24 Απριλίου, 2024

Άσπα Τσίνα:Η εξομολόγηση για τη μάχη που δίνει με μια σπάνια μορφή καρκίνου

Τη δική της «μάχη» με τον καρκίνο δίνει το τελευταίο διάστημα η Άσπα Τσίνα. Η τραγουδίστρια που συστήθηκε στο τηλεοπτικό κοινό πριν από 15 χρόνια μέσα από τη συμμετοχή της στο «Fame Story» περιέγραψε πως η περιπέτεια με την υγεία της ξεκίνησε με ένα φρικτό πόνο στη μέση που την οδήγησε στον παθολόγο.

Έγιναν οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και λίγες ημέρες αργότερα της ανακοινώθηκε ότι πάσχει από έναν αιματολογικό καρκίνο που λέγεται πολλαπλό μυέλωμα.

«Στον γιο μου είπα από την αρχή ότι έχω έναν σοβαρό καρκίνο που τρώει τα κόκαλα. Χονδρικά τρία στάδια έχει αυτό το νόσημα. Αυτή τη στιγμή είμαι στο δεύτερο στάδιο. Άργησα πολύ να το καταλάβω. Ένιωθα μεγάλη σωματική κούραση, αλλά δεν έδινα σημασία. Έπρεπε άμεσα να ξεκινήσω εντατική θεραπεία, αλλά ήθελα να ολοκληρώσω πρώτα το επαγγελματικό μου όνειρο. Από τις 18 Ιουνίου έχω ξεκινήσει εντατικές χημειοθεραπείες. Όλα τα πράγματα έχουν μία αρχή και ένα τέλος. Γενικώς, το παίρνω παράταση σαν έννοια δεν μου πολύ ταιριάζει».Το μεγάλο της στήριγμα είναι ο γιος της

Δίπλα της όλο αυτό το διάστημα είναι ο γιος της στον οποίο έχει μεγάλη αδυναμία και μάλιστα δείχνει απίστευτη ψυχραιμία  από τότε που η μητέρα του τού μίλησε για το σοβαρό πρόβλημα υγείας της. «Ο μόνος που ήταν σε όλη αυτή τη φάση ψύχραιμος και ταυτόχρονα ένιωθα ότι με καταλαβαίνει ήταν ο γιος μου», είπε στην εκπομπή «Μεσάνυχτα».

Η Άσπα έκανε τον απολογισμό της

Η ‘Ασπα Τσίνα κατάφερε να συγκινήσει τους πάντες όταν  δήλωσε πως θα «φύγει» από τη ζωή ευτυχισμένη. «Έζησα πάρα πολλά πράγματα, πάρα πολλά μέσα σε αυτά τα χρόνια και είμαι πανευτυχής. Αύριο το πρωί να μου έλεγε, “Άσπα μου, χαιρετάς”, θα σου έλεγα “θα φύγω ευτυχισμένη”. Έπρεπε να κάνω το συγκεκριμένο παιδί, η αποστολή μου εξετελέσθη».