3 Μαΐου, 2024

Champions League: Λυτρωτής Αρναούτοβιτς έδωσε προβάδισμα στην τρομερή Ίντερ – Ισοπαλία στο Αϊντχόφεν – Ντόρτμουντ και όλα ανοιχτά

AP

Η Ίντερ επικράτησε 1-0 της Ατλέτικο, ενώ το Αϊντχόφεν – Ντόρτμουντ έληξε ισόπαλο 1-1

Η Ίντερ ήταν καταπληκτική αλλά επικράτησε… μόλις 1-0 της Ατλέτικο Μαδρίτης στο Μιλάνο παίρνοντας προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του Champions League. Παράλληλα, η Αϊντχόφεν και η Ντόρτμουντ άφησαν ορθάνοιχτους λογαριασμούς καθώς έμειναν στην ισοπαλία (1-1) και πλέον η πρόκριση θα παιχτεί στη Γερμανία. Στις 13 Μαρτίου οι ρεβάνς…

Στο Τζουζέπε Μεάτσε η Ίντερ έπαιξε καταπληκτικά και κυριάρχησε ολοκληρωτικά της Ατλέτικο που δυσκολεύτηκε αρκετά καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Οι Νερατζούρι δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες αλλά σπατάλησαν τις περισσότερες εξ αυτών. Κυρίως αυτό συνέβη διότι ο Όμπλακ βρέθηκε σε μεγάλη βραδιά πραγματοποιώντας ορισμένες μεγάλες αποκρούσεις.

Τελικά ο Σλοβένος γκολκίπερ νικήθηκε στο 79′. Η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι άνοιξε το σκορ με τον Αρναούτοβιτς να μετατρέπεται από μοιραίος (λόγω των πολλών και μεγάλων χαμένων ευκαιριών που είχε προηγουμένως) σε ήρωας καθώς, έπειτα από κλέψιμο και γρήγορη αντεπίθεση, πήρε το ριμπάουντ στην απόκρουση του Όμπλακ σε πλασέ του Μαρτίνες και έγραψε το 1-0 από πλάγια θέση εν μέσω πανζουρλισμού στο Σαν Σίρο.

Με full face στο Μεάτσα ο Κάνιε Γουέστ

Στο Μιλάνο βρέθηκε ο διάσημος και συνάμα εκκεντρικός ράπερ Κάνιε Γουέστ, ο οποίος δηλώνει οπαδός της Ίντερ. Επιβεβαιώνοντας τα περί εκκεντρικού χαρακτήρα ο Γουέστ παρακολούθησε το παιχνίδι φορώντας full face έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Μπιάνκα Σενσόρι.

Ίντερ: Ζόμερ, Παβάρ, Ντε Φράι, Μπαστόνι, Νταρμιάν (69′ Ντάμφρις), Μπαρέλα, Τσαλχάνογλου, Μκχιταριάν (72′ Φρατέζι), Ντιμάρκο (69′ Αουγκούστο), Τουράμ (46′ Αρναούτοβιτς), Λαουτάρο Μαρτίνες (88′ Σάντσες)

Ατλέτικο: Όμπλακ, Χιμένες (46′ Σάβιτς), Βίτσελ, Ερμόσο (68′ Ρεϊνίλντο), Μολίνα (68′ Μπάριος), Ντε Πολ, Κόκε, Σαούλ (54′ Μοράτα), Λίνο, Γιορέντε, Γκριεζμάν (79′ Κορέα)

Αϊντχόφεν – Ντόρτμουντ 1-1

Στο Φίλιπς Στάντιον η Ντόρτμουντ προηγήθηκε στο σκορ στο 24′ με γκολ του Μάλεν, ο οποίος σκόραρε κόντρα στην πρώην ομάδα του. Μάλιστα ο Ολλανδός δεν πανηγύρισε το τέρμα που πέτυχε, το οποίο ήταν το πρώτο του στο Champions League μετά από 14 μήνες!

Ωστόσο, η Αϊντχόφεν πίεσε πολύ, έχασε ευκαιρίες και τελικά ισοφάρισε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λουκ Ντε Γιονγκ στο 56′ για το 1-1. Ο Ολλανδός στράικερ έφτασε τα 28 γκολ σε μια καταπληκτική σεζόν, όπου έχει πετύχει 19 στο πρωτάθλημα, 1 στο Κύπελλο και 8 στην Ευρώπη! Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και η πρόκριση θα παιχτεί επί ίσοις όροις στο Σίγκναλ Ιντούνα στις 13 Μαρτίου.

Αϊντχόφεν: Μπενίτεζ, Τέζε, Σούτεν, Μποσκαλί (90′ Ομπίσπο), Ντεστ, Τίλμαν, Φέρμαν, Σαϊμπαρί (83′ Ζούνιορ), Μπακαγιόκο, Λοθάνο (75′ Πέπι), Ντε Γιονγκ

Ντόρτμουντ: Μέιερ, Ριέρσον, Χούμελς, Σχλότερμπεκ, Μάατσεν. Σάμπιτσερ, Τσαν, Μάλεν (82′ Οζκάν), Ρόις (62′ Μπραντ), Σάντσο (62′ Βολφ), Φίλκρουγκ (82′ Μουκοκό)