Μάλμε – Ολυμπιακός 0-1: «Χρυσό» τρίποντο στη Σουηδία με σκόρερ τον συνήθη ύποπτο Ελ Κααμπί!

Οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν (Intime)

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Μάλμε εκτός έδρας

Ο Ολυμπιακός έχοντας ξανά για χρυσό σκόρερ τον Ελ Κααμπί πανηγύρισε σπουδαία νίκη στην έδρα της Μάλμε (0-1) και πήρε το δεύτερο σερί τρίποντο στο Europa League.

Ο «Ολυμπιακός του Μεντιλίμπαρ» θυμήθηκε και πάλι τον καλό εαυτό του, επέβαλλε το παιχνίδι του με τον αέρα της μεγάλης ομάδας και πήρε το πρώτο του «διπλό» στο φετινό Europa League. Στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της League Phase, οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 1-0 τη Μάλμε στη Σουηδία και έφτασαν τους 6 βαθμούς στη διοργάνωση, με το δεύτερο σερί «τρίποντό» τους. Χρυσός σκόρερ -ποιος άλλος- ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί (30′), ο οποίος είχε και χαμένο πέναλτι στο 83′, ενώ ο Ζέλσον -ο κορυφαίος του αγώνα- ήταν αυτός που δημιούργησε το γκολ με απίθανη προσπάθεια -είχε και δοκάρι στο 10′.

Σπουδαία εμφάνιση σε όλα τα επίπεδα από τους Πειραιώτες, με τους Έσε – Μουζακίτη να κάνουν ματσάρα στα χαφ, όπως και οι Ρέτσος και Πιρόλα στην άμυνα. Δύο αναγκαστικές αλλαγές αριστερών μπακ από τους «ερυθρόλευκους», με τον Ορτέγκα να αποχωρεί στο 11′ με πρόβλημα και τον Πιρόλα που τον αντικατέστησε να βγαίνει και αυτός για τον ίδιο λόγο στο 78′.

Ως προς την εικόνα και την εξέλιξη του αγώνα, ο Ολυμπιακός έκανε ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα, με πίεση και γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, θέλοντας να μην αφήσει τη Μάλμε να κάνει το γνωστό παιχνίδι της με τη μπάλα στα πόδια. Ήταν πολύ καλύτερος σε όλο το πρώτο ημίχρονο, κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή, είχε σωστές αλληλοκαλύψεις, ένταση και καλό ρυθμό και με την καλή κυκλοφορία του και το έξοχο τρανζίσιον, βρήκε φάσεις για γκολ, αξιοποιώντας τελικά και μία από αυτές για να πάρει το προβάδισμα που βάσει εικόνας, άξιζε απόλυτα.

Η πρώτη τελική για τους «ερυθρόλευκους» ήταν μια κεφαλιά άουτ του Κοστίνια μετά από κόρνερ στο 3ο λεπτό, ενώ η επόμενη ήταν και η πρώτη μεγάλη ευκαιρία τους. Στο 10′ οι Πειραιώτες έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Ελ Κααμπί άνοιξε για τον Ζέλσον αυτός έκανε τις ντρίμπλες, βρήκε λίγο χώρο και έκανε ένα τρομερό σουτ εκτός περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα στο αριστερό κάθετο του Νταλίν που απλώς παρακολουθούσε την πορεία της. Στο 12′ η Μάλμε είχε την δική της καλύτερη στιγμή στο πρώτο 45λεπτο, με ένα συρτό σουτ του Μπολίν άουτ.

Ο Ολυμπιακός συνέχιζε σε αυτό το υψηλό τέμπο, βρίσκοντας μεγάλη ευκαιρία και στο 15′, όταν μετά από ωραία κυκλοφορία και γύρισμα του Έσε στο ύψος του πέναλτι, ο Τσικίνιο, όντας μόνος, σούταρε πάνω στον Νταλίν. Άουτ πέρασε η κεφαλιά του Πιρόλα στο 17′ και στο 19′ η πολύ επικίνδυνη αντεπίθεση με Ζέλσον και Ελ Κααμπί δεν είχε θετική κατάληψη αφού ο Πορτογάλος -που ήταν ο καλύτερος του πρώτου μέρους- καθυστέρησε και τελικά κόπηκε.

Τελικά, η λύση για την ομάδα του Μεντιλίμπαρ βρέθηκε στο 30′, όταν ξανά εκμεταλλεύθηκε τον κενό χώρο και τις αργές αμυντικές αντιδράσεις της σουηδικής άμυνας. Η πίεση στη μπάλα έφερε κλέψιμο, ο Ζέλσον έκανε μυθική ντρίμπλα πάνω στη γραμμή αποφεύγοντας δύο αντιπάλους του, προχώρησε, έβγαλε την κάθετη στον σωστό χρόνο και ο Ελ Κααμπί με διαγώνια κίνηση έκανε αυτό που κάνει καλύτερα από κάθε άλλον εδώ και πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό, άψογο πλασέ στην κίνηση και 0-1! Τρία λεπτά αργότερα ο Τσικίνιο είχε μια ακόμη ευκαιρία για δεύτερο γκολ, όμως το σουτ μέσα από την περιοχή ήταν αδύναμο. Ως το τέλος του ημιχρόνου, οι Πειραιώτες διαχειρίστηκαν εύκολα αυτό το υπέρ τους σκορ, ρίχνοντας ελαφρώς και τον ρυθμό του αγώνα.

Καλύτερο ήταν το μπάσιμο της Μάλμε στο ματς στο δεύτερο ημίχρονο, εκμεταλλεύθηκε και 1-2 αργές αντιδράσεις της ερυθρόλευκης άμυνας για να βρει ψυχολογία και κάποιες καλές επιθέσεις και γενικά είχε την κατοχή και τον έλεγχο για αρκετά λεπτά. Βεβαίως, εύκολα ή δύσκολα ο Ολυμπιακός έβγαζε τις άμυνες και σιγά σιγά και πάλι άρχισε να ανακτά την ψυχραιμία του και να διαχειρίζεται και πάλι σωστά το παιχνίδι σε τακτικό επίπεδο. Στο 51′ η Μάλμε είχε μια καλή στιγμή με σουτ του Μπουζανέλο άουτ έπειτα από ωραία και γρήγορη επίθεση και πέρα από κάποιες επικίνδυνες σέντρες δεν είχε να επιδείξει κάτι άλλο στο διάστημα που ήταν καλύτερη. Αντιθέτως, μετά το 60′ ο Ολυμπιακός που κρατούσε πιο σωστά πια τη μπάλα και είχε βελτιώσει και πάλι την πίεσή του, ήταν αυτός που πάλι βρήκε τις καλύτερες φάσεις για γκολ. Στο 61′ ο Ροντινέι είχε ένα σουτ υπό καλές προϋποθέσεις που όμως ήταν αδύναμο -με το αριστερό πόδι- ενώ στο 64′ το σουτ του Ζέλσον πέρασε ψηλά άουτ, μετά από φάση διαρκείας.

Η φάση του 68′ όμως ήταν κλασική ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Ροντινέι πάσαρε κάθετα για τον Ελ Κααμπί στην αντεπίθεση, όμως ο Μαροκινός αυτή τη φορά δεν έκανε καλό πλασέ, πάνω στον Νταλίν. Ένα σουτ του Κρίστιανσεν στο άλλο άκρο, το «καθάρισε» ο Τζολάκης εύκολα στο 74′ και στο 82′ ο Ολυμπιακός είχε μια ακόμη κλασική ευκαιρία για να καθαρίσει το ματς οριστικά. Ο Κοστίνια τροφοδότησε έξοχα τον Ελ Κααμπί που τσίμπησε τη μπάλα στην περιοχή και κέρδισε το πέναλτι από τον Νταλίν που τον ανέτρεψε με το χέρι. Ο ίδιος εκτέλεσε ένα λεπτό μετά, όμως έστειλε τη μπάλα άουτ. Ένα ακόμη λεπτό αργότερα ο Έσε έκλεψε και έκανε ένα ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής, με τον Νταλίν να διώχνει δύσκολα κρατώντας το 0-1. Τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος, παρά τις προσπάθειες της Μάλμε να φέρει τη μπάλα στην περιοχή του Τζολάκη με συνεχή γεμίσματα και σέντρες. Η άμυνα του Ολυμπιακού αντέδρασε σωστά σε όλες τις περιπτώσει και έτσι έμεινε αυτό το πολύτιμο 0-1 για τη συνέχεια της ομάδας στη διοργάνωση.

Μάλμε: Νταλίν, Μπουζανέλο, Γιάνσον, Ρέσλερ, Στρίγκερ, Πένια, Γιόνσεν (70′ Ρόζενγκρεν), Μπολίν, Λουκίλι (60′ Κρίστιανσεν), Αλί (70′ Μπεργκ), Μπότχαϊμ (81′ Ρικς).

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ορτέγκα (11′ Πιρόλα, 78′ Γκαρθία), Κάρμο, Ρέτσος, Κοστίνια, Έσε, Μουζακίτης (79′ Κωστούλας), Ζέλσον (85′ Μασούρας), Τσικίνιο, Ροντινέι, Ελ Κααμπί (85′ Στάμενιτς).

YouTube player

Exit mobile version