24 Μαΐου, 2024

Τρίκαλα: «Φως» αναμένεται σήμερα για τον θάνατο της 15χρονης – Οι πρώτες ενδείξεις και όσα περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας

Τρίκαλα: «Φως» αναμένεται σήμερα για τον θάνατο της 15χρονης – Οι πρώτες ενδείξεις και όσα περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας

Σήμερα, Κυριακή (7/5), αναμένεται να διενεργηθεί η νεκροψίανεκροτομή στη 15χρονη που έχασε τη ζωή της ενώ βρισκόταν σε σχολική εκδρομή στα Τρίκαλα, από σχολείο της Αθήνας.

H ανήλικη έχασε τις αισθήσεις της σε κέντρο διασκέδασης των Τρικάλων. Τη στιγμή που κατέρρευσε η 15χρονη βρισκόταν στον χώρο ένας γιατρός, φίλος των εκπαιδευτικών που συνόδευαν τους μαθητές. Άμεσα τής πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες και την επανέφερε στη ζωή.

Ωστόσο, λίγο αργότερα ακολούθησε ένα δεύτερο επεισόδιο, κλήθηκε ασθενοφόρο και η ανήλικη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη να της σώσουν τη ζωή επί περίπου δύο ώρες, όμως δεν τα κατάφεραν.

Οι γονείς της που έφτασαν από την Αθήνα, ενημερώθηκαν από τους ψυχολόγους για τα όσα συνέβησαν και πλέον, σε ό,τι αφορά τα ακριβή αίτια, «φως» αναμένεται ρίξει η νεκροψίανεκροτομή που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Σημειώνεται πως οι πρώτες ενδείξεις «δείχνουν» ανακοπή καρδιάς και το κορίτσι αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Τι λέει ο διευθυντής του σχολείου

Ο Αλεξάτος Χαράλαμπος, διευθυντής 5ου λυκείου Βύρωνα δήλωσε στο Mega: «Τα παιδιά έφυγαν χτες, Κατά τη μία η ώρα εκεί που βρισκόντουσαν σε βραδινή έξοδο, αισθάνθηκε αδιαθεσία ένα κοριτσάκι, η Ιωάννα, δυστυχώς».

«Ένα καλό παιδί και μια καλή μαθήτρια που την αγαπούσαν όλοι και οι καθηγητές και οι μαθητές», υπογράμμισε ο διευθυντής του 5ου λυκείου Βύρωνα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ανέφερε: «Είναι σε κατάσταση σοκ, έχουν πάει ψυχολόγοι εκεί στο ξενοδοχείο που είναι τα παιδιά, υπάρχουν κάποια διαδικαστικά, δένουν κάποιες καταθέσεις».

«Τα παιδιά διασκέδαζαν και ξαφνικά κατέρρευσε»

«Είναι τραγικό αυτό που συνέβη, ήταν τα παιδιά, διασκέδαζαν και ξαφνικά εκεί κατέρρευσε το κορίτσι, υπήρχε γιατρός μέσα στο μαγαζί, προσπάθησε το ανάνηψε 2-3 φορές αλλά δεν μπόρεσε, καλέσαμε ασθενοφόρο ήρθε αμέσως το ασθενοφόρο. Έπαθε πάλι επεισόδιο μέσα στο ασθενοφόρο και το πήγαμε στο νοσοκομείο», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του μπαρ στο Mega.

Από πλευράς του, ο Κωσταντίνος Γρηγορίου, διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, ανέφερε: «Παρά το γεγονός ότι επί δύο ώρες και ο επεμβατικός καρδιολόγος και ο αναισθησιολόγος και οι άλλοι γιατροί έκαναν προσπάθειες ΚΑΡΠΑ, δεν απέδωσε και δυστυχώς κατέληξε το παιδί».

Reduce bounce rates