26 Απριλίου, 2024

Νικολέττα Πολύζου: H μουσικός παραγωγός που “μαγεύει” με τη φωνή της

Νικολέττα Πολύζου: H μουσικός παραγωγός που “μαγεύει” με τη φωνή της

Σήμερα ήμαστε στο Π. Φάληρο σέ ένα φιλόξενο περιβάλλον και θεά τη θάλασσα στο σπίτι της Νικολέτας Πολύζου μουσικής παραγωγός στο onenews radio ,και επιχειρηματίας στον κλάδο του τουρισμού .

Από πότε αρχίζει η σχέση σου με το Ραδιόφωνο;

Εδώ κ 12 χρόνια αλλά ενδιάμεσα έκανα και λίγο τηλεόραση .Μια διακοπή πριν 2 χρόνια και τώρα μετά την πρόταση τις Μαρίας Στόρκ ιδιοκτήτρια του joy radio να αναλάβω μια εκπομπή ξεκίνησα δυναμικά με μουσική κ συνεντεύξεις .

Ποια πρέπει να είναι τα προσόντα ενός μουσικού παραγωγού στο Ραδιόφωνο;

Οι μουσικές γνώσεις και η καλή φωνή βασικά. . Ο παραγωγός οφείλει να είναι γνώστης αυτών που συμβαίνουν γύρω μας, των πραγμάτων που απασχολούν την ελληνική κοινωνία και όχι μόνο. Επίσης να αγαπά το ραδιόφωνο . Πολλή δουλειά, προσπάθεια, θέληση, ταλέντο, γνώσεις και αγάπη για το μέσο, είναι μερικά μόνο από τα προσόντα.

Τι είναι για εσένα η μουσική Νικολέττα?

Ζωή ,πάθος ..Όταν μου πρότεινε η Μαρία Στόρκ ιδιοκτήτρια του joy radio ένιωσα τεράστια χαρά να ξαναβρεθώ μετά από μια παύση 2 χρόνων στον αέρα . Συνεντεύξεις και δυσκολίες? Κάθε μια είναι ξεχωριστή και αφήνει το αποτύπωμά της. Δύσκολο ναι γιατί δεν είμαι δημοσιογράφος αλλά αγαπώ αυτό που κάνω και βγαίνει από την ψυχή μου .

Έχεις ακροατές και Θαυμαστές ! Πως είσαι μαζί τους ;

Ααααα ναι διάφορα μηνύματα έως και ερωτικές εξομολογήσεις .

Θα μπορούσες να κάνεις μη μουσικό Ραδιόφωνο; «ό,τι κάνεις καν ‘το με μουσική» ,Τα Μη δεν είναι για μένα ..

Ποιο είναι το ψυχό-κοινωνικό γράφημα των ακροατών σου (π.χ. ηλικία, φύλο, προτιμήσεις, κοινωνική προέλευση κτλ);

Να σου πω Ηλια μου απο 15 ως ..“Μου στέλνουν συνέχεια μηνύματα – Χαίρομαι πάρα πολύ” ) Ακούω συχνά στις εκπομπές σου συμβουλές για τις σχέσεις σήμερα … Ηλία μου η απιστία εμφανίζεται και ως σημείο των καιρών, ενταγμένη μέσα σε μία ευρύτερη καταναλωτική συμπεριφορά. Το ίδιο το σεξ γίνεται ένα πεδίο κατανάλωσης. Η κατανάλωση σεξουαλικών συντρόφων σχετίζεται και με την αδηφαγία που υπήρχε και στα άλλα επίπεδα όπου δεν υπήρχε κορεσμός αλλά δινόταν έμφαση στην ποσότητα. Νοιώθω απαίσια όταν βλέπω ότι χάθηκαν τα πάντα αξίες και πιστεύω στις σχέσεις. Η απιστία στην Ελλάδα χτυπά “κόκκινο”!

Τι θα έβαζες εσύ προσωπικά να ακούσεις σε στιγμές χαλάρωσης;

Είναι στιγμές που θα ακούσω Μπαχ ,Μότσαρτ ,Βάγκνερ ,αλλά και στιγμές που ταξιδεύω με Γονίδη και Μαζωνάκη

Θα μπορούσες να κάνεις Ραδιόφωνο και με δημοτική μουσική ;

Ελληνική παραδοσιακή μουσική φυσικά και θα έκανα τραγούδια της λεβεντιάς που αποτελούν το μεγαλείο της Ελλάδας μας ..

Θυμήσου κάτι χαρακτηριστικά τραγικό ή ευτράπελο που συνέβη όλα αυτά τα χρόνια;

Δε θα ξεχάσω όταν ένας φαν τις εκπομπής μου έκανε δώρο 50 κιλά τσιπούρες από την ιχθυόσκαλα ..Εκεί να δεις την Νικολέττα να μοιράζει ψάρια στις γειτονίες …

Ποιο πιστεύεις ότι είναι το μέλλον του μουσικού ραδιοφώνου; 

Αδύνατη η πρόβλεψη. Καταλαβαίνω την ανάγκη του επιχειρηματία να εξοικονομήσει χρήματα και την ανάγκη του διευθυντή προγράμματος να δημιουργήσει μια μουσική εικόνα αλλά ελπίζω η νεότερη γενιά που εξελίσσεται να είναι πιο “ψαγμένη” .Τα web radio είναι μέλλον αλλά δεν είμαστε Αμερική με podcasts .

Στο χώρο του τουρισμού πως βλέπεις την κατάσταση σήμερα;

Ομολογώ έχουμε πάθει τεράστια ζημιά εμείς που έχουμε πανσιόν η ξενοδοχεία .Τώρα ήμαστε στην εντατική και παλεύομε για να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας .Σε θολό τοπίο ο τουρισμός – . “Δεν υπάρχει περιθώριο για άλλη μια χρονιά με κλειστά ξενοδοχεία” …..

Αν μπορούσες να αλλάξεις κάτι -κοιτάζοντας προς τα πίσω όλη αυτήν τη διαδρομή σου- τι θα άλλαζες, αν άλλαζες κάτι;

Δεν είμαι σίγουρη για το πώς θα ήταν η ζωή μου αν είχα ακολουθήσει την Νομική που αγαπούσα ως επάγγελμα. Η ζωή μου δεν ακολούθησε μια ευθεία γραμμή αλλά ποτέ δεν το μετάνιωσα.18 χρόνια σχεδόν σαν Μετρ κατέληξαν να ασχοληθώ με τον τουρισμό ..Όσοι ασχολούμαστε με τον τουρισμό, πρέπει να γνωρίζουμε αρκετές ντουζίνες επαγγελμάτων. Να΄μαστε μάστορες, κηπουροί, ψυχολόγοι και μάγειρες και πρακτικοί γιατροί, να ξέρουμε παραμύθια, παιχνίδια, ιστορίες και ιστορία, μα πάνω από όλα να είμαστε αυθεντικοί. Να ‘μαστε πρεσβευτές του τόπου μας και των ανθρώπων του, να ‘μαστε εμείς ο καθρέφτης της εμπειρίας που θα ζήσει ο επισκέπτης μας. Το να έχεις μια ξενοδοχειακή μονάδα μικρή η μεγάλη είναι δύσκολο με πολύ έντονους, εξαντλητικούς ρυθμούς, για να καταφέρεις να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις μας. Χρειάζεται πολλές φορές να είμαστε σε επιφυλακή όλο το 24ωρο, ακόμα και τη νύχτα για τις ανάγκες των επισκεπτών μας. Το μόνο που θα άλλαζα Ηλία μου να είμαι πιο επιφυλακτική με τους ανθρώπους ..

Μια ευχή ?

Να αντέξουμε στις προκλήσεις χωρίς να αλλοιωθούμε ως χαρακτήρες και συμπεριφορές. Με λίγα λόγια να μην τρελαθούμε από τα προβλήματα που προκαλεί η κρίση”.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ Νικολέτα μου που μου άνοιξες την καρδιά σου και ένα ακόμα ευχαριστώ για την ωραία φιλοξενία στο υπέροχο σπίτι σου …

  • Εγώ σε ευχαριστώ πάνω από όλα γιατί έχω ένα καλό φίλο εδώ και χρόνια κ όχι μόνο..Libens–Volens–Potens