30 Απριλίου, 2024

Πάτρα, αποκάλυψη: Από τι πέθανε η 69χρονη σπιτονοικοκυρά του ζευγαριού. Πληρεξούσιο, χρέη, κατασχέσεις και διαθήκη

Πάτρα, αποκάλυψη: Από τι πέθανε η 69χρονη σπιτονοικοκυρά του ζευγαριού. Πληρεξούσιο, χρέη, κατασχέσεις και διαθήκη

Ποιες οι νέες αποκαλύψεις για τη σπιτονοικοκυρά του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλα Πισπιρίγκου;

Αποκαλύψεις έρχονται στο φως σχετικά με τη σπιτονοικοκυρά του ζευγαριού στην Πάτρα, η οποία αρχικά τους φιλοξενούσε και στη συνέχεια τους νοίκιαζε το σπίτι έναντι 200 ευρώ.

Σύμφωνα με την εκπομπή “Live News” του Mega, η σπιτονοικοκυρά του ζευγαριού απεβίωσε στις 12 Σεπτεμβρίου 2020 σε ηλικία 69 ετών σε παθολογική κλινική της Πάτρας. Η γνωμάτευση για τον θάνατό της αφορούσε νεόπλασμα σε όργανα του σώματος και ιστολογική βλάβη.

Την περίοδο 2014-2015 η γυναίκα είχε υπογράψει πληρεξούσιο σε συμβολαιογράφο, σύμφωνα με το οποίο όριζε τον πατέρα των τριών κοριτσιών ως πληρεξούσιο για όλες τις οικονομικές συναλλαγές της.

Παράλληλα, τον Μάρτιο του 2014 και τον Ιούνιο του 2016, λόγω προγενέστερων χρεών που είχε η οικογένεια της γυναίκας, έγιναν ενέργειες ανακοπής από δικηγόρο της Πάτρας και μπλοκάρεται η διαδικασία κατασχέσεων.

Υπάρχει η υποθήκευση του σπιτιού, όμως εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι ότι η γυναίκα, παρόλο που γνώριζε την κατάσταση της υγείας της, δεν είχε αφήσει διαθήκη.

“Γνώρισαν την σπιτονοικοκυρά το 2015. Είχε γεννηθεί η Τζωρτζίνα και θέλοντας η γυναίκα να βοηθήσει ένα νέο ζευγάρι, τούς πρότεινε να τους παραχωρήσει το ισόγειο του κτηρίου που της ανήκε ώστε να μπορέσει να τους βοηθήσει στο ξεκίνημα της ζωής τους και συγχρόνως να έχει κάποιον άνθρωπο και αυτή να την φροντίζουν, να αισθάνεται και αυτή μέρος μιας οικογένειας, μιας και δεν είχε καταφέρει η γυναίκα να κάνει ποτέ της οικογένεια” είπε στο Mega και την εκπομπή “Live News” φιλικό πρόσωπο της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα.

“Δεν πλήρωναν (ενοίκιο). Περισσότερο επειδή εκτιμούσε ιδιαίτερα τον Μάνο και αγαπούσε πολύ και την Τζωρτζίνα” πρόσθεσε, αναφερόμενη στην ιδιοκτήτρια του σπιτιού.

Μαρτυρία για τη σπιτονοικοκυρά του ζευγαριού – “Τους φοβόταν – Η Ρούλα έλεγε στο νοσοκομείο ότι είναι ανιψιά της”

Στη σπιτονοικοκυρά του ζευγαριού στην Πάτρα και ιδιοκτήτρια του σπιτιού όπου διέμεναν, αναφέρεται μαρτυρία που έφερε στο φως η εκπομπή “Live News” του Mega.

Ο γείτονας της σπιτονοικοκυράς και της 33χρονης μητέρας των παιδιών γυρνά τον χρόνο πίσω, όταν πριν από δύο χρόνια περίπου η ηλικιωμένη γυναίκα άρχισε να δίνει άνιση μάχη για τη ζωή της.

Εκείνο που του έκανε εντύπωση ήταν ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου συστηνόταν στους γιατρούς ως η ανιψιά της και ότι η ηλικιωμένη μπήκε αφυδατωμένη στο νοσοκομείο. “Αυτή ενημερωνόταν από τους γιατρούς, αυτή συστηνόταν στους γιατρούς, αυτή τα πάντα. Η γιαγιά ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα μόνη της”, είπε.

Ο γείτονας περιγράφει τους καυγάδες του ζευγαριού με τη σπιτονοικοκυρά. Η αιτία ήταν το ενοίκιο που τους είχε ζητήσει. Η γιαγιά είχε αρχικά γνωρίσει τον Μάνο, ο οποίος εργαζόταν ως ντελιβεράς και της πήγαινε φαγητά. Εκείνος της εξέφρασε τα προβλήματα που περνούσε και τις οικονομικές δυσκολίες του ζευγαριού, με τη γυναίκα να προσφέρεται να τους φιλοξενήσει.

“Η γιαγιά είχε εκφράσει ανησυχία για φόβους. “Δεν θέλω να το τραβήξω στα άκρα, μην μου κάνουν κακό. Είμαι μόνη μου, δεν με βλέπεις κανένας, δεν με παρακολουθεί κανένας εκτός από αυτούς”, έλεγε”.

Οι εντάσεις αυξήθηκαν όταν τους ζήτησε να της πληρώνουν ενοίκιο: “Το ενοίκιο ήταν καθαρά μοχλός πίεσης για να τους διώξει, γιατί είχε αρχίσει και τους φοβόταν”.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σπιτονοικοκυρά ξεκίνησε λίγους μήνες μετά το θάνατο της Μαλένας το 2019, με την γυναίκα να μπαίνει αφυδατωμένη στο νοσοκομείο της Πάτρας και να φεύγει από τη ζωή έπειτα από λίγες μέρες.