14 Απριλίου, 2024

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Ο διαρκής εφιάλτης μίας 17χρονης από διαδικτυακό της «φίλο» – Την πίεζε να ακρωτηριάσει τα γεννητικά της όργανα

Ο δράστης την απειλούσε ότι θα δημοσιεύσει προσωπικές της φωτογραφίες

Νεαρός καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επειδή προέτρεψε 17χρονη να προκαλέσει με μαχαίρι ακρωτηριασμό των γεννητικών της οργάνων, ενώ, υπό την απειλή δημοσίευσης γυμνών φωτογραφιών, που κατείχε παράνομα, την ανάγκασε να αυτοτραυματιστεί με αιχμηρό αντικείμενο, χαράσσοντας τις λέξεις «Συγγνώμη» και «Αλήθεια» στο σώμα της.

Η πρωτοφανής υπόθεση απασχόλησε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, το οποίο επέβαλε στον 23χρονο, σήμερα, κατηγορούμενο, συνολική ποινή φυλάκισης 2 ετών. Οι δικαστές διέταξαν την έκτιση μέρους της παραπάνω ποινής και συγκεκριμένα για τρεις μήνες, ενώ το υπόλοιπο το ανέστειλαν. Ο καταδικασθείς δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο ούτε παραστάθηκε με πληρεξούσιο δικηγόρο.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε στις αρχές του 2021 από τη μητέρα της παθούσας. Η ίδια είχε αντιληφθεί το προηγούμενο διάστημα αλλαγές στη συμπεριφορά της 17χρονης -τότε- κόρης της, ενώ η… σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει ήταν όταν η ανήλικη, απευθυνόμενη στη μητέρα της, ζήτησε βοήθεια για να βάλει τέλος στον εφιάλτη που βίωνε, αποκαλύπτοντας πως δεχόταν απειλές για τη ζωή της και γι’ αυτόν το λόγο αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

Η ανήλικη γνώρισε τον δράστη μέσω κοινών φίλων

Όλα φαίνεται πως ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2017, όταν η ανήλικη γνώρισε τον δράστη μέσω κοινών φίλων τους. Λίγους μήνες αργότερα, όπως εκείνος ανέφερε στην επικοινωνία που είχε με την κοπέλα, ο νεαρός έφυγε στο εξωτερικό με τους γονείς του. Η επικοινωνία τους συνεχίστηκε με ανταλλαγή μηνυμάτων μέσω διαδικτυακής εφαρμογής και φαίνεται πως εξελίχθηκε σε φλερτ.

φρικη-για-ανηλικη
Φρίκη για ανήλικη

Σύμφωνα με όσα περιγράφονται στη δικογραφία, ο νεαρός απαιτούσε να έχει τον απόλυτο έλεγχο των κινήσεων της μαθήτριας, αξιώνοντας την αποκλειστικότητα στη ζωή της. Αξίωνε να γνωρίζει πού και με ποιους βγαίνει βόλτες, ενώ έλεγχε και τις ενδυματολογικές της επιλογές. Ασκώντας λεκτική και ψυχολογική βία εναντίον της, την έκανε να νιώθει όχι μόνο άσχημα αλλά και ενοχές, όταν οι επιλογές της δεν συμβάδιζαν με τα δικά του «θέλω».

Η κοπέλα φαίνεται να μην άντεχε αυτόν τον έλεγχο, την καταπίεση και απευθύνθηκε σε ψυχολόγο. Εκείνος ισχυριζόταν ότι μόνον αυτός μπορεί να τη βοηθήσει και ότι τρέφει πλούσια αισθήματα για εκείνη, εγκλωβίζοντάς την ψυχικά και συναισθηματικά.

Δεν ήταν λίγες φορές που η κοπέλα προσπάθησε να ξεκόψει από την οδυνηρή γι’ αυτήν σχέση, αλλά τότε ο δράστης την απειλούσε ότι θα δημοσιεύσει προσωπικές της φωτογραφίες, που είχε καταγράψει χωρίς τη γνώση και τη συναίνεσή της, ενώ την εκβίαζε, ζητώντας να χαράξει και να κάψει σημεία του σώματός της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Φεβρουάριο του 2021 προσπάθησε να την πείσει να βάλει ένα μαχαίρι στη γεννητική της περιοχή και να το περιστρέψει έτσι ώστε να προκαλέσει ακρωτηριασμό, με την ανήλικη να αρνείται.

Το ίδιο διάστημα, την ανάγκασε να τραυματίσει το σώμα της με μαχαίρι, χαράσσοντας στο αριστερό της πόδι και στο αριστερό της χέρι τις λέξεις «Συγγνώμη» και «Αλήθεια» (στα αγγλικά, «truth»). Επιστρατεύοντας τις ίδιες απειλές περί δημοσίευσης γυμνών φωτογραφιών την ανάγκασε, δε, να του αποκαλύψει τους κωδικούς πρόσβασης στα προφίλ της στα socia media, με τα οποία διέγραψε έναν λογαριασμό.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για «απόπειρα ακρωτηριασμού γεννητικών οργάνων γυναίκας», «παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων» και «παράνομη βία» (κατ’ εξακολούθηση οι δύο τελευταίες πράξεις).