Έως 900 ευρώ o μποναμάς σε εκατοντάδες χιλιάδες ευάλωτα νοικοκυριά

Έως 900 ευρώ o μποναμάς σε εκατοντάδες χιλιάδες ευάλωτα νοικοκυριά

Για ποιες κατηγορίες το επίδομα θα φτάσει έως τα 900 ευρώ

Πρόσθετα μέτρα στήριξης – με έμφαση στα ευάλωτα νοικοκυριά αλλά και στη μεσαία τάξη – φιλοδοξεί να ανακοινώσει η κυβέρνηση στο τέλος του έτους.

Οι οριστικές  αποφάσεις θα ληφθούν ανάλογα με την πορεία της οικονομίας, ωστόσο επικρατεί αισιοδοξία πως θα υπάρξουν ευχάριστα νέα από το πεδίο της ανάπτυξης.

Διπλάσιο κοινωνικό μέρισμα (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης – ΚΕΑ) θα δοθεί σε εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους τον Δεκέμβριο.

Τον μποναμά ύψους έως 900 ευρώ θα τον λάβουν 273.000 ευάλωτα νοικοκυριά

Ο κ. Γιάννης Οικονόμου άλλωστε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι η κυβέρνηση έχει πει ότι θα διπλασιάσει το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), επισημαίνοντας ότι «όσο η οικονομία αποδίδει και όσο υπάρχει δημοσιονομικός χώρος, όσο ο εκσυγχρονισμός του κράτους δίνει τη δυνατότητα να έρχονται χρήματα και να ανοίγουν θέσεις εργασίας, πολλαπλασιάζονται οι δυνατότητές μας ουσιαστικά να σταθούμε στο πλευρό του κόσμου. Γιατί όσο αξίζει ένα δράμι πράξης, όσο αξίζει ότι έχουμε 70, 80 χιλιάδες εργαζόμενους σε σχέση με πριν την πανδημία, δεν αξίζει ένας τόνος θεωρία».

Σημειώνεται πως οι υγειονομικοί που σήκωσαν μεγάλο βάρος λόγω της πανδημικής κρίσης θα λάβουν δώρο.

Τέλος, για τους συνταξιούχους που λαμβάνουν κύρια και επικουρική σύνταξη κάτω από 1000 ευρώ, υπάρχει η σκέψη να τους δοθεί κάποιο βοήθημα έξτρα τα Χριστούγεννα. Η συγκεκριμένη κοινωνικό ομάδα αποτελείται από περίπου ένα εκατομμύριο συνταξιούχους.

Loading

Total Views: 6 ,
.