21 Μαΐου, 2024

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Οριστική διακοπή στο ντέρμπι – Στα δικαστήρια η τύχη του ματς

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Οριστική διακοπή στο ντέρμπι – Στα δικαστήρια η τύχη του ματς

Το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό για την 8η αγωνιστική της Super League άρχισε αλλά δεν τελείωσε ποτέ! Λίγο μετά την ισοφάριση (1-1) των Ερυθρόλευκων στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου, απ’ την εξέδρα των γηπεδούχων εκτοξεύτηκε μια κροτίδα στο σημείο όπου έκαναν προθέρμανση οι αναπληρωματικοί των Πρασίνων. Η κροτίδα έσκασε ανάμεσά τους και ο Χουάνκαρ έπεσε στο έδαφος έχοντας ζαλιστεί κι έχοντας πρόβλημα με την ακοή του με αποτέλεσμα να μεταφερθεί με φορείο. Ακολούθησε ένα θρίλερ καθώς ο Παναθηναϊκός αποχώρησε απ’ τον αγωνιστικό χώρο…

Οι Πράσινοι έπειτα από μία ώρα μετά την αρχική διακοπή κι αφού βρίσκονταν κλεισμένοι στα αποδυτήρια, έλεγαν ότι ο Χουάνκαρ ζαλίζεται και δεν ακούει λόγω της κροτίδας. Για το λόγο αυτό άλλωστε μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Απ’ τον Παναθηναϊκό ζητούσαν να εφαρμοστεί ο κανονισμός δεδομένου ότι υπήρξε τραυματισμός ποδοσφαιριστή. Παράλληλα όμως υποστήριζαν ότι ο γιατρός του αγώνα άλλαξε την αρχική του γνωμάτευση που ανέφερε ότι ο ποδοσφαιριστής δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί αναφέροντας πως είναι καλύτερα. Οι Πράσινοι ζήτησαν εγγράφως την γνωμάτευση του γιατρού προκειμένου να κινηθούν νομικά εναντίον του!

Μάλιστα οι άνθρωποι του Τριφυλλιού ανάρτησαν στα social media φωτογραφία του γιατρού του αγώνα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και την βράβευσή του απ’ τους παλαίμαχους του Ολυμπιακού!

Στις 11.05 το βράδυ, περίπου 3,5 ώρες μετά τη σέντρα του ντέρμπι, ο Ιταλός διαιτητής Φάμπιο Μαρέσκα αποφάρισε την οριστική διακοπή του παιχνιδιού…

Η κροτίδα στον Χουάνκαρ

Όλα συνέβησαν αμέσως μετά την επίτευξη του γκολ της ισοφάρισης του Ολυμπιακού (είχε προηγηθεί ο ΠΑΟ στο α’ ημίχρονο με τον Βαγιαννίδη). Ο Καμαρά σκόραρε στο 48′ και κατά τους πανηγυρισμούς έσκασε μια κροτίδα στο σημείο όπου έκαναν προθέρμανση οι Πράσινοι. Ο Χουάνκαρ έπεσε στο έδαφος δείχνοντας αρκετά ζαλισμένος με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εκτός αγωνιστικού χώρου με φορείο. Παράλληλα, αποχώρησαν και οι Πράσινοι για τα αποδυτήρια, όπως και η διαιτητική ομάδα…

Τι προβλέπει ο ΚΑΠ

Από εδώ και πέρα, η τύχη του αγώνα θα κριθεί στα δικαστήρια καθώς εκεί θα αποφασιστεί ουσιαστικά η υπαιτιότητα για τη διακοπή. Αν δηλαδή την ευθύνη έχει ο Ολυμπιακός για τον τραυματισμό του ποδοσφαιριστή ή ο Παναθηναϊκός που αποχώρησε απ’ το γήπεδο και δεν επέστρεψε. Το σχετικό εδάφιο στον ΚΑΠ αναφέρει τα εξής:

Άρθρο 21: Μη τέλεση ή διακοπή αγώνα από ΚΑΠ

3 ΙΙ. Η υπαίτια ομάδα τιμωρείται σωρευτικά με τις κατωτέρω ποινές: α) Με απώλεια του αγώνα με τέρματα 0-3, εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την ανυπαίτια ομάδα, στην περίπτωση της διακοπής αγώνα ή αποχώρησης ομάδος, οπότε υπολογίζεται το ελάχιστο αποτέλεσμα που ευνοεί την ανυπαίτια ομάδα.

β) Με χρηματική ποινή από οκτώ χιλιάδες (8.000,00) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000,00) ευρώ για τις ομάδες των επαγγελματικών κατηγοριών και με χρηματική ποινή έως δύο χιλιάδες (2.000,00) Ευρώ για τα ερασιτεχνικά σωματεία αν ο αγώνας δεν αρχίσει.

γ) Αν ο αγώνας δεν αρχίσει ή διακοπεί πριν από την κανονική λήξη του, λόγω παραβάσεων του άρθρου 15 του ΠΚ, εκτός των ανωτέρω ποινών, η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με αφαίρεση ενός (-1) βαθμού από τον πίνακα της βαθμολογίας του πρωταθλήματος που συμμετέχει και τις λοιπές ποινές που προβλέπονται στο αυτό άρθρο (15) του Πειθαρχικού Κώδικα.

δ) Εάν μία ομάδα αποχωρήσει από έναν αγώνα μετά την έναρξή του, με αφαίρεση πέντε (5) βαθμών από την τρέχουσα και πέντε (5) βαθμών από την επόμενη αγωνιστική περίοδο και χρηματική ποινή από είκοσι (20.000) έως διακόσιες χιλιάδες (200.000) Ευρώ για τις ΠΑΕ και έως δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ για τα σωματεία. Σε αυτή την περίπτωση η υπαίτια ομάδα δεν δικαιούται μερίδιο από τις εισπράξεις του αγώνα, το οποίο περιέρχεται στη διοργανώτρια.

Η έκβαση του αγώνα μέχρι το 50′

Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος, όσο διάστημα παίχθηκε ποδόσφαιρο, ο Παναθηναϊκός επιχείρησε να απειλήσει για πρώτη φορά με σουτ του Τσέριν στο 10′ και αμέσως μετά (11′) με τον Μπερνάρ. Ωστόσο ο Πασχαλάκης ήταν σε ετοιμότητα αποκρούοντας. Οι Πράσινοι απείλησαν και στο 16′ με τον Τζούριτσιτς και τον Παλάσιος, ενώ ο Ολυμπιακός έγινε απειλητικός με μακρινό σουτ του Φορτούνη στο 25′.

Οι Πράσινοι βρήκαν το γκολ στο 28′ με τον Βαγιαννίδη καθώς έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μλαντένοβιτς, η μπάλα κόλλησε στη μικρή περιοχή του Ολυμπιακού και ο νεαρός δεξιός μπακ του Τριφυλλιού πλάσαρε με ψυχραιμία από κοντά για το 0-1. Το Τριφύλλι είχε άλλες δυο καλές στιγμές με τον Βαγιαννίδη και τον Τζούριτσιτς πριν απ’ το φινάλε του ημιχρόνου, ενώ οι Πειραιώτες απείλησαν στο 42′ με τον Ελ Κααμπί.

Το β’ ημίχρονο άρχισε με τον Ολυμπιακό να μπαίνει πιο δυνατά στο ματς και να σκοράρει νωρίς. Στο 48′ ο Μαντί Καμαρά έκλεψε την μπάλα απ’ τον Τσέριν, έπαιξε το 1-2 με τον Ποντένσε και σούταρε διαγώνια στα δίχτυα του Μπρινιόλι για το 1-1.

Την ώρα των πανηγυρισμών μια κροτίδα έσκασε στο σημείο όπου έκαναν προθέρμανση οι Πράσινοι. Ο Χουάνκαρ έπεσε στο έδαφος δείχνοντας αρκετά ζαλισμένος με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εκτός αγωνιστικού χώρου με φορείο. Παράλληλα, οι Πράσινοι αποχώρησαν για τα αποδυτήρια, όπως και η διαιτητική ομάδα. Το παιχνίδι δεν ξανάρχισε ποτέ…

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ορτέγκα, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Μαντί Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος, Φορτούνης, Ποντένσε, Μασούρας, Ελ Κααμπί.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Μλαντένοβιτς, Σένκεφελντ, Αράο, Ρουμπέν, Τσέριν, Τζούριτσιτς, Παλάσιος, Μπερνάρ, Ιωαννίδης.

Reduce bounce rates