23 Ιουλίου, 2024

Άσχημες εξελίξεις για τον Νίκο Μάνεση! Υπέβαλε την παραίτησή του στον Alpha μετά το fake βίντεο

Με αφορμή ένα παραπλανητικό βίντεο που προβλήθηκε στην εκπομπή που παρουσιάζει ο Νίκος Μάνεσης στον Alpha, «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» την περασμένη Κυριακή το Εθνικό Συμβουλιο Ραδιοτηλεόρασης κάλεσε το κανάλι σε ακρόαση, διότι μετέδωσε ψευδή γεγονότα ως αληθή.

Όπως προέκυψε το βίντεο που παρουσιάστηκε, είχε προβληθεί το 2015 και αφορούσε άλλα γεγονότα.
Ο Νίκος Μάνεσης από την πλευρά του ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για ό,τι συνέβη, ενώ  αποκάλυψε πως έχει υποβάλει την παραίτησή του από τον Alpha, και δηλώνει πρόθυμος να αναλάβει προσωπικά τις κυρώσεις που θα επιβάλουν στο κανάλι τα μέλη του ΕΣΡ.
Η ακρόαση έχει οριστεί για τις 10 Μαρτίου.

Ο ίδιος εξήγησε για το περιστατικό:

«Περιστατικά σαν αυτό έχουν συμβεί δεκάδες στην ελληνική τηλεόραση. Είναι από τα περιστατικά τα οποία συμβαίνουν αλλά δεν πρέπει να συμβαίνουν. Δεν έπρεπε να γίνει αυτό το λάθος και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη. Όπως φαίνεται και στην εκπομπή ήμουν στον αέρα, δεν είχα άποψη για τα πλάνα τα οποία προβλήθηκαν σαν να είναι καινούργια και προχώρησα ατυχώς στην περιγραφή των πλάνων, όπως συνήθως γίνεται στην ελληνική τηλεόραση. Ως προϊστάμενος της εκπομπής αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη, όποιου ή όποιας το έπραξε» είπε ο παρουσιαστής.

Πρόσθεσε ότι την ομάδα του την έχει επιλέξει ο ίδιος και κάθε λάθος βαραίνει τον ίδιο, ενώ εξήγησε ότι το λάθος έγινε πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί η εκπομπή, κάτι που χαρακτήρισε ατυχία.

«Εγινε σωρεία σφαλμάτων» πρόσθεσε ο Νίκος Μάνεσης ενώ εξήγησε πώς έγινε το περιστατικό:

«Τηλεθεατής έστειλε το link και μας είπε δείτε τις εικόνες έχουν ενδιαφέρον. Ανοίγουμε το link το οποίο μας παραπέμπει σε πολύ γνωστό site της Θεσσαλονίκης. Όντως υπάρχουν οι εικόνες αλλά κανείς δεν ανιχνεύει την ημερομηνία. Αυτό ήταν το πρώτο λάθος. Το δεύτερο λάθος ήταν το ότι δεν ενημερώθηκε η αρχισυντάκτρια. Το τρίτο ήταν ότι πατήθηκε το play και έπαιξαν τα πλάνα στον αέρα. Η ευθύνη η δική μου είναι τεράστια γιατί θα έπρεπε να χιλιοτσεκάρω τα πλάνα που βγαίνουν στον αέρα. Δεν μπορεί να πατάει ο οποιοσδήποτε ένα play και να παίζουν πλάνα στον αέρα».

«Στα 37 χρόνια που είμαι δημοσιογράφος δεν μου έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Η ευθύνη είναι δική μου, η ομάδα είναι επιλογή μου και δεν κατάλαβα ότι τα πλάνα ήταν από το 2015. Είμαι υποχρεωμένος εκτός από το να ζητήσω συγγνώμη, να αναλάβω και όλες τις κυρώσεις. Η ευθύνη είναι δική μου και όχι του Alpha» τόνισε ο δημοσιογράφος.

«Μετά από 37 χρόνια στο χώρο έχω την εμπειρία να αντιληφθώ ότι τα πλάνα μαϊμού γίνονται αντιληπτά. Σαφώς είναι παιδαριώδες λάθος και δεν έπρεπε να γίνει και την ευθύνη αναλαμβάνει ο αρχηγός. Επειδή κάποιοι θέλουν κεφάλια επί πίνακι και να χυθεί και αίμα τους λέω ότι είμαι διαθέσιμος».

Παράλληλα ο παρουσιαστής δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για τα σχόλια συναδέλφων του:

«Μία μικρή μερίδα συναδέλφων βρήκε την ευκαιρία να χύσει την χολή της. Προφανώς δεν τους αρκεί μία συγγνώμη. Να τους πω ότι η ανθρωποφαγία γίνεται μπούμερανγκ. Εγώ δεν έχω μάθει να δουλεύω υπό την σκέπη κομμάτων ή στα γραφεία Τύπου. Δουλεύω στην ελεύθερη αγορά και λάθη γίνονται. Κάνω λάθη, αναγνωρίζω λάθη, αναλαμβάνω την ευθύνη. Έθεσα την παραίτησή μου στην διακριτική ευχέρεια του Alpha και αναλαμβάνω όλο το βάρος των όποιων πιθανών κυρώσεων. Τι άλλο να κάνω; Χαρακίρι;»

Τέλος, ο παρουσιαστής είπε ότι η παραίτησή του δεν έγινε δεκτή, ωστόσο εκείνος θα την υποβάλει συνεχώς μέχρι να τελειώσει αυτή η ιστορία.

«Εννοώ ότι εκτός από την παραίτηση μου η οποία είναι στα χέρια του Alpha, αναλαμβάνω ως υπεύθυνος επαγγελματίας τις όποιες ευθύνες απορρέουν από την ακρόαση του ΕΣΡ. Αυτό είπα στην διοίκηση και δεν πάω να το παίξω μάγκας. Όποιος κάνει λάθος, πληρώνει. Έχω κάνει πεζοδρόμιο πριν γίνω τηλεφίρμα».

Reduce bounce rates