28 Φεβρουαρίου, 2024

«Ντύθηκε» στα γιορτινά της η Αθήνα: Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα – Εντυπωσιακές εικόνες στο κέντρο της πόλης

24.000 λαμπάκια, έλατο των 17 μέτρων και πλήθος κόσμου στη μεγάλη εκδήλωση του Δήμου Αθηναίων

Από Κυριάκος Μελλίδης

Σε ρυθμό Χριστουγέννων μπαίνει η Αθήνα, με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Πλατεία Συντάγματος, ενώ παράλληλα ξεκινά και ο στολισμός της πρωτεύουσας.

Το έλατο μεταφέρθηκε από το Καρπενήσι και είναι ύψους 17 μέτρων. Συνολικά 24.000 φωτάκια τύπου led, “αποκαλύπτουν” τα στολίδια και τις εκατοντάδες μπάλες που στολίζουν το δέντρο. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση την οποία παρουσίασαν οι Νάνσυ Ζαμπέτογλου και Θανάσης Αναγνωστόπουλος.

Η γιορτή περιελάμβανε μουσικό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα, με τον Δώρο Δημοσθένους και την Πέννυ Μπαλτατζή σε μια σύμπραξη με την Athens Big Band, αλλά και τη μεγάλη μπάντα του δήμου Αθηναίων.

Η εκδήλωση ήταν ανοιχτή σε όλους, καθ’ όλη τη διάρκειά της υπήρχε παράλληλη απόδοση στην ελληνική νοηματική γλώσσα, ενώ το χριστουγεννιάτικο δέντρο φωταγώγησε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Οι αριθμοί για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης

Από το κέντρο της Πλατείας Συντάγματος και την κορυφή του πανύψηλου δέντρου, φωτεινές ακτίνες θα φτάνουν σε όλη την πόλη. Περίπου 83 χλμ. φωτεινές γιρλάντες τύπου led και φωτοσωλήνες θα φωτίζουν δέντρα και κολώνες, περισσότερα από 3.800 εναέρια και επιστύλια led στολίδια θα δίνουν τον γιορτινό τόνο, ενώ 44 δέντρα, μεγάλα αερόστατα και αρκούδοι θα στολίζουν 37 πλατείες της πόλης. Δέκα χριστουγεννιάτικα χωριά με πλούσιο πρόγραμμα στήνονται σε ισάριθμες πλατείες.

Τις επόμενες ημέρες, θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων, από τα μουσικά live στη γιορτινή σκηνή του Συντάγματος και τα πάρτι στους δρόμους και στις στοές της πόλης, μέχρι τις δημιουργικές δράσεις για τα παιδιά, τις γιορτινές παραστάσεις και τα χριστουγεννιάτικα δρώμενα για όλους.