23 Απριλίου, 2024

Γιώργος Παντερής: Ο Τραγουδοποιός !

Γιώργος Παντερής

Γιώργος Παντερής: Ο Τραγουδοποιός !

Ο Γιώργος Παντερής γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης.

Το 1993 αποφοίτησε από το Ολυμπιακό Ωδείο Ηρακλείου. Ασχολήθηκε με το μαντολίνο και σπούδασε θεωρητικά και σολφέζ. Το ανήσυχό του πνεύμα απαιτούσε να ασχοληθεί και με άλλα μουσικά όργανα.

Γιώργος Παντερής

Από το 1993 έως το 1995 ασχολήθηκε με κλασική κιθάρα, από το 1995 έως το 1999 μπουζούκι ενώ από το 1999 μέχρι και σήμερα ασχολείται με το λαούτο και με άλλα νύκτα παραδοσιακά και μη μουσικά όργανα.

Γιώργος Παντερής

Παράλληλα ασχολείται επαγγελματικά από το 2005 με το αντικείμενο της μουσικής τεχνολογίας ενώ έχει αναπτύξει – από το 2008 – και δραστηριότητα στον τομέα της σύνθεσης – ενορχήστρωσης.

Με τη συνθετική του δραστηριότητα έχει συμπράξει, ως επαγγελματίας μουσικός, με πληθώρα καταξιωμένων καλλιτεχνών, έχει συνεργαστεί με την UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ στο 1ο STREET FEST στη Νέα Σμύρνη και με το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού, έχει μετάσχει σε συναυλίες εντός και εκτός Ελλάδος. Η πρώτη δισκογραφική δουλειά έχει τίτλο ” με φανταξά και…μάγους” κυκλοφορεί από την εταιρεία σείστρον Αεράκης.

Άξιο επισήμανσης είναι η εμφάνιση του 27 Ιουνίου 2017 στο Ηρώδειο (με τις μουσικές της Κρήτης). Ο Γιώργος Παντερής επίσης εχει συνεργαστεί με τη δισκογραφική εταιρεία HEAVEN με την οποία μάλιστα εχει βγάλει και δίσκο με τίτλο ‘’Νησί του Νότου’’. Μια πολυ μεγάλη στιγμή της καριερας του ήταν η συναυλία στην οποία τραγουδηε στο Θεατρο Τεχνόπολις Έχει συνυπάρξει με πολλους επώνυμους του καλλιτεχνικου χώρου όπως Γλυκερία, Ζ.Τηγανούρια, Δ.Ζερβουδάκη, Γ.Νικολάου, Β.Τερλέγκα, Θ.Αδαμαντίδη κ.α. Δισκογραφικά έχει συνεργαστεί με Θ.Κοτονιά, Ζ.Τηγανούρια, Κ.Αγέρη, Δ.Σκυλλά, Γ.Μακρίδη, Μ.Γιαννούλη, Β.Σταυρακάκη, Μ.Καλλέργη, Γ.Μανωλιούδη, Τ.Στεφανάκη, Π.Ζαμπετάκη, Ν.Κυριακάκη κ.α. Και εχει εμαφανηστει σε πολλούς συναυλιακούς χώρους Ηρώδειο, Θέατρο Τεχνόπολις, Πέτρινο Θέατρο, CineStudio, Οδός Ονείρων, Φρούριο Καλές, Sfiga music theater, rythmoStage, Hollywood Stage, Θέσις 7, Principal music theater κ.α.