Κύριλλος Διαμαντίδης: Οι Nemesis ήταν για μένα καταλύτης.

Κύριλλος Διαμαντίδης: Οι Nemesis ήταν για μένα καταλύτης.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΕΝΤΩΡΟΣ

Κύριλλος Διαμαντίδης ένας καταξιωμένος τραγουδιστής από την Μυτιλήνη μιλάει στο ‘Ραδιοφωνικό Ταξίδι’ με την Αλεξάνδρα Μεντώρος στο Aspida Radio της Νεας Υόρκης.

Ένα ‘Ραδιοφωνικό Ταξίδι’ με την Αλεξάνδρα ξεκινάει και κοντά μας θα έχουμε τον Κύριλλο.

Πάμε να τον καλωσορίσουμε και να τον γνωρίσουμε καλύτερα. Καλώς ήρθες στην παρέα του Aspida Radio.

Καλώς σας βρήκα και ευχαριστω πολύ για την πρόσκληση.

Είδα ότι έχεις γεννηθεί στην Μυτιλήνη.

Ναι έτσι είναι. Γεννήθηκα σε αυτό το πολύ όμορφο νησί.

Αν και δεν έχω πάει αλλά θα ήθελα πολύ να παω . Γνωρίζω ότι η Μυτιλήνη έχει πολλά αξιοθέατα όπως το κάστρο της Μυτιλήνης, το μουσείο του Θεοφίλου και άλλα μουσεία που μπορούμε να επισκεφτούμε. Παρόλο όμως το μικρό του μέγεθος σε έκταση αλλά και πληθυσμό εσύ κατάφερες να ξεχωρίσεις με το τραγούδι ξεκινώντας ένα μουσικό ταξίδι. Για πές μου με ποιες αναμνήσεις συνδέεις το ξεκίνημα αυτού του ταξιδιού;

Θυμάμαι την πρώτη φορά που άκουσα τον πατέρα μου να παίζει κιθάρα και να τραγουδάει στη μητέρα μου το «Εσένα που σε ξέρω τόσο λίγο». Ήταν καλοκαίρι, ήμουν μόλις έξι ετών και καθόμασταν στο μπαλκόνι του σπιτιού μας στη Μυτιλήνη. Ο ήχος της κιθάρας, η φωνή του πατέρα μου και όλη η ατμόσφαιρα ήταν κάτι μαγικό για μένα. Νομίζω ότι τότε ήταν η πρώτη φορά που μπήκε μέσα μου η μουσική και το τραγούδι.

Έτσι με αυτή την μαγευτική εικόνα που μας περιέγραψες ξεκινάει το ταξίδι της μουσικής για σένα, αλλά πότε μπήκες επαγγελματικά σε αυτό τον χώρο;

Το 2003, ήταν η πρώτη φορά που τραγούδησα μπροστά σε κόσμο. Είχαμε ένα ντουέτο με τον Χρήστο Τσιλόπουλο και παίξαμε στο μαγαζί ενός φίλου στο Παλαμάρι της Λέσβου. Τα πήγαμε τόσο καλά θυμάμαι που μας ζήτησε να πηγαίνουμε σχεδόν κάθε Σάββατο.

Φαντάζομαι μια έκπληξη για σένα το να ζητήσει ο φίλος που είχε το μαγαζί να πηγένετε τόσο συχνά. Δεν έμεινες όμως εκεί γιατί ήρθε η συνεργασία σου με τους Nemesis. Ποσο σημαντική ήταν αυτή σου η συνεργασία;

Οι Nemesis ήταν για μένα καταλύτης. Μεγάλωσα μουσικά μαζί τους. Έμαθα πολλά κοντά τους και ένιωσα πως είναι να είσαι σε επαγγελματικό συγκρότημα. Εξαιρετικοί μουσικοί και ιδιαίτεροι άνθρωποι όλοι τους. Τους είμαι ευγνώμων για όλα.

Πέντε χρόνια κοντά στο συγκρότημα των Nemesis μια μεγάλη και πετυχημένη συνεργασία για σένα έρχετε η πρόταση από τους Scorpions για μια συναυλία τους. Θα ήσουν ο άνθρωπος που θα άνοιγε την συναυλία με το τραγούδι σου. Μίλησέ μας λίγο για αυτή σου την εμπειρία.

Ακόμη και τώρα που το σκέφτομαι μου φαίνεται απίστευτο ότι ανοίξαμε τους Scorpions. Θυμάμαι το άγχος που είχαμε. Θα παίζαμε μπροστά σε σχεδόν 12,000 κόσμο. Θυμάμαι ότι την τελευταία στιγμή κάηκε η κονσόλα των Scorpions και πήραν τη δική μας κι εμείς βγήκαμε χωρίς sound check. Αυτό κι αν ανέβασε το άγχος στα ύψη. Παρόλαυτά πριν βγούμε στη σκηνή μαζευτήκαμε και είπαμε πως ότι έγινε έγινε αυτή ήταν η στιγμή μας. Ας την απολαύσουμε όσο μπορούμε. Κι έτσι έγινε. Το συναίσθημα ήταν απερίγραπτο.

Μια μοναδική εμπειρία για σένα. Για κάποιο χρονικό διάστημα σε χάσαμε από την μουσική σου διαδρομή. Τι ήταν αυτό που σε απομάκρυνε από την μουσική και ποιο συγκεκριμένα από τους μουσικού σου στόχους;

Έχω γεννηθεί με πλήρη κώφωση στο δεξί μου αυτί. Είχα πάντα την ανασφάλεια ότι υστερώ σε σχέση με άλλους τραγουδιστές και το 2011 είπα ότι εντάξει ίσως μέχρι εδώ να ήταν να πας Κύριλλε. Πόσο παραπάνω να πας με ένα αυτί. Έτσι για κάποια χρόνια έχοντας φύγει παράλληλα και από το νησί τραγουδούσα πολύ λίγο και αυτό περιστασιακά σε παρέες με καλούς φίλους.

Εγώ θα σου έλεγα ότι ήσουν λίγο διστακτικός γιατί κατατάλα είσαι ένας πολύ καταξιωμένος τραγουδιστής με ωραία φωνή και αγάπη σε αυτό που κάνεις. Γιατί παρόλο που έχεις μια ιδιαιτερότητα στο ένα σου αυτί δεν τα παράτησες αλλά σε συναντάμε στην δισκογραφία ποιο δυνατό .Τι ήταν αυτό που σε εφερε πίσω και όταν λέω πίσω εννοώ να συνεχίσεις αυτο που αγαπάς που είναι η μουσική;

Ήταν το Νοέμβριο του 2017 που μετά από διάφορα προσωπικά ζητήματα, ένιωσα την ανάγκη να ξαναρχίσω και να γράφω και να τραγουδάω. Ξύπνησαν ξανά τα μουσικά μου όνειρα.

Όνειρα που σιγά σιγά πραγματοποιούνται για πες μου όμως με ποιους καλλιτέχνες θα ήθελες να συνεργαστείς ;

Είναι πάρα πολλοί οι καλλιτέχνες που θαυμάζω και που θα ήταν υπέροχο να κατάφερνα να πατήσω στα βήματά τους. Καλλιτέχνες όπως η Χάρις Αλεξίου, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης και τόσοι άλλοι. Υπήρξαν για μένα πρότυπα από την αρχή της πορείας μου στο τραγούδι.

Τόσο μεγάλα ονόματα που πραγματικά όλοι θα θέλαμε να συνεργαστούμε κάποια στιγμή μαζί τους. Αυτό τον καιρό έχεις βγάλει το νέο σου τραγούδι που έχει τεράστια επιτυχία. Πες μας λίγα λόγια για αυτές σου τις συνεργασίες.

Η πρώτη μου συνεργασία στη δισκογραφία ήταν με τον μουσικοσυνθέτη Αλέξανδρο Καρύδα που έδωσε τη μουσική του στο The Face of the Dawn που ήταν και το παρθενικό μου τραγούδι δισκογραφικά και κυκλοφόρησε από την InsideOut Music Web Promotion. Ακολούθησε η συνεργασία μου με τον καταξιωμένο καλλιτέχνη Κυπριανό ο οποίος υπογράφει μουσική και στίχους στο Εδώ είναι η αγάπη, σε ενορχήστρωση του Δημήτρη Διπλάρα. Η τελευταία μου δισκογραφική κίνηση με τίτλο Αντίστροφα Μετρώ προήλθε από μια υπέροχη συνεργασία με τις δυο αγαπημένες μου πλέον φίλες, την Κωνσταντία Κατσιάμπα και τη Γιώτα Γερογιώργη που αντίστοιχα έχουν δώσει τη μουσική και το στίχο στο συγκεκριμένο κομμάτι, ενώ και εδώ την ενορχήστρωση υπογράφει ο Δημήτρης Διπλάρας.

Για να ταξιδέψουμε λίγο στο μέλλον και να δούμε τα μελλοντικά σου σχέδια αλλά και πως θέλεις να σε βρει το μέλλον;

Το μέλλον για μένα είναι ήδη εδώ, μιας και πριν λίγους μήνες η σύζυγός μου μου χάρισε έναν υπέροχο γιο, οπότε καταλαβαίνεις ότι για μένα σα να ξεκίνησαν όλα από την αρχή. Παράλληλα, εκτός από την καλλιτεχνική μου δραστηριότητα στο τραγούδι, ξεκίνησα πρόσφατα ένα νέο πρότζεκτ με τίτλο Voice On Demand όπου ουσιαστικά δίνω τη φωνή μου σε voice overs, μεταγλωττίσεις, ντοκιμαντέρ, internet videos και γενικότερα οπουδήποτε οι λέξεις χρειάζονται να ειπωθούν.

Πριν κλείσουμε τι θα συμβούλευες τα νέα παιδιά που μπαίνουν τώρα στο χώρο της μουσικής;

Αν πραγματικά αγαπούν και έχουν πάθος για τη μουσική, να μην τα παρατήσουν ποτέ. Ακόμη κι αν στις μέρες μας ο δρόμος φαίνεται εξαιρετικά δύσκολος, το να σταματήσεις αυτό που αγαπάς είναι σαν να προδίδεις τον ίδιο σου τον εαυτό. Οπότε η συμβουλή μου είναι αυτή. Να μην τα παρατήσουν ποτέ.

Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου.

Ευχαριστώ και εγώ για την φιλοξενία σας στο Aspida Radio και το OneNews.gr

Βιογαφικο

Ο Κύριλλος Διαμαντίδης γεννήθηκε 6 Μαΐου 1982 στη Μυτιλήνη της Λέσβου . Από πολύ μικρός ασχολήθηκε με την μουσική έχοντας ως πρότυπο του πατέρα του που έπαιζε κιθάρα, μπουζούκι και τραγουδούσε. Ξεκίνησε το τραγούδι δειλά και ο λόγος ήταν η κώφωση που είχε στο δεξί του αυτί από τη μέρα που γεννήθηκε. Αρχικά τραγουδούσε με φίλους. Το 2002, εμφανίστηκε στη Λέσβο μαζί με τον Χρήστο Τσιλόπουλο, τραγουδώντας διασκευές. Στα 24, του ενσωματώθηκε στο τοπικό συγκρότημα των Nemesis και έμεινε κοντά τους για πέντε χρόνια. Το καλοκαίρι του 2009, έκανε το άνοιγμα της συναυλίας των Scorpions στο Κάστρο της Μυτιλήνης .Το 2010, οι Nemesis μελοποίησαν στίχους του Αντώνη Πρωτοπάτση, πρωτεργάτη της Λεσβιακής Άνοιξης, και ο Κύριλλος τραγούδησε τα 8 από τα 10 τραγούδια αυτής της δουλειάς. Το 2011 μέχρι το 2017, η μουσική πορεία του Κύριλλου έκανε μια παύση με ελάχιστες εμφανίσεις στο πλευρό του μουσικού Μιχάλη Δεμερτζή, Το Νοέμβρη της ίδιας χρονιάς επιστρέφει στο τραγούδι με εμφανίσεις σε διάφορες μουσικές σκηνές της Αθήνας, όπως η Αρχιτεκτονική, το Hollywood Stage και άλλες. Το 2018 γνώρισε τον μουσικοσυνθέτη Αλέξανδρο Καρύδα και μαζί του κάνει το πρώτο βήμα στη δισκογραφία μέσα από την συνεργασία του με την InSideOut Music Web Promotion, με την κυκλοφορία του πρώτου του Digital Single «The Face of the Dawn» σε μουσική του Αλέξανδρου Καρύδα και στίχους του ιδίου. Το 2020 ξεκινάει ένα νέο πρότζεκτ με τίτλο Voice On Demand όπου ουσιαστικά δίνει τη φωνή του σε voice overs, μεταγλωττίσεις, ντοκιμαντέρ, internet videos.

https://www.facebook.com/kyrillos.diamantidis.92

 4,026 total views,  4 views today

.