9 Μαΐου, 2024

ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Ανακάλεσε την επιστολή ο Κασσελάκης, ανακωχή μέχρι τις ευρωεκλογές

Στέφανος Κασσελάκης (Eurokinissi)

Μαραθώνια συνεδρίαση σε κλίμα έντασης

Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδρίασε εκ νέου την Τρίτη, παρουσία αυτή τη φορά και του προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη. Συνεδρίαση που διεξήχθη σε κλίμα έντασης, αν και σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κασσελάκης, ανακάλεσε την επιστολή που έστειλε την Δευτέρα στα μέλη της ΠΓ και που είχε προκαλέσει (μαζί και με το ερωτηματολόγιο ενόψει συνεδρίου), σφοδρές αντιδράσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το όργανο και ο πρόεδρος πρόκειται να δηλώσουν την εμπιστοσύνη τους αμφίδρομα και αποφασίστηκε ενωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ να πορευτεί μέχρι τις ευρωεκλογές.

Η ανακοίνωση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνεδρίαση

«Στην Π.Γ που συνεδρίασε σήμερα, μετά από μια εκτεταμένη, παραγωγική και ειλικρινή συζήτηση και με πλήρη επίγνωση της συγκυρίας για τα μείζονα που απασχολούν και ταλαιπωρούν την ελληνική κοινωνία:

α) εκφράστηκε η  αμοιβαία εμπιστοσύνη και στήριξη μεταξύ του Προέδρου και των μελών της Πολιτικής Γραμματείας,

β) επαναβεβαιώθηκε η λειτουργία της Π.Γ ως πολιτικό κέντρο.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 22/2 μέχρι και τις 25/2, βάσει των θέσεων που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια του προσυνεδριακού διαλόγου. Συνέδριο επανεκκίνησης και ανασυγκρότησης που θα σημάνει την “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ” ».

Θρίλερ και αντιδράσεις

Προηγήθηκε ένα νέο πολυώρο θρίλερ, με μερίδα στελεχών που συμμετέχουν στο όργανο, να αντιδρούν στην εισήγηση του προέδρου και συγκεκριμένα στην πρόκλησή του να πουν ανοιχτά εάν τον εμπιστεύονται και στο αίτημά του να μην υπάρχει «μόνιμη αμφισβήτηση» μέχρι τις εθνικές εκλογές.

Κάποια από αυτά φέρονται να του απάντησαν πως «εμείς δεν δίνουμε λευκή επιταγή». Αλλά στελέχη φέρονται να του είπαν ευθέως πως «θα κριθείς και εσύ στις ευρωεκλογές». Οι επισημάνσεις αυτές δείχνουν πως η σύγκρουση καλά κρατεί και πως οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ.

«Άλλαξέ τα όλα, δε σημαίνει, διέλυσε τα όλα»

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Διονύσης Τεμπονέρας, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε: «Άλλαξέ τα όλα, δε σημαίνει, διέλυσε τα όλα». Επεσήμανε δε πως «είμαστε αριστεροί και δεν εκβιαζόμαστε».

«Αν δεν με εμπιστεύεστε, ζητώ ανανέωση της εντολής των μελών»

Ο κ. Κασσελάκης, κατά πληροφορίες σημείωσε πως «είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν λειτουργικά και δομικά προβλήματα και αυτό δεν είναι μόνο δική μου διαπίστωση. Είναι το μήνυμα που λαμβάνω από τα ίδια τα μέλη μας. Οι κομματικές αυτές δομές ανήκουν σε μια άλλη συγκυρία». Κατά τις ίδιες πηγές διαμήνυσε πως θα κάνει προτάσεις για καταστατικές αλλαγές. «Θα κάνω τις προτάσεις μου για καταστατικές αλλαγές όταν γίνει το καταστατικό συνέδριο, το οποίο θα είναι συνέδριο επανίδρυσης», σημείωσε.

«Δεν είναι ζήτημα προσωπικό αυτό που θα σας πω. Ωστόσο αν δεν μπορείτε να πείτε ότι με εμπιστεύεστε τότε πείτε ποιον θέλετε. Αν όντως δεν με εμπιστεύεστε ζητώ αναβάπτιση της βούλησης και της εντολής των μελών», σημείωσε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να ζήτησε «να πάμε σε εθνικές εκλογές χωρίς τη μόνιμη αμφισβήτηση».

Κατά τα άλλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε κατά τις ίδιες πηγές πως «σέβομαι τα όργανα. Είμαι συλλογικός. Και τα σέβομαι παρότι δεν υπάρχει συλλογική διαδικασία που να μην υπήρξαν διαρροές». «Πώς μπορεί να λειτουργεί ένα όργανο αν δεν σέβεστε και οι ίδιοι τη διαδικασία;», φέρεται να διερωτήθηκε και συνέχισε: «Αν κάποιος με αμφισβητεί να το κάνει τώρα, εδώ που είμαστε. Εγώ δεν θα γίνω Ιφιγένεια» φέρεται να είπε παράλληλα ο Στέφανος Κασσελάκης.