20 Μαΐου, 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Στην Πολιτική Προστασία μεταφέρονται ΕΜΥ και Εθνικό Αστεροσκοπείο

Κυριάκος Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Στην Πολιτική Προστασία μεταφέρονται ΕΜΥ και Εθνικό Αστεροσκοπείο

«Έχω την απαίτηση από τον εαυτό μου να κάνω πάρα πολύ αυστηρή αυτοκριτική για το τι δεν πήγε καλά»

Την υπαγωγή της ΕΜΥ και του Εθνικού Αστεροσκοπείου στην Πολιτική Προστασία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην 87η ΔΕΘ.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως η κατεύθυνση αυτή τίθεται γιατί «στην περίπτωση του Daniel δεν αισθάνομαι ότι έχουμε εντάξει όλα τα σημαντικά δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας στην Πολιτική Προστασία».

Στην ερώτηση εάν υπήρξαν λάθη στους κυβερνητικούς χειρισμούς και αν θα προσμετρηθούν σε κάποιο ανασχηματισμό, ο πρωθυπουργός απάντησε:

«Έχω την απαίτηση από τον εαυτό μου να κάνω πάρα πολύ αυστηρή αυτοκριτική για το τι δεν πήγε καλά. Πρέπει να μαθαίνουμε από τις αστοχίες μας».

Μητσοτάκης – ΔΕΘ: «Η προσωπική μου φρουρά θα μειωθεί στο μισό» – Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού από τον Απρίλιο – Τα μέτρα που ανακοίνωσε

Ο Κυριάκος Μητσοτάκηςστην ομιλία του ΔΕΘ και αναφερόμενος στο ζήτημα της αστυνόμευσης είπε πως έδωσε εντολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ώστε 2.500 αστυνομικοί να φύγουν από την προστασία υψηλών προσώπων, ενώ και η προσωπική του φρουρά θα μειωθεί στο μισό. Παράλληλα, ανακοίνωσε νέα αύξηση του κατώτατου μισθού από τον Απρίλιο. Αναλυτικά τα μέτρα που ανακοίνωσε.

Αυτοί οι αστυνομικοί θα επιστρέψουν σε υπηρεσία στους δρόμους. Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως η προσωπική του φρουρά θα μειωθεί στο μισό και το ίδιο θα ισχύει και για υπουργούς και βουλευτές. Συγκεκριμένα είπε χαρακτηριστικά:

«Αποδεσμεύονται 2500 στελέχη της ΕΛ.ΑΣ από τη φύλαξη προσώπων. Πρώτη η δική μου ασφάλεια μειώνεται στο μισό!!! Οι επιχειρηματίες και άλλοι παράγοντες πλέον θα χρηματοδοτούν οι ίδιοι την προστασία τους.

Δεν συγκυβερνούμε μαζί τους, στην αδικία αντιτάσσουμε την ισονομία. Σας μιλάω για πράγματα που γίνονται ήδη, η πολιτεία ξεκίνησε το κυνήγι της φοροδιαφυγής από τη Μύκονο και όχι από ένα ψαρονήσι!!!! Αυτό είναι ένα νέο κίνημα, το κίνημα της καθημερινότητας με κανόνες.

Να μην ταλαιπωρούνται οι οδηγοί, επειδή λείπει η τροχαία από το δρόμο. Το μεγάλο πρόβλημα δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι για ανοχή στο μικρό».

Από 1/1/24 ξεπαγώνουν οι τριετίες και κάθε επίδομα προϋπηρεσίας

Αύξηση στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων

Συνολικά 660.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν τις αποδοχές τους αυξημένες κατά 1.500 ευρώ, είπε ο πρωθυπουργός.

Ξεπάγωμα τριετιών

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι από 1η Ιανουαρίου 2024 ξεπαγώνουν οι τριετίες και κάθε επίδομα προϋπηρεσίας που βρίσκονταν σε αναστολή από το 2012 με σκοπό τη στήριξη του εισοδήματος των ιδιωτικών υπαλλήλων.

Πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής

Η φοροδιαφυγή είναι διπλή κατάρα, αντικοινωνική και αντιαναπτυξιακή, είπε ο πρωθυπουργός και προανήγγειλε δέσμη 10 μέτρων τα οποία θα ξεδιπλωθούν το επόμενο διάστημα για την πάταξη της φοροδιαφυγής. «Δεν γίνεται 7 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες να δηλώνουν ετήσια έσοδα ακόμα και κάτω από τον κατώτερο μισθό» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Reduce bounce rates