20 Απριλίου, 2024

Πανεύκολη σοκολατόπιτα

Πανεύκολη σοκολατόπιτα

Πανεύκολη σοκολατόπιτα, αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή, από τον Τάσο Αντωνίου. Αυτή η σοκολατόπιτα είναι πεντανόστιμη και απόλυτα γευστική.

Υλικά – Πανεύκολη σοκολατόπιτα

Για το κέικ
250 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
350 γραμμ. ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
5 αυγά
200 ml νερό
100 γραμμ. κακάο σε σκόνη

Για το σιρόπι
250 γραμμ. ζάχαρη
500 ml νερό
75 γραμμ. κακάο σε σκόνη

Για τη γκανάς
250 γραμμ. κουβερτούρα σε κομμάτια
250 γραμμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

Διαδικασία – Πανεύκολη σοκολατόπιτα

Ετοιμάζουμε το κέικ.  Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180. Στον κάδο του σταθερύ μίξερ ή με μίξερ χειρός χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Αφού ενσωματωθούν με το μείγμα, προσθέτουμε το κακάο.

Σε ξεχωριστό μπολ αναμειγνύουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι, και τα ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα. Ρίχνουμε το νερό και το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.