27 Απριλίου, 2024

Ο Κύπρος Χαριλάου αποκαλύπτει ποιο “μάθημα” έχει πάρει από την μέχρι στιγμή πορεία του

Ο Κύπρος Χαριλάου αποκαλύπτει ποιο “μάθημα” έχει πάρει από την μέχρι στιγμή πορεία του

ΕΛΕΝΑ ΚΟΣΜΑΝΟΥ

Ο Κύπρος Χαριλάου μιλά στο onenews.gr για τον ρόλο που παίζει η μουσική στη ζωή του αλλά και για την εμπειρία του . Μας μίλησε για την τελευταία του δισκογραφική δουλειά που κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό . Επίσης μας αποκαλύπτει ποιο “μάθημα” έχει πάρει από την μέχρι στιγμή πορεία του αλλά και τι ονειρεύεται που ακόμα δεν έχει πραγματοποίηση.

Ο Κύπρος Χαριλάου έχει ήδη διανύσει μια σημαντική καλλιτεχνική διαδρομή που γίνεται ολοένα και πιο ενδιαφέρουσα. Με εφόδιο τις εντυπωσιακές φωνητικές δυνατότητες αλλά και την εξαιρετική σκηνική του παρουσία, έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα που του έχουν εμπιστευθεί τις δημιουργίες τους, οι οποίες έχουν αγαπηθεί από το κοινό και τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς. Η συνέντευξη του Κύπρος Χαριλάου Γεννήθηκε στην Λευκωσία όπου και διαμένει μέχρι και σήμερα

Ποιος είναι ο ρόλος της μουσικής στη ζωή σου; Πότε ένιωσες την ανάγκη να ασχοληθείς με αυτή;

Κύπρος Χαριλάου
Κύπρος Χαριλάου

Για μένα η μουσική είναι πλέον τρόπος ζωής, εφόσον επέλεξα εδώ και αρκετά χρόνια να την κάνω επάγγελμα και να ζω μέσα απ´αυτήν. Πέραν τούτου σίγουρα αποτελεί τρόπο έκφρασης και δημιουργίας, τροφή για τη ψυχή μου και λειτουργεί σαν αγχολυτικό στην καθημερινότητα μου. Άρχισα να ασχολούμαι με τη μουσική από ηλικία των εφτά.

Ποια ήταν τα πρώτα σου μουσικά ακούσματα;

Τα πρώτα μου μουσικά ακούσματα, ήταν κυρίως λαϊκά, εφόσον οι γονείς μου ήταν λάτρεις της λαϊκής μουσικής. Άρα Άκουγα από μικρός τραγουδιστές όπως ο Μανώλης Αγγελόπουλος, Στράτος Διονυσίου, Λίτσα Διαμάντη, Γιώτα Λύδια κλπ.

Η ερμηνεία σου είναι ομολογουμένως για εμάς που την ακούσαμε εκπληκτική. Πόσο δύσκολο ήταν για εσένα να καταφέρεις να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο, ποια συνταγή ακολούθησες; 

Σ ευχαριστώ πολύ Ηλία μου! Εκτός απ´τα μαθήματα φωνητικής που παρακολουθούσα από παιδί για αρκετά χρόνια, έπαιξε σημαντικό ρόλο η συνεργασία μου στην Αθήνα με πολύ αξιόλογους τραγουδιστές, από τους οποίους διδάχτηκα πάρα πολλά πράγματα. Επίσης είμαι και οργανοπαίχτης ( κιθάρα και μπουζούκι) και αυτό με βοήθησε πολύ να στέκομαι καλύτερα στα πόδια μου τραγουδιστικά!

Ας μιλήσουμε για το νέο σου τραγούδι που κυκλοφόρησες πρόσφατα..

Κύπρος Χαριλάου
Κύπρος Χαριλάου

“Από σένα θα πάω” είναι ο τίτλος,είναι επανεκτέλεση και το είχε τραγουδήσει πρώτη η Λίτσα Διαμάντι τη δεκαετία του 80. Μουσική υπογράφει ο Βασίλης Βασιλειαδης και τους στίχους η Λούλα Παπαγιαννοπούλου.

Είσαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα μέχρι τώρα; Είμαι αρκετά ικανοποιημένος γιατί στη Κύπρο ακούστηκε από αρκετά ραδιόφωνα και έγινε ξανά γνωστό στο κόσμο με μια πιο φρέσκια εκδοχή.

Θεωρείς ότι η τηλεόραση και η προβολή που αυτή συνεπάγεται σε έχουν βοηθήσει στη μέχρι τώρα καριέρα σου; 

Ναι φυσικά και με βοήθησε πάρα πολύ, γιατί ήταν το μέσο για να προβάλω τον εαυτό μου, τα τραγούδια μου και γενικά τη δουλειά μου.

Ποιο είναι το πιο σημαντικό “μάθημα” που έχεις αποκομίσει στη μέχρι τώρα πορεία σου στον χώρο της μουσικής;

Το πιο σημαντικό “μάθημα που έχω αποκομίσει απ´ αυτόν το χώρο είναι ότι τα “Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια”😊 Αν πιστεύεις ότι είσαι καλός σ´αυτό που κάνεις, δείξε το μέσα απ´τη δουλειά σου. Έτσι, κερδίζεις σεβασμό και εκτίμηση και από συναδέλφους και απ´τον κόσμο. Δεν είναι απόλυτο, αλλά συνήθως έτσι είναι.

Αν γύριζες το χρόνο πίσω θα ήθελες να αλλάξεις κάτι από τη ζωή σου;

Πολύ καλή ερώτηση😊 Το έχω φιλοσοφήσει πάρα πολλές φορές και η απάντηση είναι όχι. Πιστεύω ότι κάθε εμπειρία που περνάμε, καλή ή κακή μας διδάσκει κάτι. Μας κάνει πιο σοφούς και πιο δυνατούς για να προχωρήσουμε παρακάτω. Δεν πρέπει να κολλάμε στο παρελθόν. Πρέπει να μαθαίνουμε απ´τα λάθη μας και να προσπαθούμε για το καλύτερο.

Ποιο είναι το μότο σου αυτή την περίοδο;

Κύπρος Χαριλάου
Κύπρος Χαριλάου

“Να απλώνεις το χέρι σου, μέχρι εκεί που φτάνει”

Τι είναι αυτό που ονειρεύεται ο Κύπρος Χαριλάου , αλλά δεν το έχει πραγματοποιήσει ακόμα;

Νομίζω ότι με ο,τι αξιώθηκα να έχω και να πετύχω μέχρι σήμερα είμαι ικανοποιημένος, πλήρης και ευγνώμων. Πότε δεν έβαζα μεγαλεπίβολους στοίχους. Θέλω μόνο να είναι καλά σε όλα τα επίπεδα η οικογένεια μου και οι άνθρωποι που αγαπώ.

Ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους νέους μέσα από το onenews.gr;

Να ακούνε πολλή μουσική και αυτοί που έχουν το ταλέντο να ασχοληθούν με τη μουσική. Είναι τροφή της ψυχής.

Σας ευχαριστώ πολύ!!