23 Ιουλίου, 2024

Νίκος Βέρτης: Αποκάλυψε πώς προέκυψε το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο – «Είδα ξαφνικά ένα όνειρο»

Νίκος Βέρτης: Αποκάλυψε πώς προέκυψε το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο – «Είδα ξαφνικά ένα όνειρο»

«Ήμουν σε ένα αρχαίο θέατρο. Φορούσα κάτι σαν χλαμύδα και υπήρχε ένα λευκό πανό με μαύρα γράμματα»

Συνέντευξη στη ραδιοφωνική εκπομπή του Τάσου Ριζόπουλου στο Κοσμοράδιο 95,1 της Θεσσαλονίκης παραχώρησε ο Νίκος Βέρτης. Ο δημοφιλής τραγουδιστής άνοιξε τα χαρτιά του για την πορεία του στη μουσική και τις πρόσφατες δηλώσεις του που συζητήθηκαν, ενώ μεταξύ άλλων αποκάλυψε το πώς προέκυψε το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο, το οποίο είδε σε ένα όνειρο!

«Το κανονικό μου επίθετο είναι Αρβανιτίδης. Το Βέρτης είναι ένα τυχερό όνομα, πολύ. Έχω χρόνια να πω πως βγήκε το Βέρτης, αλλά το έχω ξαναπεί παλιότερα σε συνεντεύξεις στα πρώτα μου χρόνια», ανέφερε αρχικά ο Νίκος Βέρτης.

«Τραγουδούσα στη Βέροια σε ένα μαγαζί το ’98 – ’99, ήμουν άρρωστος, είχα 40 πυρετό και ξύπνησα μέσα στη νύχτα, είχα εφιάλτες. Είδα ξαφνικά ένα όνειρο – μετά από αυτό το όνειρο μπόρεσα να κοιμηθώ- ότι ήμουν σε ένα αρχαίο θέατρο, που ήταν κατάμεστο, φορούσα κάτι σαν χλαμύδα και υπήρχε ένα λευκό πανό με μαύρα γράμματα που έγραφε “Βέρτης”.

Σηκώθηκα, έγραψα σ’ ένα χαρτάκι το όνομα και κοιμήθηκα σαν πουλάκι. Την άλλη ημέρα που ξύπνησα, είδα γραμμένο το όνομα, γιατί δεν θα το θυμόμουνα. Μετά θυμήθηκα το όνειρο, ήταν πολύ περίεργο», περιγράφει στη συνέχεια ο τραγουδιστής στον Τάσο Ριζόπουλο.

«Δεν πίστευα πολύ στα όνειρα, κράτησα το όνομα, το συζήτησα με τους ανθρώπους τριγύρω μου και στο χαβαλέ ξεκίνησα να με φωνάζουν όλοι “Βέρτη”. Και αστραπή άλλαξε η ζωή μου. Κάθε μήνα άλλαζε η ζωή μου.

Το ένα έφερνε το άλλο, ήρθαν απίστευτες προτάσεις, δισκογραφικές εταιρείες. Όλα αστραπή σαν μια μαγική χρυσόσκονη. Πολλή τύχη! Πολύ παράξενο», εξομολογείται κλείνοντας το θέμα ο Νίκος Βέρτης.

Reduce bounce rates