20 Απριλίου, 2024

Ο Μάνος Τάκος έσπασε τη σιωπή και μίλησε !

Ο Μάνος Τάκος

O τραγουδιστής που πέρασε το μήνυμα Σπάσε τη Σιωπή και Μιλά

Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης από την Ρόδο Μάνος Τάκος φιλοξενήθηκε στην ραδιοφωνική εκπομπή της Αλεξάνδρας Μεντώρος “Ραδιοφωνικό Ταξίδι” στο ομογενειακό ραδιόφωνο Ασπίδα Ράδιο της Νέας Υόρκης.

Στο ξεκίνημα της εκπομπής ο καλλιτέχνης μας μίλησε για τα παιδικά του χρόνια στη Ρόδο παρόλο που ήταν αλητόπαιδο όπως μας είπε προσπάθησε να μάθει πιάνο και να ασχοληθεί με τον χώρο αλλά τότε δεν το έβλεπε σοβαρά. Όσο περνούσε ο καιρός και χωρίς καθόλου ερεθίσματα προσπάθησε να μάθει όσα περισσότερα μπορούσε στον χώρο της μουσικής όμως στο νησί της Ρόδου δεν μπορούσε να το πραγματοποιήσει αυτό αλλά με πολύ πείσμα και αρκετό ταλέντο αποφασίζει να πάει να σπουδάσει στην Αθήνα και έτσι να του ανοιχτεί ο δρόμος να ασχοληθεί περισσότερο με τον κλάδο της μουσικής.

Ο Μάνος κατά την διάρκεια της εκπομπής δεν δίστασε να αναφερθεί και στην εμπειρία που είχε με την συμμετοχή του σε Talent Show. Ένα χαστούκι όπως μας είπε χαρακτηριστικά και συγκεκριμένα είπε “Ένα χαστούκι ήταν η συμμετοχή μου σε Talent Show. Από την αρχή πίστευα ότι αυτά τα παιχνίδια δεν βοηθάνε ουσιαστικά κάποιον που θέλει σοβαρά να ασχοληθεί με το τραγούδι, όμως ήμουν πολύ μικρός και άπειρος και το έκανα. Δεν ήταν κακή εμπειρία. Μου έμαθε ότι πρέπει να δουλέψω πολύ σκληρά για να μπορέσω να γίνω καλός και να ξεχωρίσω, οπότε εν τέλει με πείσμωσε”.

Μάνος Τάκος
Μάνος Τάκος

Μιλώντας για αρκετή ώρα αναφερθήκαμε και στον μεγαλύτερό του φόβο με τον Μάνο να μας λέει ότι “ο μεγαλύτερος μου φόβος είναι ο εαυτός μου όταν φτάνει στα άκρα και προσπαθώ να το δουλέψω όλο αυτό με προσωπική δουλειά αλλά και με ψυχοθεραπεία για να μην έχουμε ανώμαλες προσγειώσεις”.

Ο Μάνος Τάκος ξεκίνησε την μουσική του διαδρομή με τον Αντώνη Λουδάρο και την Μπέτυ Μαγγίρα στη Θεσσαλονίκη. Θέλοντας να μάθω για τα μουσικά βίντεο κλίπ ρώτησα τον Μάνο πόσο καιρό χρειάζεται για να γυριστεί ένα βίντεο κλιπ και η αφορμή ήταν το βίντεο κλίπ στο τραγούδι “Μίλα” ένα τραγούδι αρκετά ευαισθητοποιημένο γιατί αναφέρετε σε κάθε μορφή βίας. Ο Μάνος αρχικά μου είπε ότι “το βίντεο κλιπ μπορεί να γυριστεί σε μια ή δυο μέρες. Φοβερή εμπειρία πάντα το απολαμβάνω και μαθαίνω από αυτό καλύτερα την δουλειά μου”.

Μάνος Τάκος
Μάνος Τάκος

Στην συνέχεια της εκπομπής επανακτηθήκαμε στο τραγούδι “Μιλά” αξίζει να αναφέρω ότι το συγκεκριμένο τραγούδι είναι γραμμένο σε μουσική και στίχους από τον ίδιο. Αρκετά ευαισθητοποιημένο με αυτή την κατάσταση που επικρατεί αυτή την εποχή στην Ελλάδα με την σεξουαλική, λεκτική και σωματική βία ο ίδιος θέλησε να δώσει ένα μήνυμα και να υποστηρίξει το Ελληνικό MeToo με αυτό το τραγούδι και να μας πει σπάσε την σιωπή και μίλα. Ο ίδιος με αρκετό πείσμα κατάφερε να μας παρουσιάσει ένα μοναδικό βίντεο κλιπ με το να ενώνει πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες γιαυτό το σκοπό. Από ότι μας είπε δεν ήταν εύκολη υπόθεση μέχρι να βρει τους κατάλληλους ανθρώπους αλλά το έκανε πράξη διότι στο μουσικό βίντεο κλιπ συμμετέχουν ο Σπύρο Μπιμπίλα, η Μυρτώ Αλικάκη, ο Πέτρο Λαγούτη, ο Σπύρο Θεοδόση και ο Μάνος Τάκος μέσα από τις σκηνοθετικές οδηγίες του Μάνου Δεδεβέση και του Ιωσήφ Κοτσυφάκη παρουσιάζοντας σε μας τρις ιστορίες με έναν κοινό στόχο “ΣΠΑΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ ΜΙΛΑ”. Τώρα έχεις την ευκαιρία να μιλήσεις είτε είσαι γυναίκα είτε είσαι άντρας και έχεις περάσει κάποιο είδους βίας μη σιωπάς μίλα όσο είναι νωρίς. Ενά μεγάλο ευχάριστώ σε όλους εσάς αλλά και στον Μάνο Τάκο που μέσα απο αυτό τον τραγούδι μας δίνει την δύναμη να μιλήσουμε. Ακόμα και να μην έχεις περάσει κάποιο είδος παρενόχλησεις μπόρεις να στηρίξεις με τον δικό σου τρόπο τον αγώνα που βιώνουν τα θύματα. Μαζί λοιπόν και εγώ λέω δυνατά ΣΠΑΣΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ ΜΙΛΑ.

Με όλα αυτά όμως ακόμα ήθελα να γνωρίσω καλλίτερα τον καλλιτέχνη μας και έτσι τον ρώτησα πως περνάει τον ελευθερό του χρόνο. Ο Μάνος μου είπε,”τον ελεύθερο μου χρόνο παίζω beach volleyball, πηγαίνω βόλτες και ασχολούμαι με τον γάτο μου και πολλά άλλα”. Όσο πλησιάζαμε στον τέλος της εκπομπής έπρεπε να ρωτήσω τον Μάνο μια που είναι νέο παιδί με αρκετή εμπειρία στον μουσικό χώρο τι θα συμβούλευε τα νέα παιδιά που μπαίνουν τώρα σε αυτό τον δύσκολο χώρο. Ο ίδιος με αρκετό χιούμορ μου είπε, “Να το ξανασκεφτούν! Χαχα! Όχι εντάξει να έχουν τα μάτια τους 14 να έχουν υπομονή και γερο στομάχι και να μη συμβιβάζονται με ότι τους δίνουν! Να έχουν ως στόχο την ουσία και όχι το περιτύλιγμα!” Λίγο πριν τον αποχαιρετήσω ο Μανό μου έκανε την έκπληξη αφού ήθελα να μάθω τα μελλοντικά του σχέδια ο ίδιος μου ανέφερε “Δεν έχω σχέδια αυτή την στιγμή”.

Ο Μάνος Τάκος έχει στο ενεργητικό του αρκετά τραγούδια όπως το “Θέλω Κοντά Σου”, “Είδα Ένα Αστέρι”, “Τώρα που σε χάνω”, “Είναι Χριστούγεννα”, “Μιλα” και το τελευταίο του τραγούδι “Τι Να Σου Πω”. Όμως δεν σταματάει εκεί αφού αυτό τον καιρό είναι στο στούντιο και ετοιμάζει τα νέα του τραγούδια.

 

Μπορείτε να ακούσετε όλη την συνέντευξη του Μάνου Τάκου στο παρακάτω link.  https://www.youtube.com/watch?v=rXg_pLYZXK0

Μάνος Τάκος
Μάνος Τάκος