3 Μαΐου, 2024

Έσκασε η «βόμβα»: Νέα πιο σκληρά μέτρα εκτός από παράταση lockdown!

Κορωνοϊός: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα μέτρα εκτός από την παράταση του lockdown της Αττικής άφησε ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Συγκεκριμένα ο κ. Βατόπουλος, ο οποίος είναι και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας που συνεδριάζει σήμερα, όταν ρωτήθηκε αν η παράταση μπορεί να συνοδεύεται από νέα μέτρα δεν το απέκλεισε απαντώντας «στο τραπέζι υπάρχουν πολλά πράγματα έτσι κι αλλιώς».

Σύμφωνα με τον ίδιο «είναι πολλά τα κρούσματα ακόμα, το σύστημα υγείας πιέζεται και πολλές περιοχές της Ελλάδας εμφανίζονται στο κόκκινο όπως η Αρκαδία».

Αυτό σημαίνει ότι «έχουμε μια πανδημία που βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν έχουμε, ωστόσο, τα μεγέθη που περιμέναμε όσον αφορά τα κρούσματα, έχουμε τις μεταλλάξεις που εξαπλώνονται και έχουμε και τον εμβολιασμό που προχωράει».

Όπως τόνισε «θέλουμε να ελαττωθούν τα κρούσματα, τουλάχιστον δεν έχουμε ραγδαία αύξηση, γι’ αυτό επιμένουμε να ζητάμε εφαρμογή των μέτρων».

«Για μένα το βασικό είναι οι εμβολιασμοί, πρέπει να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να λυθεί το παγκόσμιο πρόβλημα με τη διανομή» συμπλήρωσε ο κ. Βατόπουλος παρατηρώντας ότι τα μέτρα πάντα ισορροπούν στο υγειονομικά ασφαλές και στο ρεαλιστικό.

“Βόμβα” Εξαδάκτυλου για τον κορωνοϊό: “Φρένο” στην άρση του lockdown – Μεγάλη η ανησυχία στη Θεσσαλονίκη

Κορωνοϊός: Παραμένει δύσκολη η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα όπου γίνονται αρκετές προσπάθειες από την κυβέρνηση ώστε να σταματήσει η εξάπλωση του.

Σημειώνεται ότι στη Χαλκιδική σήμανε συναγερμός όπου έγινε έκκληση από τον Δήμο Κασσάνδρας να κλείσουν τα σχολεία λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μίλησε για το ότι μπαίνει φρένο στην άρση του lockdown λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.

Δύσκολα τα πράγματα με τον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός: Δύσκολη η άρση του lockdown

Ειδικότερα αν και οι αριθμοί των κρουσμάτων «φρενάρουν» την άρση του lockdown, τα μέτρα αποδίδουν αλλά όχι στον ίδιο χρόνο, τόνισε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (25.02.2021) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Κατά την άποψή του, τα περιοριστικά μέτρα ελήφθησαν έγκαιρα αλλά τα δυο μεταλλαγμένα στελέχη (της Βρετανίας και της Νότιας Αφρικής) «αναστατώνουν» όσα γνωρίζουν οι ειδικοί και οδηγούν σε μεγαλύτερη εξάπλωση του ιού.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός ακόμη σκληρότερου lockdown λέγοντας ότι έχουν εξαντληθεί οι ψυχικές αντοχές των πάντων. «Πρέπει αυτό που ζητούμε (από τους πολίτες), να μπορεί και να γίνει», είπε χαρακτηριστικά.

Εκτίμησε, όμως, ότι πρόκειται για το τελευταίο lockdown καθώς αν εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες και οι άνω των 60, δεν θα χρειάζεται αυτός ο περιορισμός. Όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων περιοριστικών μέτρων, καθώς, όπως είπε, τα κρούσματα στην πόλη δεν έχουν ουσιώδη διαφορά με της Αθήνας αναλογικά με τον πληθυσμό.

Η Θεσσαλονίκη, τόνισε, παρουσιάζει μια αύξηση μικρή αλλά σταθερή και δεν θα ήταν καλό όταν ξεκινήσει η αποκλιμάκωση του ιικού φορτίου στην Αττική να εισέρχεται σε πρόβλημα το δεύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της χώρας.