27 Απριλίου, 2024

Ένα Αφιέρωμα, φόρος τιμής στην αξέχαστη Αγγελική Βαρελά από τον μαγικό κόσμο των βιβλίων της

Ένα Αφιέρωμα, φόρος τιμής στην αξέχαστη Αγγελική Βαρελά από τον μαγικό κόσμο των βιβλίων της

ΑΝΝΑ ΠΕΤΡΙΔΟΥ

Καλημέρα, Ελπίδα! Τι κάνεις, είσαι καλά. Είχα 9 τηλεφωνήματα απ΄ το πρωί…και ένα λαγό. Έλα, πάμε Αρχίζει το ματς. Ποιος παίζει μπάλα στο ταβάνι μας, σε Δύο τρελά ημίχρονα. Είναι ο Μικρός ποδοσφαιριστής. Έξι εναντίον ενός… Μα δεν είναι μπάλα, είναι Το ποδηλατάκι – ήλιος.

Αγγελική Βαρελά

Τι παράξενη μέρα! Όμως πες μου, Πώς γράφεται η λέξη μητέρα; Γαβγίζοντας την αγάπη, με ευχές, φλουριά και αγάπη. Δώσε την αγάπη. Μα δεν θα έχουμε να φάμε. Ετοιμάζω Δέκα σάντουιτς με ιστορίες. Το φεγγάρι παίζει σκάκι. Θα καθίσουμε Κάτω απ΄το φοινικόδεντρο, η Ελλάδα κι εμείς. Γέμισε, μόνο το πιάτο του Αλέξανδρου. Θα ξαναπεράσουμε ένα πρωί με τον Αίσωπο. Θα ναι ‘Καλοκαίρι στη Μονεμβασιά. Θα τραγουδήσουμε την Αγία Νύχτα, το τραγούδι τ ουρανού. Συχνά, πάμε ταξίδι χωρίς βαλίτσα, εκεί που ο Θεός αγαπά τα πουλιά και πού είναι αυτό; Να ρωτήσουμε τον Λιμενάρχη με τ’ άσπρα φτερά, που είναι γελαστός και αγέλαστος. Μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει φοράει πάντα Καλοκαιρινά. Έχει Μια κορόνα από χιόνι…

Μη χαλάσετε το χατίρι του Δράκου. Φορέστε όλοι τα παπουτσάκια, που λένε παραμύθια. Ειδάλλως δε θα μας πει ούτ΄ένα Δρακοπαραμύθι. Δράκε δράκε είσαι εδώ; Μαθαίνω με την παιχνιδοπαρέα. Πάμε!! Είναι κι άλλοι στη γιορτινή γλάστρα, κέδροι έλατα και άστρα. Εδώ υπάρχει Φιλία …σε τέσσερις ρόδες. Πες μου ένα μέρος που ν΄αρχίζει από Κ … Κρήτη ή μπορεί ή Κόρινθος δε είμαι βέβαιη, ελπίζω να μην κάνω λάθος, γιατί Τα Κατοικίδια ζώα και πουλιά, Τα Ζώα του δάσους και του νερού θα το κάνουν Βούκινο της φύσης στον μαγικό κόσμο των βιβλίων της Αγγελικής Βαρελά.

Είναι πλάι ο Διονύσιος Σολωμός Με το χαμόγελο στα χείλη. Φιλενάδα, φουντουκιά μου, την λέει.

Όλοι όρθιοι να τραγουδήσουμε τον Εθνικό μας Ύμνο.