2 Μαΐου, 2024

Νίκος Μπούσιος

Νίκος Μπούσιος

Γεννήθηκε και ζει στις Σέρρες. Είναι τελειόφοιτος της Μουσικής Ακαδημίας του Plovdiv Βουλγαρίας και κάτοχος μεταπτυχιακού (Παιδαγωγική της Μουσικής). Κατέχει Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής και πτυχίο Αντίστιξης.

Παίζει κλαρίνο από την ηλικία των 10 χρόνων και τα πρώτα μαθήματα τα πήρε από τον Σταύρο Βασδέκη στις Σέρρες. Στην πορεία μαθήτευσε πλάι σε μεγάλους δασκάλους και καλλιτέχνες  του Δημοτικού κλαρίνου της εποχής μας, όπως ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος, ο Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος και ο Θανάσης Χαλιλόπουλος.

Τον Μάιο του 1999 που ήταν μαθητής της Γ΄ Λυκείου συμμετείχε στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες κι έλαβε το πρώτο βραβείο στο κλαρίνο, στο Μέγαρο Μουσικής  Αθηνών.

Από το 2001 ως και σήμερα είναι στην εκπαίδευση, Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια και σε Μουσικά Σχολεία.

Νίκος Μπούσιος
Νίκος Μπούσιος

Έχοντας  έδρα τις Σέρρες δραστηριοποιούνται και συμμετέχει σε εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα, παραδοσιακές, δημοτικές κι όχι μόνο, κοινωνικές και πολιτιστικές. Έχει συνεργαστεί με πολλούς αξιόλογους καλλιτέχνες του χώρου, αλλά για μένα σταθμός στη ζωή μου, αποτελεί η συνεργασία του με τον Πέτρο-Λούκα Χαλκιά που ήταν και παιδικό του όνειρο.

Έχει έτοιμες δύο μεγάλες δισκογραφικές δουλειές, οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της έκδοσης, ήδη δείγματα αυτών κυκλοφορούν και δημοσιεύονται  στο διαδίκτυο και σύντομα θα κυκλοφορήσουν και σε ψηφιακή μορφή.

Η πρώτη δουλειά πρόκειται για μία συλλογή από 15 πρότζεκτ Δημοτικών τραγουδιών, στην οποία μου έχουν κάνει την τιμή και τραγουδούν οι δημοφιλέστεροι και καλύτεροι τραγουδιστές της εποχής μας, όπως οι Αντώνης Κυρίτσης, Κώστας Τζίμας, Γιάννης Καψάλης, Γιώργος Βελισσάρης, Σπύρος Σιώλος, Κώστας Σαφέτης, Χριστόδουλος Κωσταρέλλος, Άρης Ντίνας, Αντώνης Χαλάτσης και Γιώργος Καραχρήστος.

Η δεύτερη δουλειά αφορά μία επίπονη προσπάθεια πολλών ετών, βάζοντας όλο το μεράκι, το προσωπικό του ύφος και τον δικό του τρόπο παιξίματος, πρόκειται για μια συλλογή από 40 οργανικά Παραδοσιακά και Δημοτικά τραγούδια με το κλαρίνο από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Στήριγμά μου σ΄αυτήν την πορεία με παράλληλη δράση, έχει τον αδερφό μου Παναγιώτη Μπούσιο ο οποίος παίζει παραδοσιακό βιολί. Οι δυο μας αποτελούμε τον πυρήνα των πολυμελών συγκροτημάτων με τα οποία δραστηριοποιούμαστε στον χώρο της μουσικής.

Εκτός από τις ηχογραφήσεις, τα τελευταία χρόνια διοργανώσαμε κι αναλάβαμε την παραγωγή Παραδοσιακών μουσικών συναυλιών – εκδηλώσεων σε μουσική σκηνή στις Σέρρες έχοντας ως καλεσμένους διακεκριμένους τραγουδιστές όπως οι Παναγιώτης Λάλεζας, Αρετή Κετιμέ, Βαγγέλης Δημούδης κ.ά.