26 Απριλίου, 2024

Κωνσταντίνος Δίλζας – Αν Έρθεις

Πρόκειται για διασκευή του Φεστιβάλ. Θεσσαλονίκης το 1980 και απέσπασε το Β᾽ βραβείο, ερμηνευμένο από τις Μπέττυ και Μιράντα Δήμα, σε στίχους του σπουδαίου στιχουργού Νίκου Βρεττού και μουσική του σπουδαίου συνθέτη Σπύρου Παπαβασιλείου, που ως δίδυμο έχουν υπογράψει µμερικές από τις σημαντικότερες δημιουργίες της Ελληνικής δισκογραφίας(« Η αγάπη µας», Έχω εσένα να αγαπώ, «θα ΄θελα να ήσουν» κ.α.).

Το τραγούδι κυκλοφορεί σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες από την’ Polyphoniki Records και ηδη  σημειώνει αξιοσημείωτη πορεία στο Spotify  µε 20 000 streams  τον  πρώτο µμήνα της κυκλοφορίας του.

Σύντοντομο Βιογραφικό

Ο Κωνσταντίνος Δίλζας είναι Ναυπηγός μηχανολόγος μηχανικός Έχει ασχοληθεί από τα παιδικά του χρόνια µε την Ελληνική δισκογραφία συλλέγοντας δίσκους, έχοντας καταφέρει να έχει µια σπάνια συλλογή

δίσκων Ελληνικής κυκλοφορίας, ενώ έχει βαθιά γνώση για όλες τις κυκλοφορίες τής Ελληνικής δισκογραφίας,

Έχει δημιουργήσει πρόσφατα το δικό του site (https://dilzas.net/blog) στο οποίο μοιράζεται σπάνιες πληροφορίες για την Ελληνική δισκογραφία.

Έχει τεράστια αγάπη για το τραγούδι και από το 2023 ξεκίνησε να τραγουδά σε μικρούς χώρους και να ηχογραφεί τραγούδια τα οποία ανέβαζε στο YouTube, δημιουργώντας έναν κύκλο διασκευών µε τον τίτλο

«Όταν αργά θα παίρνουμε το δρόμο» στο οποίο διασκεύασε Ηδύλη Τσαλίκη, Νένα Βενετσάνου, Μάνο Χατζιδάκη, Βασίλη Νικολαῖδῃ, Νάνα Μούσχουρη, αλλά και Νατάσσα Θεοδωρίδου και Αντζελα Δημητρίου.

Ασχολήθηκε πολύ µε την ηλεκτρονική μουσική και παρουσίασε και ένα κύκλο τραγουδιών – ποιημάτων στο ύφος της Λένας Πλάτωνος και των Stereo Νονα τα οποία έτυχαν αναγνώρισης από την ΕDΜ (Electronic Dance Music) σκηνή και εμφανίστηκαν σέ σχετικά charts.

Το 2020 υπέγραψε με την Polyphoniki Records και ετοιμάζει το πρώτο του άλμπουμ µε διασκευές τραγουδιών της Ελληνικής δισκογραφίας που δεν έχουν ακουστεί όσο θα έπρεπε στην εποχή τους αλλά και νέων τραγουδιών που σημαντικοί δημιουργοί του εμπιστεύθηκαν.

Το πρώτο τραγούδι από το επερχόμενο άλμπουμ είναι το  «Αν Έρθεις» το οποίο, σε μουσική Σπύρου Παπαβασιλείου και στίχους Νίκου Βρεττού κέρδισε το Β βραβείο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1980 ερμηνευμένο από τη Μπέττυ και τη Μιράντα Δήμα.