18 Απριλίου, 2024

Η νύχτα με… τραβεστί «καίει» Αστυνομικούς!

«Στριπτίζ» για να απολαύσουν οι ένστολοι τα «ροζ» οπίσθια – Σάλος με άνδρες της ομάδας ΔΡΑΣΗ, που εν ώρα υπηρεσίας είχαν «άλλες ασχολίες» – Διατάχθηκε ΕΔΕ για όσα έγιναν στο κέντρο της Αθήνας και καταγράφηκαν από bodycam

  • Από τη Νάντια Αλεξίου

Πρωτοφανές για τα χρονικά περιστατικό στο κέντρο της Αθήνας, με πρωταγωνιστές Ειδικούς Φρουρούς της ομάδας ΔΡΑΣΗ την ώρα που βρίσκονταν σε υπηρεσία και τραβεστί (το οποίο, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Espresso», έχει αποκτήσει μεγάλη… οικειότητα με ενστόλους) προκαλεί «Ρίχτερ» στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας! Μάλιστα, για τα όσα εκτυλίχθηκαν πριν από δέκα ημέρες και καταγράφηκαν με… bodycam έχει διαταχθεί ΕΔΕ!

Στο βίντεο διάρκειας 42 δευτερολέπτων εκτυλίσσονται σκηνές απείρου «κάλλους» που εκθέτουν ανεπανόρθωτα μέλη της ομάδας ΔΡΑΣΗ, που εκείνο το βράδυ, αντί να περιπολούν και να εκτελούν τα καθήκοντά τους, είχαν άλλες «ασχολίες»! Ποιες ήταν αυτές; Να χαριεντίζονται με το τραβεστί και να καταγράφουν το «στριπτίζ» που κάνει για χάρη τους η «κοπέλα» που αναζητά τα βράδια εφήμερους επί πληρωμή εραστές! Και το… κορυφαίο όλων; Το τραβεστί με νάζι και μπρίο κάποια στιγμή αφήνει πάνω στις σέλες των υπηρεσιακών μηχανών τις «επαγγελματικές» του κάρτες, με τις οποίες κλείνει τα ροζ ραντεβού του! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Το περιστατικό, όπως προαναφέραμε, έγινε πριν από περίπου δέκα ημέρες, όταν μέλη της ομάδας ΔΡΑΣΗ βρίσκονταν σε στατική υπηρεσία στην περιοχή των Εξαρχείων, και μάλιστα πολύ κοντά στο αστυνομικό τμήμα. Από τον ασύρματό τους ακούγεται ο εκφωνητής του κέντρου να διαβιβάζει σήματα στα πληρώματα της ΕΛ.ΑΣ., όταν στην εσωτερική πλευρά του πεζοδρομίου όπου βρίσκονται σταθμευμένα τα δίκυκλα της ομάδας πλησιάζει ένα τραβεστί, γνωστό για την… αδυναμία του προς τους ενστόλους των μάχιμων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.!

Εκείνη τη στιγμή, οι αστυνομικοί… κολατσίζουν και το τραβεστί τούς ρωτάει πού να αφήσει τις… καρτούλες με τα στοιχεία επικοινωνίας του. Εκείνοι υποδεικνύουν ένα από τα υπηρεσιακά δίκυκλα και το τραβεστί τοποθετεί, σεινάμενο κουνάμενο, στη σέλα του ενός «επαγγελματικές» κάρτες ισάριθμες με τα μέλη της ομάδας. Μέσα σε γέλια, οι άνδρες της ΔΡΑΣΗ ζητούν από το τραβεστί να τους αποκαλύψει τις… αναλογίες του! Εκείνο διστάζει, λέγοντας ότι «έχει κάμερες», αλλά οι αστυνομικοί το διαψεύδουν ομόφωνα, φωνάζοντας «δεν έχει, δεν έχει»!

Στο οπτικό υλικό που έχει καταγραφεί από τους ίδιους με bodycam (κάμερα προσαρμοσμένη στο αλεξίσφαιρο γιλέκο, η οποία όμως δεν προβλέπεται από τον υπηρεσιακό τους κανονισμό), το τραβεστί γυρίζει την πλάτη και, ανασηκώνοντας το εφαρμοστό φόρεμά του, τους αποκαλύπτει τους γλουτούς και το στρινγκ του! Ακολουθούν πικάντικα σχόλια από τους Ειδικούς Φρουρούς για το «ροζ» και «πεντακάθαρο» οπίσθιο (!), με το τραβεστί να απαντά ότι είχε κάνει… κλύσμα! Αφού οι δύο πλευρές ανταλλάσσουν… φιλάκια στον αέρα, το τραβεστί αποχωρεί από το σημείο που είχαν σταματήσει για το «ευχάριστο» διάλειμμα τα μέλη της ομάδας ΔΡΑΣΗ, τα οποία παραμένουν στο πόστο τους και η καταγραφή της «επίσκεψης» κλείνει.

Επιδείκνυαν τα «καμώματά» τους

Η διαρροή του βίντεο έχει προκαλέσει «Ρίχτερ» στην ΕΛ.ΑΣ., καθώς η συμπεριφορά των εν λόγω αστυνομικών δεν τιμά τους ίδιους και ειδικά τον προϊστάμενο της υπηρεσίας τους, που έκανε και την επιλογή τους. Οι Ειδικοί Φρουροί της ομάδας ΔΡΑΣΗ φέρεται ότι διένειμαν το βίντεο και σε μη παρόντες συναδέλφους τους, για να επιδείξουν τα «καμώματά» τους. Η έρευνα για την υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη και, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει κατ’ αποκλειστικότητα η «Espresso», υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. όχι μόνο δεν κρύβουν την οργή τους, αλλά ζητούν και την παραδειγματική τιμωρία των αστυνομικών. Η ΕΔΕ που έχει διαταχθεί αφορά τη συμπεριφορά τους, το παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος, την καταγραφή-διαμοίραση του επίμαχου οπτικού υλικού, καθώς και τη χρήση bodycam.

Άλλωστε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε τέτοιου είδους ζητήματα, θέλει να πέσει άπλετο φως σε αυτή την ιστορία. Να σημειώσουμε πως η νεοσύστατη ομάδα ΔΡΑΣΗ διαδέχθηκε τη ΔΕΛΤΑ, που επιχειρούσε στις πορείες αντιεξουσιαστών και στα Εξάρχεια και την είχε καταργήσει ο τότε υπουργός Νίκος Τόσκας, ύστερα από αίτημα της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Στελέχη της συγκεκριμένης ομάδας είχαν κατηγορηθεί για ακραίες και επίμεμπτες συμπεριφορές και, μετά την κατάργησή της, κάποια από τα στελέχη της διατέθηκαν στη ΔΕΑ.

Με την αλλαγή της κυβέρνησης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αποφάσισε την ανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ με το αρκτικόλεξο ΔΡΑΣΗ και με επιχειρησιακή λειτουργία στο κέντρο της Αθήνας και την περιοχή των Εξαρχείων. Η ΔΡΑΣΗ εντάχθηκε στην ΟΠΚΕ της Ασφάλειας Αττικής και επικεφαλής της τέθηκε αξιωματικός ο οποίος προερχόταν από Ειδική Υπηρεσία. Η πρώτη επίσημή της έγινε στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου το 2019.

 

1