2 Μαΐου, 2024

Ανατροπή για Σήφη Βαλυράκη: Ποιον επικήρυξε η οικογένεια. Νέο βίντεο, ψηφιακή αράχνη

Ποιες οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου του Σήφη Βαλυράκη;

Συνεχίζεται η έρευνα για να διαπιστωθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες στις 24 Ιανουαρίου έχασε τη ζωή του ο Σήφης Βαλυράκης.

Βούλευμα που αναφέρεται σε κακουργηματικές πράξεις ανοίγει το δρόμο για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” φιλοξενήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Μανώλης Σφακιανάκης, Πρόεδρος Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, Ειδικός Ερευνητής Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων και μίλησε για τις εξελίξεις της υπόθεσης.

Η οικογένεια Βαλυράκη έχει καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων στην εισαγγελία Χαλκίδος και κάνει ένα βήμα επιπλέον επικηρύσσοντας τους δράστες.

Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες τόνισε ο Μανώλης Σφακιανάκης προσθέτοντας πως τα δεδομένα έχουν αλλάξει όλα, σημειώνοντας πως ενδεχομένως και τις επόμενες ώρες να έχουμε κάτι πολύ συγκλονιστικό που θα ρίξει φως στην υπόθεση.

Τα στοιχεία που έρχονται είναι από τη στιγμή που βγήκε το βούλευμα και ερευνούμε ανθρωποκτονία, είπε συγκεκριμένα.

Νέο βίντεο στα χέρια των αρχών

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο που καταγράφηκε από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης καταστήματος στο λιμάνι της Ερέτριας, δείχνει ξεκάθαρα ότι το μοιραίο εκείνο μεσημέρι της Κυριακής 24 Ιανουαρίου, που έχασε τη ζωή του ο Σήφης Βαλυράκης, κάποια αλιευτικά μπήκαν στη θάλασσα παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς των ιδιοκτητών τους στις λιμενικές Αρχές, όπως γράφει το zarpa news.

Στο βίντεο φαίνεται πως ένα σκάφος κατευθύνεται προς το σημείο που είχε φτάσει με το φουσκωτό του σκάφος ο Σήφης Βαλυράκης προκειμένου να καταδυθεί με το ψαροντούφεκο του.

Το βιντεοσκοπημένο υλικό είναι πλέον μέρος του προανακριτικού υλικού και βάσει αυτού έχουν κληθεί να καταθέσουν τα εμπλεκόμενα στην υπόθεση πρόσωπα. Αναμένονται από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. τα αποτελέσματα από την εξέταση του βίντεο που είχε τραβήξει με το κινητό της τηλέφωνο μια κάτοικος Ερέτριας, στο οποίο φαίνεται ένα σκάφος να πραγματοποιεί κυκλικές κινήσεις προκαλώντας κυματισμό.

Τι λέει ο πραγματογνώμονας της οικογένειας

Ο ειδικός πραγματογνώμονας και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας θεωρεί ότι είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να έχει τραυματιστεί θανάσιμα από την προπέλα του δικού του σκάφους ο πρώην υπουργός. Ο κ. Αναστάσιος Δέδες, υποστηρίζει ότι για να είχε συμβεί κάτι τέτοιο, θα έπρεπε, ο άτυχος άντρας να κάθεται στην πλώρη του σκάφους του, κάτι που δεν προκύπτει από τα στοιχεία.

Η εκτίμησή του είναι ότι κάτι βίαιο, κάτι που δε μπορούσε να αντιμετωπίσει, τον έριξε στη θάλασσα.

Απαντήσεις αναμένονται από την ιατροδικαστική έκθεση.

Την ίδια ώρα, και ο διορισμένος από την εισαγγελία Χαλκίδας πραγματογνώμονας, ζητά να διοριστεί και δεύτερος πραγματογνώμονας για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.

Την ίδια στιγμή οι ψαράδες της Ερέτριας, είναι διατεθειμένοι να κινηθούν νομικά κατά μάρτυρα, που όπως λένε έκανε ανακριβή κατάθεση που τους δυσφημεί και τους εμπλέκει σε μια υπόθεση ανθρωποκτονίας.