28 Μαρτίου, 2024

Γλυκερία: Δάκρυσε με τα λόγια του γιου της – «Μου δίνει δύναμη να συνεχίζω»

Συγκίνηση για τη Γλυκερία στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, όταν μίλησε στην κάμερα ο γιος της

Καλεσμένη στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Ενώπιος Ενωπίω» το βράδυ της Δευτέρας (05/10) ήταν η Γλυκερία. Η κορυφαία ερμηνεύτρια μίλησε για την αγάπη της στο λαϊκό τραγούδι και τον διαγωνισμό που την ανέδειξε, ενώ αποκάλυψε ότι την «ανακάλυψε» ο Απόστολος Καλδάρας, αλλά και ο Γιώργος Κοινούσης. Η Γλυκερία θυμήθηκε τα πρώτα της μουσικά ερεθίσματα και τις συνεργασίες που την «απογείωσαν» στην ελληνική και τη διεθνή μουσική σκηνή.

Η Γλυκερία διηγήθηκε άγνωστες στιγμές από την πορεία της στο ελληνικό τραγούδι και από την προσωπική της ζωή. Σε μια αναδρομή στα παιδικά της χρόνια η Γλυκερία ανέφερε ότι «μεγάλωσα μόνο με τραγούδι. Στα γλέντια που κάναμε ρεφενέ στη γειτονιά έκανα πάντα τις δεύτερες φωνές».

H τραγουδίστρια συγκινήθηκε όταν ο γιος της, Κωνσταντίνος Φωτιάδης, μίλησε για εκείνη και για τον ρόλο της μαμάς στη ζωή του. Ο γιος της Γλυκερίας ακολουθεί τα βήματα της μητέρας του, καθώς ασχολείται με τη μουσική. Οι δυο τους συνεργάζονται επαγγελματικά και σύμφωνα με την τραγουδίστρια εκείνος της δίνει δύναμη για να συνεχίσει. Συγκεκριμένα, ο γιος της σε βίντεο που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης είπε:

«Ήταν, είναι και θα είναι η φανταστική μαμά. Είμαστε πολύ φίλοι με ό,τι περιλαμβάνει αυτό: τις συμφωνίες μας, τις διαφωνίες μας, τα καβγαδάκια μας. Νομίζω ότι είναι φοβερή και σαν γιαγιά. Για εμένα είναι τεράστια τιμή που παίζω με τη Γλυκερία, πέρα από το ότι είναι μητέρα μου και κάποιος μπορεί να θεωρεί ότι είναι πολύ εύκολο και δεδομένο. Είναι κάτι πολύ μεγάλο, το οποίο η ίδια το κάνει και γίνεται μεγάλο με τον τρόπο που ερμηνεύει, με τον τρόπο της γενικά».

glykeria.jpg

Η Γλυκερία τόνισε για τον γιο της:«Πάντα τον στήριζα και τον εμπιστευόμουν και αυτό μόνο κέρδος μπορεί να φέρει σε ένα παιδί. Εγώ λειτουργώ με ένστικτο και πάντα εμπιστεύομαι το ένστικτό μου. Νιώθω συγκίνηση και απίστευτη σιγουριά όταν τον νιώθω πίσω στην ορχήστρα, νομίζω ότι είμαι στο σπίτι μου. Με θαυμάζει και εγώ τον θαυμάζω. Από την ώρα που ήρθε ο Κώστας στην ορχήστρα, όταν γυρνάω και τον κοιτάω, πάντα μου χαμογελάει και αυτό μου δίνει τόσο μεγάλη δύναμη να συνεχίζω και να γίνομαι ακόμα καλύτερη».

Για την Γλυκερία μίλησε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Νικολόπουλος: «Ο Θεός της χάρισε απλόχερα όλα τα τραγουδιστικά προσόντα και είναι και καλό παιδί. Τη θεωρώ συνέχεια της Μαρίκας Νίνου. Αυτής της σχολής. Την κατατάσσω στις πολύ μεγάλες τραγουδίστριες και ακολουθεί και την εποχή. Είμαι τυχερός που συνεργάστηκα μαζί της». Ο Γιώργος Θεοφάνους μίλησε με αγάπη για τη Γλυκερία, με την οποία έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν και της είπε ότι της απευθύνει πρόσκληση να τραγουδήσει σε εκδήλωση για τα 60 χρόνια φιλίας Κύπρου-Ισραήλ.