19 Μαρτίου, 2024

Ηλίας Μητρόπουλος και Γιώργος Λουκάκης σ ένα παράθυρο

Ηλίας Μητρόπουλος και Γιώργος Λουκάκης σ ένα παράθυρο

ΕΛΕΝΑ ΚΟΣΜΑΝΟΥ

Με τη φωνή του Ηλία Μητρόπουλου και σε στίχους  Κώστα Κουδουμά ενσαρκώνει ο Κρητικός συνθέτης  Λουκάκης Γιώργος το τραγούδι  “Ένα παράθυρο… Φαντάστηκα»

Είναι  ο προάγγελος  μιας μουσικής δημιουργίας   που θα κυκλοφορήσει  προσεχώς.

Ο Γιώργος Λουκάκης έχει συνεργαστεί με σπουδαίους μουσικούς και ερμηνευτές όπως ο Βασίλης Σκουλάς, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Μιχάλης Αλεφαντινός, ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης, ο Μιχάλη Κακέπης, ο Αχιλέας Δραμουντάνης, ο Τάσσος Ρεράκης, ο Γιάννης Λουλάκης, ο Παντελής Σαλούστρος, ο Τάσσος Παυλίδης, ο Γιώργος Αντωνογιαννάκης, ο Αντώνης Χαριτάκης, ο Μιχάλης Κλεάνθης, η Κατερίνα Γαργανουράκη, η Εβίτα Σαλούστρου, η Πελαγία Ροδουσάκη

Λίγα λόγια για τον Δημιουργό

Ο Γιώργος Λουκάκης έχει καταγωγή από το ηρωικό χωριό Ροδάκινο στη νοτιοδυτική πλευρά του νομού Ρεθύμνου.

Ένα χωριό που έχει προσφέρει πολλά στους αγώνες εναντίον των κατακτητών της Κρήτης, αλλά και ανθρώπους των γραμμάτων και της επιστήμης στην κοινωνία. Νιώθει λοιπόν περήφανος ο Γιώργος Λουκάκης αυτή με αυτή τη ρίζα και με κάθε ευκαιρία επισκέπτεται το χωριό που έχει συγγενείς και φίλους.

Γιώργος Λουκάκης

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα ενώ ζει στα Μάλια του Ηρακλείου, που διατηρεί με τον αδερφό του πετυχημένη ξενοδοχειακή μονάδα. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με την μουσική μαθαίνοντας διάφορα όργανα με κυριότερα το μπουζούκι, τον τζουρά και το λαγούτο. Συμμετείχε σε μουσικά σχήματα και εμφανίστηκε σε μικρούς χώρους χωρίς να βιοπορίζεται από την μουσική αλλά έχοντας μια πορεία παράλληλη με την ενασχόληση του με τον τουρισμό.

Στην μακρόχρονη αυτή πορεία η μουσική ήταν και είναι το λιμάνι του σε στιγμές φόρτισης, σε στιγμές δημιουργικού οίστρου πηγή του οποίου είναι οι χαρές, οι λύπες, η φύση, ο έρωτας και άλλα. Συνήθως πιάνει το νησιώτικο λαγούτο που έχει διαφορετικό κούρντισμα από το κρητικό και πάνω σε αυτό διαβάζοντας τον στίχο, ψάχνει τις όμορφες εικόνες που τον ταξιδεύουν ώστε αβίαστα να δημιουργήσει ωραίες μελωδίες. Η ποιότητα είναι ο πρωταρχικός παράγοντας για ότι γράφει χωρίς να στοχεύει σε εμπορικές επιτυχίες, γνωρίζοντας ότι η διάρκεια και αντοχή στο χρόνο κάθε τραγουδιού είναι το ζητούμενο.

Γνωρίζεται με σπουδαίους μουσικούς και στιχουργούς με τους οποίους διατηρεί μια άριστη σχέση διότι εκτός από πετυχημένος μουσικός και δημιουργός ο Γιώργος Λουκάκης είναι ένας χαρισματικός άνθρωπος που τον διακρίνει η καλοσύνη, η ευγένεια και ο πολιτισμός. Συμμετέχει σταθερά στην ορχήστρα “Νυκτών & Τοξοτών Οργάνων” με μαέστρο τον σπουδαίο μουσικό Μιχάλη Μαρακομιχελάκη κάνοντας .

Καλή επιτυχία σε ότι κάνεις γιατί  το αξίζεις.