16 Μαΐου, 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Ανάβει φωτιές» ο Ακάρ – «Οι Έλληνες εκμεταλλεύονται τα γεγονότα

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Ανάβει φωτιές» ο Ακάρ – «Οι Έλληνες εκμεταλλεύονται τα γεγονότα για να επιτεθούν στην Τουρκία», τι είπε για τη συμφωνία του Μοντρέ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δριμύ κατηγορώ προς την ελληνική πλευρά, εν μέσω πολέμου, εξαπέλυσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι επιχειρήσεις πάνω από το Αιγαίο συνεχίζονται κανονικά παρά τη διεξαγωγή του πολέμου στην Ουκρανία». «Οι Έλληνες χρησιμοποιούν τα γεγονότα της Ουκρανίας για την επίθεση κατά της Τουρκίας» ισχυρίζεται με περίσσιο θράσος ο Τούρκος υπουργός.

Αναφερόμενος στον πόλεμο της Ουκρανίας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη υποστήριξε «Η διατάραξη της status quo (συνθήκη Μοντρέ) δεν θα βοηθήσει κανέναν. Η Τουρκία έχει άριστες σχέσεις με Ουκρανία και Ρωσία. Η Τουρκία θα συμβάλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην εξομάλυνση της κατάστασης».

Ο ίδιος έκανε λόγο για διάλογο ανάμεσα στις δύο χώρες ενώ επεσήμανε ότι η Μαύρη Θάλασσα δεν πρέπει να μετατραπεί σε μία συγκρουσιακή περιοχή. «Έχουμε την μεγαλύτερη ακτογραμμή. Να μην επικρατήσει κάποια επικίνδυνη κατάσταση για τη περιοχή» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ερωτηθείς για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας, υποστήριξε ότι «στην αρχή πιστεύαμε ότι υπήρξε απλά μία απόβαση στρατού στην περιοχή αλλά είδαμε ότι εξελίχθηκε σε στρατιωτική επιχείρηση.».