Αμοργός: Συνίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση του Αμερικανού τουρίστα – Τι υποστηρίζει το τελευταίο άτομο που τον είδε

Κανένα ίχνος από τον αγνοούμενο

Άκαρπες παραμένουν μέχρι στιγμής οι έρευνες των Αρχών, καθώς κανένα ίχνος του Αμερικανού τουρίστα που αγνοείται στην Αμοργό δεν έχει εντοπιστεί.

Ο 59χρονος Αμερικανός, Έρικ Κάλιμπετ, συνταξιούχος αστυνομικός, εξαφανίστηκε το πρωί της Τρίτης (11/6) στο νησί.

Οι Αρχές «χτενίζουν» το νησί από άκρη σε άκρη για να τον εντοπίσουν, ενώ την προσοχή του εστιάζουν στο τελευταίο στίγμα των κινητών του.

Ο τελευταίος διάλογος με την αδερφή του

Μία φωτογραφία της πινακίδας με πληροφορίες του μονοπατιού ήταν το τελευταίο μήνυμα που έστειλε ο αγνοούμενος στην αδελφή του.

Το πρώτο μήνυμα του Αμερικανού εστάλη στις 07:32, όπου ξέφραζε τον ενθουσιασμό του για το νησί.

Στις 09:07 επικοινώνησαν με βίντεο κλήση διάρκειας έξι λεπτών. Στις 9:20 έστειλε τη φωτογραφία με το μονοπάτι, με την αδελφή του να του γράφει: «Είμαι εντυπωσιασμένη. Ανυπομονώ να έρθω εκεί και να κάνουμε πεζοπορία μαζί».

μαι εντυπωσιασμένη. Ανυπομονώ να έρθω εκεί και να κάνουμε πεζοπορία μαζί».

 

Συνομιλία με την αδερφή του

 

Πότε χάθηκαν τα ίχνη του 59χρονου Αμερικανού

Ο φίλος του ενημέρωσε τις Αρχές για την εξαφάνιση του Αμερικανού, λέγοντας ότι ο πρώην αστυνομικός έφυγε πέντε λεπτά μετά τις 7 το πρωί της Τρίτης (11/6) από την Αιγιάλη για πεζοπορία προς ένα μονοπάτι με προορισμό τα Κατάπολα, μια διαδρομή που διαρκεί περίπου 4 ώρες.

Μόλις πέρασαν 8 ώρες περίπου, ο φίλος του ανησύχησε και άρχισε να τον παίρνει απανωτά τηλέφωνα χωρίς όμως να λαμβάνει απάντηση. Τότε ήταν που αποφάσισε να απευθυνθεί στις Αρχές.

Η ανάρτηση της συντρόφου του

Η σύντροφος του Αμερικανού έκανε μια ανάρτηση το μεσημέρι της Τετάρτης, στην οποία ζητά από τον κόσμο πληροφορίες.

 

 

Η ανάρτηση:

«Γεια σας, θα έχετε δει στις ειδήσεις ότι ψάχνουμε για τον σύντροφό μου που έφυγε για πεζοπορία χθες, περίπου στις 7 το πρωί. Πήγαινε από την Αιγιάλη στα Κατάπολα. Τον είδαν στη Χώρα. Αγνοείται ακόμη. Μπορεί να δείτε ελικόπτερα σε λίγες ώρες και ομάδες με διασώστες στη στεριά. Αν τον έχετε δει, σας παρακαλώ στείλτε μου ένα μήνυμα. Σας ευχαριστώ».

Τι λέει η γυναίκα που είδε τον Αμερικανό τελευταία

«9.30 με 10 ήρθε και πήρε ένα νερό. Είχε και μαζί του ένα νερό, που το είχε πιει. Είχε καπέλο και δεν φορούσε μπλούζα. Μου είπε πως θα πάει στη Χώρα. Του είπα: “Πω, είναι μεγάλη η διαδρομή και έχει και ζέστη”. Του είπα αν θέλει ταξί, αλλά μου είπε όχι», περιγραψε μιλώντας στο Live News, η γυναίκα που είδε τελευταία φορά τον Αμερικανό τουρίστα.

«Σύμφωνα με την τελευταία μαρτυρία, καταλαβαίνουμε πως δεν ακολούθησε το βατό μονοπάτι, αλλά μέσα στη ζέστη διακινδύνεψε να ανέβει το βουνό. Οι έρευνες του ελικοπτέρου ψάχνουν σε αυτήν την περιοχή. Δεν μας έχουν δώσει το στίγμα του κινητού», πρόσθεσε η διασώστρια, Ελευθερία Ψυχογιού.

 

Exit mobile version