3 Μαΐου, 2024

Λογαριασμοί ΔΕΗ: Ποιοι θα πάρουν τριπλή έκπτωση έως 67 ευρώ. Ανακοίνωση, πίνακας

Ποιοι θα πάρουν τριπλή έκπτωση στον λογαριασμό της ΔΕΗ;

Η κακοκαιρία «Μήδεια» έφερε πάρα πολλά προβλήματα και «βύθισε» χιλιάδες νοικοκυρά στο σκοτάδι αναγκάζοντας την ΔΕΔΔΗΕ να προσφέρει τριπλή μείωση στους πληγέντες.

Αρχικά η απόφαση της ΔΕΗ έκανε λόγο για μειώσεις των 9-22 ευρώ ωστόσο η επιχείρηση αποφάσισε να κάνει στους δικούς της καταναλωτές έκπτωση ίση με το διπλάσιο του οφέλους που θα προκύψει από τον μηδενισμό του κόστους διαχείρισης δικτύου που (δεν) θα εισπράξει ο ΔΕΔΔΗΕ για τον Φεβρουάριο.

«Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του ΔΕΔΔΗΕ για την αφαίρεση των χρεώσεων χρήσης δικτύου Φεβρουαρίου για τους πληγέντες καταναλωτές όλων των προμηθευτών, η ΔΕΗ θα τριπλασιάσει την οικονομική ελάφρυνση για τους πελάτες της προσθέτοντας επιπλέον έκπτωση στις χρεώσεις ενέργειας του λογαριασμού τος.

Με αυτό τον τρόπο, για ένα μέσο μηνιαίο λογαριασμό, η συνολική έκπτωση για τους πελάτες της ΔΕΗ υπολογίζεται ότι θα είναι της τάξεως του 30% επί του συνόλου του λογαριασμού.

Οι εκπτώσεις θα εμφανιστούν σε λογαριασμούς των επόμενων μηνών ανάλογα με τον κύκλο τιμολόγησης των πελατών μας».

Τι θα γίνει στην πράξη;

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η έκπτωση θα υπολογιστεί ως εξής: Ο ΔΕΔΔΗΕ θα υπολογίσει το ποσό που προκύπτει για κάθε νοικοκυριό από τον μηδενισμό της χρέωσης για τη χρήση δικτύου.

Αυτό το κόστος θα το επωμιστεί ο ΔΕΔΔΗΕ καθώς δεν θα εισπράξει τα χρήματα που του αναλογούν.

Η ΔΕΗ στη συνέχεια, από τα χρήματα που της αναλογούν (δηλαδή από το ποσό που πληρώνουμε για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας) θα κάνει μια πρόσθετη έκπτωση που θα είναι ίση με το διπλάσιο του οφέλους που θα προκύπτει από το τέλος του ΔΕΔΔΗΕ.

Όπως προκύπτει από τα αναλυτικά παραδείγματα που δημοσίευσε χθες το fpress.gr, ένα νοικοκυριό που καταναλώνει 400 κιλοβατώρες τον μήνα (1600 στο 4μηνο) θα έχει όφελος 9,56 ευρώ από τον μηδενισμό του τέλους χρήσης δικτύου για τον Φεβρουάριο.

Σε αυτό το όφελος, η ΔΕΗ θα έρθει να προσθέσει 19,12 ευρώ και η συνολική έκπτωση θα φτάσει στα 28,68 ευρώ.

Μετά και την ανακοίνωση της ΔΕΗ, η έκπτωση που θα έχουν οι καταναλωτές που επλήγησαν από τη διακοπή της ηλεκτροδότησης, θα είναι η εξής: