24 Απριλίου, 2024

Καλή Φέρη – Ένα αστέρι που δε θα σβήσει ποτέ

H Καλή Φέρη  δέχτηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις μας και την έχουμε κοντά μας .

  • Γεια σου . Εξήγησε μας πώς ξεκίνησε η σχέση σου με τη μουσική και σαν ηθοποιός . Ένιωθες από μικρή την ανάγκη να εκφραστείς μέσα από αυτό ή ήταν κάτι, που ήρθε στην πορεία;

 

– Αγαπημένε μας Ηλία μας σ ευχαριστώ πολύ !!

Από μικρή ακόμα μου άρεσε να τραγουδάω , Η μητέρα μου χωρίς να είναι επαγγελματίας τραγουδούσε υπέροχα και της άρεσε ο χορός , το θέατρο και ο κινηματογράφος και με έπαιρνε και μένα μαζί της .

Κατάλαβα λοιπόν ότι με ηλκιε αυτός ο καλλιτεχνικός χώρος .Να φανταστείς πως πολλές φορές έκανα παράσταση στα αλλά παιδιά στη γειτονιά μου γιατί με ρωτούσαν τι είδα ! . Έτσι και εγώ προσπαθούσα να τους δώσω να καταλάβουν με τον να τους παριστάνω τι είδα .

Όταν πλέον μεγάλωσα κατάλαβα πως ήθελα να σπουδάσω ηθοποιός και γράφτηκα σε μια δραματική σχολή του Γρηγόρη Βαφιά , ενώ παράλληλα τέλειωνα ένα κολέγιο για την αγγλική γλώσσα για να ανταπεξέλθω στα δίδακτρα τραγουδούσα σε ταβέρνες στην Πλάκα και αλλού . Άρεσε η φωνή μου και η κίνηση μου στην πίστα και ότι είχα άμεση επαφή με τον κόσμο .

Έτσι ασχολήθηκα με το τραγούδι περισσότερο .

Μετά με ζητούσαν μαγαζιά και club σε Ευρώπη , Αμερική , Καναδά ,Αυστραλία ,Αίγυπτο και πολλά άλλα κράτη όπου τραγουδούσα σαν επικεφαλής με δικό μου group .

  • Υπήρξαν αντιδράσεις, όταν αποφάσισες να ασχοληθείς πιο επαγγελματικά με την υποκριτική και το τραγούδι;

Όχι από φίλους μου και δικούς μου ανθρώπους ! Από ζηλόφθονους και γιατί όταν έβλεπαν την επιτυχία μου αντί να χαρούν πολλές φορές έλεγαν «Οι εμείς η Καλή Φέρη» .Αυτό είχε γίνει σε πολύ μεγάλά μαγαζιά και από φίρμες . Όταν εγώ εκεί ήμουν gest star και με παρουσίαζαν ξεχωριστά σε προχωρημένη ώρα . Πολλές φορές  έβρισκα φορέματα μου καμένα με τσιγάρο η σκισμένα με ψαλίδι .

 

  • Ποια ήταν η πρώτη σου δισκογραφική δουλειά;

Με άκουσε ο Κώστας Ψυχογιός και ο Βασίλης Βασιλειάδης με την Λούλα Παπαγιαννοπούλου και μου έδωσαν τραγούδια τους , καθώς και ο Βαρσαμίδης και Λαμπρόπουλος .

Με αυτούς τους δημιουργούς συνεργάστηκα και σε μαγαζιά  Βασιλειάδη – Ψυχογιό .

Έτσι έκανα τον πρώτο μου μεγάλο δίσκο στην εταιρία Σονόρα .

Έγραφα και εγώ στοίχους και τους έβαζα στα δικά μου τραγούδια . Είχα συνεργαστεί δισκογραφικά και με τον αγαπημένο μου Γιάννη Φλωρινιώτη στον πρώτο μου CD κάναμε το ντουέτο μας «Δίχως συμβιβασμούς»

Με το Videoclip που προβλήθηκε στην TV πολλές φορές και ξεσήκωσε κόσμο ! όπως και την μεγάλη επιτυχία μου «Ζαμάν Φού» κ.α.

Μετά έκανα το CD «Διαμαρτύρομαι» , είχα 4 τραγούδια ντουέτο με τον Γιάννη Φλωρινιώτη εκεί συνεργάστηκα και με τον συνθέτη Χρήστο Σκαλτσουνάκη και βγήκε σουξέ το τραγούδι μας «Εξάψεις» με στοίχους δικούς μου που προβλήθηκε στο Mega και σε όλα τα μεγάλά κανάλια .

  • Έχεις παίξει και σε σειρές και έργα ! Μπορείς να μου τις θυμίσεις ;

Έκανα κινηματογραφικές ταινίες . Ποιο αξιόλογη για μένα ήταν η Ελληνοϊταλική ταινία «Κεκαρμενοι» η κουρεμένα κεφάλια του Δημήτρη Μακρή . Αυτή η ταινία ήταν σπονδυλωτή !!

Στο δικό μου μέρος συμπρωταγωνιστούσα με τον Νίκο Τσαχιρίδη και τον Χρήστο Ζαρκάδα . Αυτή πήρε διάκριση στο φεστιβάλ Βενετίας . Έπαιξα και τραγούδησα στην ταινία «Η μεγάλη των Γύφτων σχολή» και σε πολλές άλλες .

Παράλληλα έπαιζα σε σειρές όπως την «Μάμα μία» . Εκεί σε ένα επεισόδιο πρωταγωνίστησα με την Ρένα Βλαχοπούλου.

Σε όλο αυτό το διάστημα εμφανιζόμουν σε πολλές εκπομπές . Μια ωραία εκπομπή ήταν η Καρακορτάδα του Θάνου Αλεξανδρή όπως και το Ερωτοδικείο με την Βίκυ Μιχαλονάκου , στην Κύπρο το που πάμε με τον Παναγιώτη Δημόπουλο και τον Αντρέα Δημητρόπουλο . Ξέχασα να σας πω την εκπομπή του Αλκινόου Μπουνιά μπουκιά και συχώριο και με τον Φίλιππα Καμπούρη δεν ήξερες  ! δε ρώταγες ! όπου γινόταν το έλα να δεις αλλά εμένα μ άρεσε το χιούμορ του και οι πλάκες του και έτσι πήγαινα . Με φιλοξένησαν εκπομπές σε μεγάλα κανάλια , με τον Παπαδάκη τη Σείινα Διγενή . τη Μενεγάκη και τελευταία η Νάνση Κούτσιου με τον Πάνο Καλουδά στα αστέρια και στην εκπομπή Palaiologoy Sow που έτυχα εξαιρετικής μεταχείρισης   ! .

  • Ποιοι είναι οι λόγοι, που θα σε έκαναν να αρνηθείς να ερμηνεύσεις κάποιο τραγούδι;

Οι λόγοι που θα με έκαναν να αρνηθώ ένα τραγούδι θα ήταν οι στίχοι του . Δηλαδή αν ήταν κάτι μέσα στο στίχο και δεν μου άρεσε . Κατά τα άλλα δεν έχω πρόβλημα .

  • Ποια μουσικη σ αρεσει ;

Μου αρέσει και η ελληνική και η ξένη .Στο καινούριο μου CD που θα κυκλοφορήσει σύντομα έχω τραγούδια με ελληνικό και ξένο στίχο όπως το «SEXY MOOD»ντουέτο με τον Γιάννη Φλωρινιώτη . Έχω διάθεση ερωτική που λέω με τον Theo Dorro . Σε αυτό το CD έχω και το κοινωνικό τραγούδι « Το σύστημα είναι αμαρτωλό» Ζήτω η Ελλάς που το  λέω με τον Dorro  και το υπέροχο τραγούδι «Θέλει αγώνα αυτός ο κόσμος» με στοίχους Διονύση Ντινόπουλου μουσική Καλή Φέρη , επίσης υπάρχει και το κομμάτι «Γλεντάτε κολασμένοι μου» σε μουσική Ηλία Τρυφωνίδη και στίχους δικούς μου

  • Πως δέχεσαι την κριτική;

!Την καλόπιστη κριτική την δέχομαι !

  • Πως φαντάζεσαι στο μέλλον την πορεία σου; Ποιος είναι ο μεγαλύτερος σου φόβος;

Ο μεγαλύτερος μου φόβος είναι τι θα γίνει στο μέλλον

  • Έχεις κάποια πλάνα για το άμεσο μέλλον;

Όσο για τα σχέδια μου για το μέλλον περιμένω να τελειώσει αυτή η καραντίνα και θα επανέλθω δριμύτερη . Εύχομαι να τελειώνουμε με την κατάσταση αυτή γρηγορά και με ασφάλεια για όλους μας. Θα ήθελα μελλοντικά να παρουσιάζαμε μια εκπομπή μαζί εσύ και εγώ  , θα ήταν ότι καλύτερο γιατί νομίζω ότι ταιριάζουμε .

  • Καλή μου , σε ευχαριστούμε  πάρα πολύ για την προθυμία σου να απαντήσεις στις ερωτήσεις μας. Ευχόμαστε να κάνεις όλους σου τους στόχους πραγματικότητα!  

Ευχαριστώ πολύ αγαπημένε μου Ηλία εσένα και το OneNews.gr