29 Απριλίου, 2024

Έπαθε Γιάννη Μπέζο ο Ιωάννης Παπαζήσης: «Δεν θέλω να σπαταλάω τον χρόνο μου σε…» (video)

«Είμαι απόμακρος άνθρωπος…»

Καλεσμένος στην εκπομπή, «Δύο στις 10», βρέθηκε την Κυριακή (25/2) ο Ιωάννης Παπαζήσης και αναφέρθηκε στην απόφασή του να είναι απόμακρος από μεγάλες παρέες αλλά και τη νέα σειρά που συμμετέχει.

«Ως παιδί ήμουν άγριο γιατί μεγάλωσα σε χωριό και ήμασταν πιο ελεύθερα παιδιά. Είμαι από τη Δράμα αλλά οι γονείς μου είχαν φύγει και είχαν πάει στο χωριό των παππούδων μου και μεγάλωσα εκεί. Ήμασταν όλη μέρα σε μια πλατεία χωρίς κανέναν έλεγχο. Θυμάμαι τις φωτογραφίες μου που ήμουν με κομμένα τα παιδιά. Τα λέμε σαν να είναι τόσο παλιά όσον αφορά τις αλλαγές που έχουν γίνει τα τελευταία 20 χρόνια. Έχω παίξει ποδόσφαιρο αλλά με κέρδισε η υποκριτική. Θα προτιμούσα να μην με είχε κερδίσει. Αγαπούσα και συνεχίζω να αγαπάω το ποδόσφαιρο. Ενώ είναι δύσκολος ο αθλητισμός είναι πιο κοντά σε εμένα.

Η δουλειά στην Ελλάδα με τον τρόπο που λειτουργούσε είμαστε σκληρά εργαζόμενοι. Είσαι σε μια λειτουργία σαν ένα άλογο που τρέχει συνέχεια. Δουλεύουμε με ένα υψηλό επίπεδο αλλά δυστυχώς το backup που υπάρχει από πίσω δεν είναι υψηλού επιπέδου. Μεγάλες παραστάσεις αλλά κόψε τη λάμπα, κάνε τρίωρες διπλές πχ στο θέατρο. Πριν από 10 χρόνια ήμουν από αυτούς που μάτωναν τα πόδια μου και έλεγα “Για την Τέχνη πρέπει να ματώσουμε”. Είμαι απόμακρος τύπος όσον αφορά τις επαφές με τους ανθρώπους. Δυσκολεύομαι να συνυπάρχω σε καθημερινό επίπεδο με ανθρώπους. Είμαι μοναχικός άνθρωπος. Δεν μου αρέσουν οι μεγάλοι κύκλοι στη ζωή μου. Δυσκολεύομαι να κάνω φίλους. Ίσως επειδή έχω δώσει βάση στην χρησιμότητα του χρόνου μου. Δεν μου αρέσει να σπαταλάω τον χρόνο μου σε κάτι που δεν μου προσφέρει κάτι ουσιαστικά. Αυτή η υπέρτατη πλάκα, αυτό που αδειάζεις δεν μου αρέσει καθόλου. Θέλω να γεμίσω! Προτιμώ να πάω ένα ταξίδι, να διαβάσω, να ερωτευτώ, να πλησιάσω την κοπέλα μου παρά να αδειάσω».

Μίλησε «έξω από τα δόντια» ο Ιωάννης Παπαζήσης – «Προσωπικά με θεωρώ ηλίθ@@»

Την άποψή του για τα social media αλλά και την ψυχοθεραπεία ανέλυσε ο Ιωάννης Παπαζήσης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Hello.

Ο Ιωάννης Παπαζήσης δε δίστασε να χαρακτηρίσει τον εαυτό του «ηλίθιο» ενώ όπως είπε δεν έχει κάνει ψυχοθεραπεία γιατί δε θεωρεί ότι ήταν κάτι που χρειάστηκε.

Θεωρείς ότι τα social media παρουσιάζουν μια ψεύτικη εικόνα των ανθρώπων;

Είναι πολύ εύκολο να μπούμε στη διαδικασία να κρίνουμε τα social media, την τεχνητή νοημοσύνη που έρχεται και το αύριο, είναι πολύ εύκολο να κρίνουμε τον Έλον Μασκ και να πούμε ότι είναι ρομπότ ή άλιεν. Η εξέλιξη της ανθρωπότητας αυτή τη στιγμή όμως είναι τα social media και η τεχνητή νοημοσύνη. Δεν είμαι εγώ, εγώ είμαι ένα τίποτα, είμαι ένα κομμάτι το οποίο απλώς προσπαθεί να ακολουθήσει αυτή την εξέλιξη. Ούτως ή άλλως, κάποτε όλοι μας θα φαντάζουμε αρχαίοι. Έχω κορεστεί γενικότερα από τη γνώση που νομίζουμε πως έχουμε.

Μίλησε «ανοιχτά» ο Ιωάννης Παπαζήσης - «Προσωπικά με θεωρώ ηλίθ@@»

Κάθε άνθρωπος, εκτός από πρωταγωνιστής που θεωρεί πως είναι στη ζωή του, φέρει και μια πολύ ισχυρή γνώση και ασκεί μια πολύ έντονη κριτική τοποθετώντας και πάλι τον εαυτό του στο κέντρο του κόσμου. Παραγίναμε έξυπνοι όλοι, θα ήθελα να γίνουμε και λίγο ηλίθιοι, να κοιτάξουμε καλύτερα τον εαυτό μας. Προσωπικά θεωρώ τον εαυτό μου ηλίθιο.

Έχει τύχει να κάνεις ψυχοθεραπεία;

Όχι, δεν έχω κάνει και δεν είμαι από αυτούς που λένε «δεν έχω κάνει ψυχοθεραπεία και λάθος μου». Εκτιμώ πολύ την ψυχοθεραπεία, την ψυχιατρική και οποιαδήποτε προσέγγιση ψυχολογικού περιεχομένου αλλά δεν χρειάστηκα ποτέ στη ζωή μου. Αν χρειαζόμουν, θα έκανα. Θεωρώ ότι σε λίγα χρόνια η ψυχολογία θα μπει στη ζωή μας από τα σχολικά χρόνια, από την παιδική ηλικία. κάποτε η ψυχοθεραπεία ήταν ταμπού, την είχαμε μεγαλοποιήσει, την είχαμε συνδέσει με πρόβλημα, διαταραχή, τρέλα. Το πιο σημαντικό που έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια είναι πως συνειδητοποιήσαμε ότι η ανθρώπινη ψυχή είναι κάτι ζωντανό όπως η καρδιά, το χέρι ή το συκώτι και, όπως αρρωσταίνουν αυτά, έτσι αρρωσταίνει κι εκείνη.