2 Μαΐου, 2024

Καθαρά Δευτέρα με lockdown! Ποια ημερομηνία ανοίγει τελικά η αγορά (Video)

Πληρότητα έως 95% στις ΜΕΘ των νοσοκομείων στην Αττική!

Καθαρά Δευτέρα με lockdown! Η εξέλιξη του κορωνοϊού στην Ελλάδα προκαλεί ανησυχία τόσο στους επιστήμονες όσο και στην κυβέρνηση γι’ αυτό ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έδειξε παράταση του lockdown για ακόμα μια εβδομάδα, δηλαδή μέχρι και τις 16 Μαρτίου.

Μητσοτάκης: Προσπάθεια ακόμα δύο εβδομάδες

Ο πρωθυπουργός συμμετείχε, τη Δευτέρα (01/03), σε τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο τη δωρεά 18 φορητών κλινών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο Δημόσιο και στο ΕΣΥ από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021».

Μεταξύ άλλων, ο Μητσοτάκης τόνισε πως «η έξοδος από την κρίση είναι πια ορατή» και πρόσθεσε ότι χρειάζεται προσπάθεια για ακόμα δύο εβδομάδες ώστε να επανέλθουν η οικονομία και η εκπαίδευση.

Χαρακτηριστικά, ο πρωθυπουργός ανέφερε:

«Γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι υπάρχει μεγάλη κούραση. Πρέπει, όμως, να κάνουμε μια προσπάθεια ακόμα, ειδικά αυτές τις δύο εβδομάδες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας της οικονομίας αλλά και της εκπαίδευσης.

Θα το σχεδιάσουμε, εφόσον το αποφασίσουμε, με έξυπνες λύσεις και με μια νέα αμοιβαία συμφωνία εμπιστοσύνης με τους πολίτες: η οικονομία να επαναλειτουργήσει σταδιακά και όλοι μας να πειθαρχήσουμε στους κανόνες ώστε αυτή να παραμείνει ανοιχτή.

Με άλλα λόγια, η έξοδος από την κρίση είναι πια ορατή, αλλά το πόσο γρήγορα θα φτάσουμε εκεί, εξαρτάται από τα προσεκτικά βήματα τα οποία θα κάνουμε στην τελική ευθεία, γιατί έχουμε μπει πια στην τελική ευθεία».