28 Φεβρουαρίου, 2024

Ανεξέλεγκτη βία στο Δουβλίνο: Άγριες συγκρούσεις μετά την επίθεση Αλγερινού άνδρα με μαχαίρι – Καίνε ΙΧ και λεωφορεία, σε κρίσιμη κατάσταση ένα κοριτσάκι

Φλέγεται η Ιρλανδία μετά το σοκαριστικό περιστατικό που κλόνισε την πρωτεύουσα

Από Κυριάκος Μελλίδης

Έντονες διαδηλώσεις ξέσπασαν, καθώς συγκρούσεις με την αστυνομία αναφέρονται στην πρωτεύουσα της Ιρλανδίας, το Δουβλίνο, μετά την επίθεση με μαχαίρι κατά 5 ανθρώπων.

Διαδηλωτές εκτόξευσαν φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα κατά της αστυνομίας μετά τον τραυματισμό τριών μικρών παιδιών σε μαχαιρώματα έξω από δημοτικό σχολείο στο Δουβλίνο.

Βίαιες συγκρούσεις στο Δουβλίνο σε διαδηλώσεις μετά την επίθεση με μαχαίρι

Σε βίντεο που έχουν βγει στη δημοσιότητα, φαίνονται συγκρούσεις διαδηλωτών με άνδρες της αστυνομίας. Ένα από τα παιδιά που τραυματίστηκαν στην επίθεση, ένα πεντάχρονο κορίτσι, και μια γυναίκα γύρω στα 30 νοσηλεύονται με σοβαρά τραύματα.

Ένα πεντάχρονο αγόρι, ένα εξάχρονο κορίτσι και ένας άνδρας περίπου 50 ετών νοσηλεύονται για λιγότερο σοβαρά τραύματα. Η αστυνομία δήλωσε ότι πίσω από τις βίαιες διαμαρτυρίες στο Δουβλίνο βρίσκονται ακροδεξιοί χούλιγκαν, σύμφωνα με το Sky News.

Φωτιές και μάχες σώμα με σώμα μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών στο Δουβλίνο

Αστυνομικοί με ασπίδες συγκρατούν το πλήθος στο κέντρο της πόλης και ένα αυτοκίνητο φέρεται να έχει πάρει φωτιά, εν μέσω οργής μετά την «αποτρόπαια επίθεση». Οι βίαιοι διαδηλωτές προσπαθούν να κλωτσήσουν και να γρονθοκοπήσουν αστυνομικούς και υπάρχουν συνεχείς συμπλοκές, με ρίψη μπουκαλιών.

Εν τω μεταξύ, φωτιά έχει ξεσπάσει μέσα σε κατεστραμμένο τραμ της Luas, καθώς η βία συνεχίζεται στο κέντρο του Δουβλίνου. Η αστυνομία δήλωσε ότι «δεν αποκλείει κανένα κίνητρο» για την επίθεση. Κυκλοφορούν πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο δράστης της επίθεσης είναι μετανάστης, ωστόσο αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.