25 Απριλίου, 2024

Δημήτρης Δανέζης – Παραγωγός – συνθέτης του πολυσυζητημένου ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΕΛΛΑΣ τώρα στην SDM Production

Δημήτρης Δανέζης – Παραγωγός – συνθέτης του πολυσυζητημένου ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΕΛΛΑΣ τώρα στην SDM Production

 

Δημήτρης Δανέζης

Ο Δημήτρης Δανέζης  είναι από πολύ μικρή ηλικία στον χώρο της μουσικής…Σπούδασε μπουζούκι στην σχολή του Γιώργου Πάλλια , εξελίχθηκε πολύ γρήγορα και άρχισε να διδάσκει…

Αποφοιτώντας απ’ την σχολή τον ανακάλυψε μια σπουδαία manager της εποχής εκείνης η κυρία Λαμάρ Τούλα και αμέσως τον έστειλε σε κάποια μαγαζιά όπου ξεκίνησε να παίζει μπουζούκι συνοδεύοντας γνωστά ονόματα του χώρου… Κάπως έτσι μπήκε και το τραγούδι στη ζωή του. Λαϊκός τραγουδιστής πια ο Δημήτρης άρχισε την καριέρα του στο εξωτερικό ( Μπαχρέιν, Γερμανία και Κύπρο) όπου η άνοδος του ήταν πολύ γρήγορη και μεγάλη… σύντομα ο κίτρινος Τύπος τον είχε πρωτοσέλιδα για την μεγάλη επιτυχία που σημείωνε…

Τα τηλεοπτικά κανάλια , τα ραδιόφωνα έπαιζαν μέχρι και πριν λίγα χρόνια τα τραγούδια του και πρόβαλλαν σε επανάληψη εκπομπές που είχε εμφανιστεί.

Έκανε 3 δισκογραφίες που κυκλοφόρησαν από την SPOT MUSIC , MELON MUSIC και ENERGY TEAM.

Δημήτρης Δανέζης

Φαίνεται όμως πως έπρεπε να ολοκληρώσει το έργο του στο χώρο της μουσικής με ένα διαφορετικό τρόπο και έτσι όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, μόνιμα πια αποφάσισε να ασχοληθεί ως μουσικός παραγωγός σε δισκογραφικές εταιρείες Πέρασε από γνωστές εταιρείες και σύντομα απέδειξε πως και σε αυτό τον τομέα είχε επιτυχία. Ήταν παραγωγός γνωστών καλλιτεχνών και κάποιοι απ’ αυτούς βραβευμένοι.

Ο ένας από αυτούς ο Κυπριανός καλλιτεχνικό παιδί και αγαπημένο του Δημήτρη, κατάφερε και έφερε 6 βραβεία στην Ελλάδα.

 

Μετά από αρκετά χρόνια μια σημαντική συνεργασία με τον πολυβραβευμένο καλλιτέχνη, Κυπριανό, με τον Δημήτρη Δανέζη και την SDM PRODUCTION που ο Δημήτρης είναι πια διευθυντής παραγωγής και συνθέτης, έρχεται να επιβεβαιώσει πως η αγάπη για την μουσική αλλά και το δέσιμο που προκύπτει απ’ τις σωστές συνεργασίες που αντέχουν στο χρόνο.