19 Απριλίου, 2024

Ισπανικό κέικ με ζαχαρούχο γάλα και λεμόνι

Ισπανικό κέικ με ζαχαρούχο γάλα και λεμόνι

Αφράτο και λαχταριστό!

Αγαπάμε το κεικ, γιατί είναι αφράτο, λαχταριστό και το τέλειο σνακ για μικρούς και μεγάλους και υπάρχουν πολλές συνταγές που μπορούμε να κάνουμε για να φτιάξουμε πεντανόστιμες παραλλαγές.

Μία από αυτές, που αξίζει, να δοκιμάσετε είναι το ισπανικό κέικ με λεμόνι και ζαχαρούχο γάλα. Εύκολο, λαχταριστό και ό,τι πρέπει για μικρούς και μεγάλους.

Υλικά

  • 400 g πηχτό ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
  • 4 αυγά (μεσαία)
  • 50 g βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ακέρωτο λεμόνι
  • 125 g αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 20 g βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

 

Εκτέλεση

  • Ρίξτε το γάλα σε ένα μπολ. Χτυπήστε τα αυγά προσθέτοντάς τα ένα-ένα, με ένα σύρμα ή με μίξερ χειρός. Στη συνέχεια, προσθέστε επιμελώς 50g βούτυρο.
  • Πλύντε το λεμόνι, ξύστε τη φλούδα στον λεπτό τρίφτη και στύψτε το, για να βγουν δύο κουταλιές της σούπας χυμός.
  • Προσθέστε το ξύσμα και το χυμό στην κρέμα.
  • Αναμείξτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Κοσκινίζοντάς το, προσθέστε το στην κρέμα και ανακατέψτε γρήγορα.
  • Βουτυρώστε το κάτω μισό του δοχείου με το υπόλοιπο βούτυρο (20 g).
  • Ρίξτε μέσα τη ζύμη του κέικ και ισιώστε με μια σπάτουλα.
  • Κλείστε το καπάκι.
  • Ορίστε το πρόγραμμα baking (ψήσιμο), επιλέξτε medium (μεσαίος) και πατήστε Start (Έναρξη).
  • Μόλις ακουστεί ο ήχος, ανοίξτε το καπάκι και βγάλτε το δοχείο. Αφήστε το κέικ να ξεκουραστεί για λίγο μέσα στο δοχείο.
  • Στη συνέχεια, αναποδογυρίστε το σε μια μεγάλη πιατέλα με μία κίνηση. Ακουμπήστε ένα άλλο πιάτο ή μια πιατέλα για κέικ πάνω από το γλυκό. Αναποδογυρίστε και βγάλτε την πιατέλα που ήταν κάτω από το κέικ.
  • Πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.