Δεν μπορείς. Επειδή κανείς δεν έζησε για να μας μιλήσει για την εμπειρία του.*

7. Το λιπαντικό, επίσης, έχει την τάση να στεγνώνει
Άρα θα χρειαστεί να το ανανεώσετε, και να συνεχίζετε να το ανανεώνετε τακτικά. Και ναι, γινόμαστε πιεστικοί με το λιπαντικό, αλλά είναι πραγματικά τόσο απαραίτητο.

8. Χαλάρωσε
Εδώ το νόημα είναι διπλό. Προς τον αποδέκτη, κυριολεκτικά χαλάρωσε τους μύες σου, αλλιώς δεν πρόκειται να μπει ποτέ. Προς τον κάτοχο του φαλλικού συμβόλου που θα διεισδύσει: Χαλάρωσε τον ρυθμό σου. Μην κοπανιέσαι. Δεν είσαι κομπρεσέρ. Μπορεί να νιώθεις σαν κομπρεσέρ, και χαιρόμαστε για ‘σένα, αλλά δεν είσαι κομπρεσέρ και καλά θα κάνεις να το καταλάβεις.

9. Προφυλάξεις
Μπορούμε να σου το εξηγήσουμε, μιλώντας για όλα τα μικρόβια που βρίσκονται εκεί πίσω και τι είδους μολύνσεις μπορεί να προκαλέσουν αν έρθουν σε επαφή με άλλα σημεία του σώματος, αλλά δεν πρόκειται να το κάνουμε αυτό. Θα δηλώσουμε απλά πως όποιος πάει να κάνει σεξ χωρίς προφυλάξεις, δεν του αξίζει να κάνει σεξ.

10. Μάθε να λες όχι/Μάθε να καταλαβαίνεις τι γίνεται
Το πρωκτικό μπορεί να είναι πολύ καλή άσκηση για να τσεκάρετε πώς τα πάτε με την επικοινωνία στο κρεβάτι, γενικότερα. Επειδή το άτομο που δέχεται πρέπει να νιώθει εντάξει να πει οποιαδήποτε στιγμή ότι δεν αισθάνεται άνετα, και το άλλο άτομο πρέπει να μπορεί να καταλάβει πότε οι άναρθρες φωνές που προκαλεί έχουν ξεφύγει από το “Έχω να το ζήσω αυτό απ’ τα Χριστούγεννα του 2009” στο “Συνέβη το Τσέρνομπιλ στο παχύ μου έντερο, ας τελειώσει κάποιος την δυστυχία μου”.