25 Απριλίου, 2024

Ο πιο ανατρεπτικός Dj…Phantom είναι must

O Φώτης Κουτσανόπουλος (Dj Phantom) άρχισε από το 1997 να ασχολείται με τη μουσική σαν βοηθός DJ ενός μεγαλύτερου dj ο οποίος του είχε διδάξει τα πρώτα μου βήματα για να μάθει πώς πρέπει να δουλεύει. Από κει και πέρα μετά από δύο χρόνια που έμαθε να χειρίζεται την κονσόλα άρχισε να παίζει και σιγά-σιγά για να ξεκίνησε το δικό του δρόμο.

Με πολύ αγάπη και προσπάθεια έφτασε να θεωρείται ένας από τους πιο πετυχημένους DJ’s. Έχει παίξει σε διάφορα μέρη της Ελλάδας Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Ναύπακτο, Κόρινθο, Κρήτη. Στα 38 του χρόνια  ζει μόνιμα Κύπρο και κάνει ότι καλύτερο για να περνάει ο κόσμος καλά και να είναι ευχαριστημένος με αυτό που ακούει με γνώμονα τον πάντα τον επαγγελματισμό.

Πως ήταν να εργάζεται κάποιος dj πριν από μια δεκαετία και πως διαφοροποιείται σήμερα;

Πριν μία δεκαετία ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Αυτή τη στιγμή κάποιος που δεν  δεν έχει καμία σχέση με το είδος ή κάποια εμπειρία αγοράζει  μηχανήματα και θεωρεί τον εαυτό του ότι είναι dj. Αυτό δεν έχει σχέση με το επάγγελμα. Πριν 10 χρόνια  ήταν διαφορετικά τα πράγματα γιατί υπήρχαν ακόμα και τα δισκοπωλεία και πηγαίναμε   ακούγαμε τις επιλογές στα καινούργια τραγούδια και διαλέγαμε μόνοι μας τι πρέπει να ακούσει ο κόσμος για να διασκεδάσει. Δεν είχαμε ούτε το YouTube.

 

Πως γίνεται η επιλογή των τραγουδιών όταν παίζετε μουσική σ’ ένα κλαμπ ή φεστιβάλ;

Η επιλογή των τραγουδιών έχει σχέση με το πού θα πας να παίξεις είτε είναι club είτε φεστιβάλ, Στα Club  θα παίξω  διάφορα: Eλληνική και ξένη μουσική χορευτική, στο φεστιβάλ θα παίξω κάποιο είδος μουσικής π.χ. electro house , η tribal house. Από εκεί και πέρα πρέπει να καθίσω  να ακούσω και να αγοράσω τα τραγούδια που νομίζω εγώ ότι θα αρέσουν στον κόσμο για θα έρθει να με ακούσει, σε κάθε κατηγορία πρέπει να διαλέγω και τα κατάλληλα τραγούδια.

Ποιος μπορεί να θεωρηθεί καλό Dj και ποιος “κακός” στην δουλειά του;

Καλός ή κακός δεν υπάρχει.  Ή ξέρεις να παίζεις ή δεν ξέρεις να παίζεις. Ένας που θεωρείται DJ σαν επαγγελματίας  πρέπει να έχει ποιοτική μουσική στη συλλογή του καθαρή μουσική για να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Αυτός είναι ένας καλός που προσπαθεί να γίνει και καλύτερος . Ο «κακός DJ» (όπως το ρωτάς) είναι αυτός που το κάνει σαν χόμπι και δεν ξέρει τι του γίνεται! Δεν αγοράζει τη μουσική βασικά και δεν τον νοιάζει και τίποτα απλώς να πάει να παίξει για να πει ότι είναι DJ ενώ  δεν έχει καμία σχέση με το θέμα.

Πως επιλέγουμε ένα Dj για ένα event όπως βάφτιση γάμο;

Βασικά αυτά τα τρία είναι διαφορετικά.  Άλλο event, άλλο βάφτιση και άλλο γάμος. Στα event σε καλούν να παίξεις γιατί ξέρουν τι είδους μουσική παίζεις και δεν σε ενοχλεί να  παίρνεις τη μουσική σου πολύ ευχάριστα σε γάμο και βάφτιση. Εκεί είναι διαφορετικά τα πράγματα, γιατί έχουνε αρκετές απαιτήσεις. Αν με ρωτήσει τι προτιμώ θα σου έλεγα περισσότερο να παίζω μουσική σε event.

 

Ποιους συναδέλφους σας θαυμάζεται και γιατί;

Βασικά έχω καλούς συναδέλφους που συνεργαζόμαστε χρόνια. Θαυμάζει ο ένας τον άλλον γιατί οι καλοί συνάδελφοι δεν ζηλεύουν ποτέ…ούτε έχουν το στοιχείο του ανταγωνισμού, Με μερικούς από αυτούς είμαστε και σαν αδέρφια. Βοηθάει ο ένας τον άλλον όσο μπορούμε καλύτερα για να είμαστε ενωμένοι για να υπάρχει θαυμασμός από τον κόσμο απέναντι μας. Οι ξένοι μας dj που είναι παγκοσμίως φήμη μου αρέσουν πολύ και κυρίως αυτοί που παίζουν tech house, techno, tribal house.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο σας όνειρο;

Ένα από τα μεγαλύτερα μου όνειρα που κυνηγάω είναι να παίξω μ’ ένα μεγάλο όνομα. Θα ήθελα να παίξω σε μία μεγάλη αρένα με κάποιο ξένος dj και ευελπιστώ ότι αυτό μια μέρα θα γίνει.

Προσωπικά τι σας αρέσει να ακούτε;

Προσωπικά μου αρέσει να ακούω techno και tech house. Ακούω και τα ελληνικά τραγούδια  που προτιμάει ο κόσμος.

Που σας συναντούμε;

Αυτό τον καιρό βρίσκομαι σε διάφορα μαγαζιά. Τώρα παίζω κάπου συγκεκριμένα έχω τη σελίδα μου που δείχνει που παίζω κάθε εβδομάδα , διάφορα event . Οπότε μία ματιά στη σελίδα μου μπορείς να ενημερωθείς που θα βρίσκομαι. Eπίσης  εκεί μπορεί κάποιος  να ακούσιέ  και τα demos mix που κάνω.

Facebook : Fotis Koutsanopoulos (Dj Phantom)

https://www.facebook.com/deejayfotis

intsagram F.koutsanopoulos

https://www.mixcloud.com/dfotisk

https://www.facebook.com/MusiclineEvents/