23 Ιουλίου, 2024

Πέθανε ο Παναγιώτης Χατζηνικολάου, πατέρας του Νίκου – Το συγκινητικό “αντίο” του δημοσιογράφου

Πέθανε ο Παναγιώτης Χατζηνικολάου, πατέρας του Νίκου – Το συγκινητικό “αντίο” του δημοσιογράφου

Την τελευταία του πνοή άφησε την Κυριακή ο Παναγιώτης Χατζηνικολάου επί σειρά ετών βουλευτής της ΝΔ. Το tweet του Νίκου Χατζηνικολάου.

Πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 91 ετών ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, πρώην Υπουργός και πατέρας του Νίκου Χατζηνικολάου, Παναγιώτης Χατζηνικολάου.

Ο Παναγιώτης Χατζηνικολάου γεννήθηκε στην Ορεστιάδα το 1932. Σπούδασε οδοντιατρική. Στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 1963 εξελέγη βουλευτής Έβρου με την ΕΡΕ.

Στη μεταπολίτευση, ήταν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας για επτά συνεχόμενες θητείες (1974, 1977, 1981, 1985, 1989, 1990, 1993). Ήταν υπουργός Μακεδονίας και Θράκης από τις 2 Ιουλίου 1989 έως τις 12 Οκτωβρίου 1989 και από τις 8 Αυγούστου 1991 έως τις 13 Οκτωβρίου 1993.

Από τις 12 Απριλίου 1990 έως τις 8 Αυγούστου 1991 ήταν Αναπληρωτής Υπουργός Γεωργίας.

Την παραμονή των εκλογών της 22ας Σεπτεμβρίου 1996 αποφάσισε να αποχωρήσει από την πολιτική.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου αποχαιρέτησε τον πατέρα του μέσω twitter με tweet μεγάλης συναισθηματικής φόρτισης.

Μητσοτάκης: Ιστορικό στέλεχος της παράταξής μας, πορεύτηκε με αξιοπρέπεια στα κοινά αφήνοντας έντονη τη σφραγίδα του

«Με οδύνη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Παναγιώτη Χατζηνικολάου. Ιστορικό στέλεχος της παράταξής μας, πορεύτηκε με αξιοπρέπεια στα κοινά αφήνοντας έντονη τη σφραγίδα του», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και επισημαίνει: «Ως βουλευτής επί 7 διαδοχικές θητείες, υπηρέτησε με πάθος τους συμπατριώτες του στον Έβρο και την Ορεστιάδα. Ενώ ως υπουργός Μακεδονίας – Θράκης και αναπληρωτής υπουργός Γεωργίας εργάστηκε για την πρόοδο της χώρας.

Όπως έλεγε και ο ίδιος, “ύψιστη τιμή για έναν πολιτικό είναι να υπηρετεί όλους τους πολίτες με αυταπάρνηση και το απόλυτο καθήκον του είναι να προσφέρει με όλες του τις δυνάμεις στον τόπο”. Σε αυτό το καθήκον έμεινε πάντα πιστός. Για τη σεμνή και αποτελεσματική διαδρομή του θα τον θυμόμαστε με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη.

Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του», καταλήγει στην ανάρτησή του ο κ. Μητσοτάκης.

 

Reduce bounce rates