20 Απριλίου, 2024

«Αχ Νταϊάνα πού είσαι;»: «Σταύρωσε» την Καμίλα το Twitter για την στέψη της ως Βασίλισσα της Αγγλίας

«Αχ Νταϊάνα πού είσαι;»: «Σταύρωσε» την Καμίλα το Twitter για την στέψη της ως Βασίλισσα της Αγγλίας

«Τρίζουν τα κόκαλα της Νταϊάνα…»

Με όλες τις τιμές και κάθε λαμπρότητα στέφθηκε Βασιλιάς της Αγγλίας ο Κάρολος Γ’ παρουσία περίπου 100 αρχηγών κρατών και άλλων αξιωματούχων στο Αβαείο του Ουέστμινστερ.

Κάρολος και Καμίλα έφθασαν στην εμβληματική εκκλησία με τη διαμαντένια άμαξα (Diamond Jubilee State Coach), την πιο πρόσφατη προσθήκη της Βασιλικής Συλλογής.

Κατασκευασμένη στην Αυστραλία, η συγκεκριμένη άμαξα χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2014, ενώ διαθέτει υδραυλική ανάρτηση, σύστημα θέρμανσης, φωτισμό, ηλεκτρικά παράθυρα και κλιματισμό.

Το μεγαλόπρεπο τελετουργικό αποτελείτο από έξι ενότητες την αναγνώριση, τον όρκο, το χρίσμα, την ανάληψη, την ενθρόνιση και τον φόρο τιμής.

Τη στέψη του βασιλιά Καρόλου του Γ’, με το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου, έκανε ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερι.

Αμέσως μετά ακολούθησε σε μία πιο σύντομη τελετή και η στέψη της Βασίλισσας Καμίλα.

Όπως είναι φυσικό το χάσταγκ της στέψης και όλα τα επιμέρους σχετικά εκτοξεύθηκαν στις πρώτες θέσεις του Twitter και ανάμεσά τους και το χάσταγκ «Νταϊάνα».

Μεγάλη μερίδα του κόσμου σχολίασε με σκωπτική διάθεση την ενθρόνιση της Καμίλα, της γυναίκας που χαρακτηρίστηκε ως η πιο μισητή της Αγγλίας μετά τον τραγικό θάνατο της Νταϊάνα που υπήρξε από τις πιο δημοφιλείς προσωπικότητες της βασιλικής οικογένειας.