Μεγάλο break του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ και τελικός τίτλου στο ΟΑΚΑ!

Intime

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε τη σειρά των τελικών με τον Ολυμπιακό σε 2-2 με τη νίκη του στο ΣΕΦ με 85-88

Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη στην έδρα του Ολυμπιακού ανακτώντας εκ νέου το πλεονέκτημα έδρας στη μάχη για τον τίτλο της Basket League. Οι Πράσινοι πραγματοποιώντας τρομακτική εμφάνιση πέρασαν νικηφόρα απ’ το ΣΕΦ με 85-88, έκαναν το break στη σειρά των τελικών, επέστρεψαν απ’ το 0-2 στο 2-2 και πλέον θα υποδεχτούν τον αιώνιο αντίπαλο στην έδρα τους για τον τελικό των τελικών!

Εκεί, το βράδυ της Παρασκευής (14/6, 21.15, ΕΡΤ3) ο μεν Παναθηναϊκός, με τη βοήθεια των οπαδών του, θα κυνηγήσει την ολική ανατροπή (από 0-2 σε 3-2) για να κατακτήσει τον τίτλο μετά από τρία χρόνια (το 2021 αναδείχθηκε τελευταία φορά πρωταθλητής), ο δε Ολυμπιακός θα ψάξει το δεύτερο break που θα τον στέψει πρωταθλητή για τρίτη σερί σεζόν (2022, 2023).

Έπειτα από έναν συγκλονιστικό τελικό, η ομάδα του Αταμάν με πλάνο, δυναμικές «απαντήσεις» από την επίθεσή της, καλή άμυνα στο β’ ημίχρονο και τρομερή ψυχραιμία στο φινάλε παρά τα εις βάρος του σφυρίγματα απ’ τη διαιτησία, έφτασε σε μια τεράστια νίκη – δήλωση. Αντιθέτως, οι γηπεδούχοι «πληγώθηκαν» από τις πολλές χαμένες βολές (22/35β.), την αδυναμία τους να περιορίσουν τον Κέντρικ Ναν στην τελική ευθεία και την αστοχία απ’ το τρίποντο στο φινάλε του ματς.

Ο Αμερικανός σταρ ήταν εκτός κλίματος στο α’ ημίχρονο, όμως στη συνέχεια ήταν άπιαστος αποδεικνύοντας γιατί θεωρείται ο κορυφαίος σκόρερ στην Ευρώπη. Ο Ναν τελείωσε το Game 4 με 25 πόντους (!) και 4 ασίστ. Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός Aktor βρήκε σπουδαία «κλειδιά» στα πρόσωπα των Τζέριαν Γκραντ (15π., 4ασ., 3κλ.) και Ματίας Λεσόρ (15π., 6ρ.), ενώ κομβικός ήταν και ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (7π., 7ρ., 2κοψ.). Διψήφιος ήταν και πάλι ο Κώστας Σλούκας (12π.).

Στην αντίπερα όχθη, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης έβαλε 13πόντους, αλλά κόστισε στην τέταρτη περίοδο ένα αντιαθλητικό φάουλ που υπέπεσε. Ο Αϊζάια Κάνααν (3/10 σουτ), ο Κώστας Παπανικολάου (4/11 εντός πεδιάς), ο Άλεκ Πίτερς (1/4 3π.) και ο Φίλιπ Πετρούσεφ μέτρησαν από 11 πόντους έκαστος.

Η εξέλιξη του ντέρμπι

Το ντέρμπι άρχισε δυναμικά και με αρκετά καλό ρυθμό. Οι δυο ομάδες βρήκαν λύσεις επιθετικά με τον Ολυμπιακό να κλείνει την πρώτη περίοδο στο +5 (22-17) εκμεταλλευόμενος την αμυντική χαλαρότητα των Πρασίνων σε ορισμένες φάσεις.

YouTube player

 

 

Exit mobile version