29 Μαρτίου, 2024

Πολύ δυνατή η ΑΕΚ απέναντι σε μία αδικία που ίσως ήταν μη αναστρέψιμη

Πολύ δυνατή η ΑΕΚ απέναντι σε μία αδικία που ίσως ήταν μη αναστρέψιμη

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τη σημαντικότητα της νίκης της ΑΕΚ στην Τούμπα και την πολύ σπουδαία συγκυρία για εκείνη να έχουν απώλειες ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός.

Το γεγονός ότι η ΑΕΚ επικράτησε στην Τούμπα μετά από περίπου τρία χρόνια, καθώς την τελευταία φορά που το κατάφερε προπονητής της ήταν ο Μασιμο Καρέρα και επρόκειτο για παιχνίδι των playoffs, μιλάει από μόνο του για τη σημαντικότητα της αναμέτρησης αλλά περισσότερο της επιτυχίας.

Έδειξε τρομερή προσαρμοστικότητα και ηρεμία κόντρα στις αποφάσεις του διαιτητή, ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο λες και επιχειρούσε να την πετάξει εκτός αγώνα.

Ουδείς έχει καταλάβει ακόμα για ποιο λόγο ακυρώθηκε το πεντακάθαρο γκολ του Άμραμπατ, κάνεις επίσης μπορεί να ερμηνεύσει για ποιο λόγο δεν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Αουγκούστο ενώ χρησιμοποίησε ξεκάθαρα τον αγκώνα του απέναντι στον Μαροκινό.

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια θα πει κανείς, όταν η ομάδα απέδρασε με το διπλό από την Τούμπα πετώντας τον ΠΑΟΚ εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος. Κι όμως όλα τα λόγια έχουν τη σημασία τους.

Λέει πολλά για το χαρακτήρα και τη νοοτροπία αυτής της ομάδας το γεγονός πως πήρε αυτό το τεράστιο διπλό παρά τις διαιτητικές αποφάσεις. Η ίδια ΑΕΚ θα είχε καταρρεύσει σε περασμένες περιόδους, όμως η συγκεκριμένη έκδοσή της δεν καταλαβαίνει από περίεργες συμπεριφορές.

Είναι τόσο δυνατό το γκρουπ υπό την καθοδήγηση του Ματίας Αλμέιδα, ώστε να ξεπερνά οποιαδήποτε αναποδιά μπορεί να συμβεί, είτε αυτή μεταφράζεται ως κακή αντιμετώπιση απέναντί της, είτε προκύπτει μέσα από εσωτερικά προβλήματα λόγω απουσιών. Είναι μία ομάδα που στα ίσια διεκδικεί το πρωτάθλημα, μία σεζόν αφότου είχε φτάσει στο πλέον επαχθές μονοπάτι για εκείνη.

Το παιχνίδι ήταν δικό της σε όλη τη διάρκειά του. Τακτικά ο Ματίας Αλμέιδα έκανε αυτά που όλοι όσοι τον παρακολουθούν σωστά και δίχως σε κάθε ευκαιρία να τον επικρίνουν ή κατακρίνουν για τις αποφάσεις του όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά, αυτά που σχεδιάζει σε όλη διάρκεια της σεζόν.

Πίεση ψηλά, πολύ καλό διάβασμα των δυνατοτήτων και των αδυναμιών του αντιπάλου. Οι ιδέες του,δε, με τις αλλαγές ήταν επίσης όλες επιτυχημένες, όλες έδωσαν στην ομάδα αυτό που έλειπε για να πάρει το αποτέλεσμα σε ένα δεύτερο ημίχρονο στο οποίο έπαιξε λίγο πιο μαζεμένα διότι όταν σου στερούν αυτό που σου ανήκει, φοβάσαι μη χάσεις ακόμα περισσότερα.

Οι συγκυρίες των άλλων αποτελεσμάτων, είναι επίσης τόσο ευνοϊκές για την ΑΕΚ που πλέον μπορεί να λέει ότι κρατάει την τύχη της στα χέρια της. Όλα εξαρτώνται από εκείνη δίχως σε αυτή τη φάση να περιμένει αποτελέσματα από άλλους.

Και ακριβώς επειδή στα επόμενα δύο παιχνίδια έχει να αντιμετωπίσει το Βόλο και τον Άρη, τους δύο δηλαδή που χθες της έδωσαν το δικαίωμα να είναι στην κορυφή μετά τη δική της νίκη και να κρατά πίσω της αρκετά μακριά για φάση playoffs τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, τώρα είναι που πρέπει να προσέξει ακόμα περισσότερο για να μην την πατήσει και εκείνη.

Είναι μία κατάσταση η οποία θα είναι σε εξέλιξη έως το τέλος αυτής της διαδικασίας. Δύο νίκες στα επόμενα δύο ματς σίγουρα θα σημάνουν βαθμολογικό πλεονέκτημα καθώς οι άλλοι θα έχουν απώλειες. Αν όχι όλοι, σίγουρα κάποιοι. Το ζητούμενο για την ΑΕΚ είναι να αντέξει τώρα που βρίσκεται στην κορυφή και να πιστέψει ότι πρέπει να βρίσκεται εκεί δίχως να φοβάται.

Και αυτή η σημείωση γίνεται γιατί τις προηγούμενες δύο φορές δεν κατάφερε να κρατήσει αυτό το προβάδισμα. Βήμα-βήμα λοιπόν με μεγάλο απαιτούμενο τη νίκη την Τετάρτη στην έδρα του Βόλου σε ένα γήπεδο που θα είναι γεμάτο από ΑΕΚτζήδες.