24 Νοεμβρίου, 2024

Μαυρίκιος Μαυρικίου: «Δεν το πιστεύω ότι έχω γυναίκα…» (video)

Επανήλθε… δριμύτερος ο Μαυρίκιος Μαυρικίου: «Δεν το πιστεύω ότι έχω γυναίκα…»

Φάνηκε τρισευτυχισμένος που έχει στο πλευρό του την Ιλάειρα Ζήση

Ούτε ο ίδιος ο Μαυρίκιος Μαυρικίου φαίνεται να πιστεύει ότι αρραβωνιάστηκε. Ο θεατρικός παραγωγός που έχει καταφέρει να γίνει viral τους τελευταίες μήνες, μίλησε on camera για τα αισθήματα που τρέφει για τη σύντροφό του Ιλάειρα Ζήση, δηλώνοντας πως «είναι συγκινημένος και χαρούμενος».

Αφού τραγούδησε στην επίδειξη μόδας της αρραβωνιαστικιάς του, ο Μαυρίκιος Μαυρικίου στη μίλησε στις κάμερες για εκείνη. «Είμαι πολύ συγκινημένος, είμαι πολύ χαρούμενος για τη γυναίκα μου. Δεν το πιστεύω ότι έχω γυναίκα. Ήταν αυτό που έλεγαν κάποιοι παλιοί στα χωριά μας, κόντεψα να τα κάνω πάνω μου από τη χαρά μου. Ήταν η πιο μαγική στιγμή. Νομίζω τέτοια στιγμή θα ξαναζήσουμε μόλις κάνουμε το πρώτο μας παιδί», είπε.

Τέλος όπως αποκάλυψε, «θα σας δώσω ένα spoiler τώρα, θα θυμώσει η μαμά μου αλλά δεν πειράζει. Η μαμά μου στον γάμο μαντέψτε τι θα φοράει. Ιλάειρα».

 

Ποια ήταν η Ιλάειρα; Η σχέση της με τη Μεσσηνία και η απαγωγή

Με αφορμή την εν δυνάμει σύζυγο του Μαυρίκιου Μαυρικίου, Ιλάειρα Ζήση, σας παρουσιάζουμε την ιστορία που κρύβεται πίσω από το όνομά της με βάση την μυθολογία.

Σύμφωνα λοιπόν με την μύθο η Ιλάειρα ήταν κόρη του βασιλιά της Μεσσηνίας Λεύκιππου και αδελφή της Φοίβης. Οι Ιλάειρα και Φοίβη απήχθησαν από τους Διόσκουρους Κάστορα και Πολυδεύκη. Οι δυο τους ήταν ξαδέλφια των Διόσκουρων, και την εποχή της απαγωγής, ήταν ήδη αρραβωνιασμένες με τους Ίδα και Λυγκέα, επίσης ξαδέλφια τους (γιούς του αδελφού του Λεύκιππου, Αφαρέα).

Αποτέλεσμα της απαγωγής ήταν ο πόλεμος μεταξύ των Ίδα και Λυγκέα κατά Κάστορα και Πολυδεύκη, στον οποίο βρήκαν άδοξο τέλος οι Διόσκουροι.

Ο πίνακας του Ρούμπενς

Ο Φλαμανδός καλλιτέχνης Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς είχε ζωγραφίσει το 1618 την «Αρπαγή των θυγατέρων του Λευκίππου» και σήμερα ο πίνακας εκτίθεται στην Παλαιά Πινακοθήκη του Μονάχου.

Ο πίνακας απεικονίζει την αρπαγή των θυγατέρων του Λευκίππου: Οι Διόσκουροι, ο θνητός Κάστορας και ο αθάνατος Πολυδεύκης, απάγουν τις θυγατέρες του Λευκίππου Φοίβη και Ιλάειρα. Ο Κάστορας, ο γητευτής των αλόγων, αναγνωρίζεται από την πανοπλία του, ενώ ο πυγμάχος Πολυδεύκης εμφανίζεται γυμνός από τη μέση και άνω.

Ξεχωρίζουν, επίσης, από τα άλογά τους: Αυτό του Κάστορα συμπεριφέρεται ήρεμα υποστηριζόμενο από έναν ερωτιδέα, ενώ του Πολυδεύκη είναι ανασηκωμένο στα πίσω πόδια του. Τα μαύρα φτερά του ερωτιδέα προδιαγράφουν το πεπρωμένο των Διόσκουρων. Η Φοίβη και η Ιλάειρα δεν έχουν κάποιο χαρακτηριστικό που να τις ξεχωρίζει.

Reduce bounce rates