20 Απριλίου, 2024

«Βόμβα» Αλέξη Κούγια για Μάνο Δασκαλάκη: «Ήταν ο απατημένος σύζυγος και μάλιστα δις…»

«Βόμβα» Αλέξη Κούγια για Μάνο Δασκαλάκη: «Ήταν ο απατημένος σύζυγος και μάλιστα δις…»

«Άλλος είναι ο αθεράπευτα ερωτευμένος και δεν είναι η κατηγορουμένη»

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου και ανέφερε πως ο Μάνος Δασκαλάκης φοβόταν μήπως εκείνη τον χωρίσει, οπότε την διεκδικούσε πίσω και όχι το αντίθετο.

Ο συνήγορος της μητέρας των τριών νεκρών παιδιών από την Πάτρα μίλησε στο Star και ανέφερε πως «εδώ αποδεικνύεται ότι όχι μόνο δεν την άφησε, αλλά φοβόταν μην τον αφήσει η κυρία κατηγορουμένη. Ο απατημένος σύζυγος ήταν ο Μάνος Δασκαλάκης και μάλιστα δις και έδερνε και την κατηγορούμενη γιατί τον απατούσε».

«Βόμβα» Αλέξη Κούγια για Μάνο Δασκαλάκη: «Ήταν ο απατημένος σύζυγος και μάλιστα δις...»

Αφορμή για αυτή την τοποθέτηση, αποτέλεσε ο διάλογος που είχε μαζί του στο δικαστήριο, όταν ο Δασκαλάκης μίλησε ως μάρτυρας και ήταν ο εξής:

Κούγιας: Ήσασταν αδιάφορος για εκείνη και θέλατε να φύγετε και όμως τη χαστουκίσατε.

Δασκαλάκης: Ωρυόταν και ούρλιαζε και είχε το κινητό και τη χαστούκισα για να σταματήσει για να μην ακούει το παιδί. Εγώ ήθελα να χωρίσουμε.

Κούγιας: Σε αυτή την υπόθεση άλλος είναι ο αθεράπευτα ερωτευμένος και δεν είναι η κατηγορουμένη.

Ρούλα Πισπιρίγκου: “Δεν σκοτώνεις για έναν κλαρινογαμπρό…” – “Χείμαρρος” ο Κούγιας κατά Δασκαλάκη

Υπόθεση Πισπιρίγκου: Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου αναμένεται να βρεθεί σήμερα πάλι ο εν διαστάσει σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Μάνος Δασκαλάκης ο οποίος καλείται να απαντήσει στις ερωτήσεις της υπεράσπισης της κατηγορουμένης για τον θάνατο του πρώτου παιδιού τους, της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Ο πατέρας των τριών παιδιών που σύμφωνα με την Δικαιοσύνη οδηγήθηκαν στον θάνατο από τα χέρια της μητέρας τους, θα συνεχίσει σήμερα την κατάθεση που ξεκίνησε στις 31 Ιανουαρίου στο δικαστήριο, με την διαδικασία να προχωρά με την εξέταση του από τον συνήγορο της 34χρονης, Αλέξη Κούγια.

O κ. Κούγιας προσερχόμενος στο δικαστήριο είπε ότι αν ο ισχυρισμός του Μάνου Δασκαλάκη για απιστία της Πισπιρίγκου είναι πραγματικός τότε καταρρέει το κίνητρο που καταλογίζει το βούλευμα στην κατηγορούμενη. «Αν είναι αλήθεια τα περί απιστίας της Πισπιρίγκου, τότε καταρρέει το κατηγορητήριο που λέει το βούλευμα ότι είναι φουλ ερωτευμένη μαζί του που σκοτώνει τα παιδιά της για να τον κρατήσει, καταρρέει. Δεν σκοτώνεις τα παιδιά σου για έναν κλαρινογαμπρό».

Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, ανέφερε ακόμα ότι «θα πρέπει να απαντήσει στις δικές μου ερωτήσεις ο πρώτος μάρτυρας που υποστηρίζει την κατηγορία. Να περιμένετε τις ερωτήσεις και νομίζω έχει ενδιαφέρον. Πολλές φορές στα δικαστήρια κάποιοι μεταβάλλονται από μάρτυρες σε κατηγορούμενους. Δεν μιλάω για την κατηγορία αλλά για τη δικονομική συμπεριφορά. Αυτό είναι δικαίωμα του δικαστηρίου όταν κάποιος καταθέτει πράγματα που δεν είναι αληθινά.

Είναι και δικαίωμα του ανθρώπου που βλάπτεται από τέτοιες συμπεριφορές. Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, είναι η κατάρρευση ενός συστήματος που αρχίζει σήμερα, κατάφερε να καταργήσει και τη λειτουργία της Δικαιοσύνης που έχει ορισμένες σταθερές που εμπιστεύεται επιστήμονες με ειδικές γνώσεις και ανάλογα με το περιεχόμενο των τοποθετήσεων των επιστημόνων διατυπώνονται κατηγορίες.

Εδώ ανατράπηκαν τα πράγματα και στις τρεις υποθέσεις των παιδιών και ενώ οι επιστήμονες μιλούσαν για φυσιολογικό θάνατο, ένα ολόκληρο σύστημα παρουσιαστών, δημοσιογράφων και κάποιων τυχάρπαστων, οι άνθρωποι αυτοί χωρίς σύστημα αξιών εμφανίζονται χωρίς να γνωρίζουν τη δικογραφία να παρασύρουν την κοινή γνώμη. Αυτό που συμβαίνει χρόνια στην Ελλάδα σε εκατοντάδες υποθέσεις ανθρωποκτονιών, μέσα από την τηλεόραση να καταργούνται διαδικασίες. Έγιναν πράγματα τρομακτικά, είναι κατηγορούμενη γιατί κάποιοι έλεγαν δεν είναι δυνατόν να έχουν πεθάνει τρία παιδιά, ενώ είχαν τρομακτικά προβλήματα υγείας».

Ρούλα Πισπιρίγκου:

Υπόθεση Πισπιρίγκου: Τι είχε πει ο Δασκαλάκης

«Η κατηγορούμενη σαν μάνα αυτό που έδειχνε προς όλους ήταν υπόδειγμα. Δεν άφηνε τα παιδιά απεριποίητα ποτέ. Ήταν πάντα από πάνω τους» ανέφερε ο Μάνος Δασκαλάκης ο οποίος, ωστόσο, σημείωσε πως όταν ο κλοιός άρχισε να σφίγγει γύρω της ξεκίνησαν οι απειλές.

Ο Μάνος Δασκαλάκης αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τη Ρούλα Πισπιρίγκου, το 2013, και στην απόφαση τους να κάνουν παιδιά. Πρώτη ήρθε στη ζωή τους η Τζωρτζίνα. «Ήταν πολύ καλή μητέρα, τουλάχιστον αυτό έδειχνε σε όλους μας. Ήμασταν πολύ χαρούμενοι. Μετά γεννήθηκε η Μαρία Ελένη» κατέθεσε φορτισμένος ο 32χρονος και στη συνέχεια αναφέρθηκε σε ένα καβγά που είχε με την εν διαστάσει, πλέον, σύζυγο του και εξετάζεται ως κομβικό γεγονός για την εξέλιξη της υπόθεσης καθώς ακολούθησε ο χαμός του μωρού τους.

«Υπήρξε ένας τσακωμός με την κατηγορουμένη για μια εξωσυζυγική σχέση και δημιουργήθηκε ένας λεκτικός τσακωμός. Σε αυτό τον τσακωμό άκουγε η Τζωρτζίνα και πήρα το παιδί και το άλλαξα δωμάτιο. Επειδή εκείνη συνέχιζε και εγώ δεν ήθελα το παιδί μου να βλέπει τέτοια, της έριξα ένα χαστούκι. Έφυγα από το σπίτι. Μετά πληροφορήθηκα από την αδελφή της ότι το βρέφος μας είχε πρόβλημα. Το παιδί ήταν παγωμένο και η κατηγορούμενη του έκανε μαλάξεις. Πήγαμε στο νοσοκομείο και οι γιατροί μας ανακοίνωσαν ότι και το βρέφος μας απεβίωσε» ανέφερε συγκινημένος.

Ο θάνατος της Ίριδας, σύμφωνα με το μάρτυρα, ήταν ο λόγος που μετά από λίγες ημέρες επέστρεψε στο σπίτι για να είναι στο πλευρό της Τζωρτζίνας.

«Στις συζητήσεις μας με την κατηγορουμένη μου είπε ότι “θέλω να μείνεις για μένα εδώ”. Της είπα ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει κι έφυγα πάλι από το σπίτι» κατέθεσε και συνέχισε αναφερόμενος στη στιγμή που ξεκίνησαν τα προβλήματα υγείας για την πρωτότοκη κόρη τους. Όπως είπε, η κατηγορούμενη τον κάλεσε στο τηλέφωνο και του είπε ότι η Τζωρτζίνα έκανε σπασμούς και ζητάει να πάει στο νοσοκομείο. «Όταν πήγα να το δω το παιδί, οτιδήποτε κι αν τη ρωτούσα κοίταζε τη μητέρα της για να μου απαντήσει. Επειδή ήταν περίοδος Covid έπρεπε να μείνει μόνο ένας. Εκείνη η κατηγορούμενη. Τις επόμενες ημέρες δεν με άφηναν οι γιατροί να μπω. Δεν ξέρω τι είχε πει στους γιατρούς. Έβαλα το δικηγόρο μου να μιλήσει με τον δικηγόρο της για να με αφήσουν» είπε και πρόσθεσε πως αν και το παιδί ήταν πεσμένο ψυχολογικά οι γιατροί δεν τους είπαν ότι μπορεί να προκληθεί ανακοπή από τους σπασμούς. «Φεύγω το μεσημέρι και το απόγευμα με παίρνει η κατηγορούμενη και μου λέει «τρέχα το παιδί έμεινε». Πήγα και οι γιατροί προσπαθούσαν να το επαναφέρουν. Τα κατάφεραν μετά από 55 λεπτά. Ήταν το τρίτο παιδί. Είχα χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μου. Το παιδί επανήλθε όντας πια τετραπληγικό…» περιέγραψε φορτισμένος.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στην απόφαση τους να μείνουν μαζί για το παιδί. Αλλά, όπως είπε, στις 15 Ιανουαρίου ο Μάνος Δασκαλάκης ανακοίνωσε στην 34χρονη ότι είναι καλύτερα να παραμείνουν ενωμένοι μόνο για το παιδί. «Στις 17/1 είχε προγραμματισμένη εξέταση το παιδί. Έκανε την εξέταση. Δέχομαι μια κλήση και είναι το παιδί με επιληπτική κρίση να βγάζει αφρούς από το στόμα. Της λέω «τι πήρες να μου δείξεις; Πάρε τους γιατρούς της ΜΕΘ να σου πουν τι να κάνεις». Το παιδί πήγε στο Ρίο. Εμείς θέλαμε στη ΜΕΘ για να μη κολλήσει τίποτα» κατέθεσε και συνέχισε λέγοντας πως η Τζωρτζίνας έκανε ακόμα 2-3 επεισόδια με τον ίδιο να βρίσκεται στο πλευρό της μόνο στο ένα από αυτά.

«Στο ένα επεισόδιο ήμουν παρών. Κατέβηκε μια γιατρός από τη ΜΕΘ και μου λέει δεν έχει τίποτα το παιδί, της λέω “τι πρέπει να πάθει το παιδί μου για να το πάτε στη ΜΕΘ”. Την έβαλαν τελικά στη ΜΕΘ και μας έστειλαν σε άλλο νοσοκομείο για να κάνει εξέταση σε μηχάνημα που δεν είχε το Ρίο. Το παιδί επικοινωνούσε, έπιανε τα αστεία, έβλεπε τηλεόραση. Στο Αγλαΐα Κυριακού το παιδί κατάπεσε τελείως. Ειδικά την τελευταία μέρα δε μπορούσε να ανοίξει τα μάτια του καθόλου. Στις 29/1 ήμουν μέσα στο λεωφορείο στο Κιάτο κι όταν με πήρε η κατηγορούμενη, μου είπε ότι οι γιατροί προσπαθούν να επαναφέρουν το παιδί. Αυτά είναι τα πράγματα μέχρι και το θάνατο της Τζωρτζίνας μου» είπε απευθυνόμενος στους δικαστές και εξήγησε πως πρόθεση του ήταν να στηρίξει την μητέρα των παιδιών του.

«Σαν μάνα των παιδιών μου, όφειλα να τη στηρίξω ως πατέρας. Δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα. Είχα μια ιατροδικαστική για ηπατική ανεπάρκεια και μια αγενεσία φλεβόκομβου» ανέφερε ενώ στη συνέχεια έκανε λόγο για απειλές της Ρούλας Πισπιρίγκου σε βάρος των συγγενών του. Μάλιστα, μίλησε και για την περίοδο που προηγήθηκε της σύλληψής της κατά τη διάρκεια της οποίας συνομιλούσε με δημοσιογράφο προκειμένου να μάθει την πορεία της έρευνας για το θάνατο της Τζωρτζίνας.

«Ο πατέρας μου τη στήριζε την κατηγορούμενη. Ένα απόγευμα του είπε “αν με πάρουν θα τον πάρω μαζί μου”. Έπειτα υπήρξε δημοσίευμα ότι θα έπαιρνε δικηγόρο τον Αλέξη Κούγια. Πήρε και απείλησε “αν πάρει Κούγια, θα πράξω αλλιώς”. Ενημερώθηκα ότι μέσα από τον Κορυδαλλό επικοινωνούσε με τη θεία μου και ρωτούσε “πού είναι ο Μάνος και τι κάνει ο Μάνος”. Γενικά υπήρχαν απειλές» κατέθεσε ο Μάνος Δασκαλάκης.

Υπόθεση Πισπιρίγκου: Τι είχε πει ο Κούγιας

«Είχαμε καταθέσει την υπερασπιστική μας γραμμή με αδιάσειστα στοιχεία που αντικρούουν την κατηγορία», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας για τη Ρούλα Πισπιρίγκου. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη, λέγοντας ότι «σήμερα είχαμε μια ευχάριστη έκπληξη», ισχυριζόμενος ότι ο σύζυγος της 34χρονης κατηγορουμένης παρουσίασε άλλο επιχείρημα για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, από αυτό που είχε αποδώσει ο εισαγγελέας.

«Ο σύζυγος, ακόμα, της κυρίας κατηγορουμένης κατέστρεψε εντελώς το κίνητρο το οποίο έχει αναπτύξει αρχικά ο εισαγγελέας όταν έκανε την πρόταση στο συμβούλιο, το οποίο τελικά δέχθηκε και το συμβούλιο. Σήμερα, ο Μάνος Δασκαλάκης είπε πράγματα, τα οποία ουσιαστικά δεν έχουν καμία σχέση», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.

«Ενώ το επιχείρημα του εισαγγελέα για το κίνητρο είναι ότι σκότωσε τα παιδιά για να κρατήσει τον σύζυγό της, ο Μάνος Δασκαλάκης είπε σήμερα ότι σκότωσε το παιδί για να εκδικηθεί τον ίδιο. Όμως, δυστυχώς, δεν μπορώ να σας αποκαλύψω τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας», πρόσθεσε ο Αλέξης Κούγιας και συμπλήρωσε ότι «στις 7 του μηνός (σ.σ. αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας), κάποιος θα βρεθεί πολύ άσχημα κατηγορούμενος. Φοβόμουν ότι θα γίνει αυτό αλλά δεν ήθελα να το πιστέψω».