28 Μαρτίου, 2024

Εύα Καϊλή: Παράμενει στη φυλακή – Τι αποφάσισε το προδικαστικό συμβούλιο

Εύα Καϊλή: Παράμενει στη φυλακή – Τι αποφάσισε το προδικαστικό συμβούλιο

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 17:00 η ακρόαση της Εύας Καϊλή για την υπόθεση του Qatargate.

Το προδικαστικό συμβούλιο στις Βρυξέλλες, αποφάσισε να παραμείνουν υπό κράτηση η Εύα Καϊλή και ο Αντόνιο Παντσέρι που εμπλέκονται στο Qatar Gate, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ.

Σύμφωνα δε με ανταποκριτές διεθνών ΜΜΕ, η κ. Καϊλή θα παραμείνει προφυλακιστέα για τουλάχιστον δύο μήνες.

Τι ανέφεραν οι συνήγοροι της Εύας Καϊλή

Πάντως, δεν υπάρχουν νέα στοιχεία για την Εύα Καϊλή είπαν οι συνήγοροι υπεράσπισης της. Κατά την ακρόαση, πρώτα τοποθετήθηκε για 10 λεπτά ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, πάνω από 40 λεπτά ο Sven Mary ενώ ζήτησε και η ίδια η κ. Καϊλή να παρέμβει για ένα λεπτό.

Η Εύα Καϊλή φέρεται να υποστήριξε ότι η εμπλοκή της έχει στοιχίσει τόσο στην καριέρα της όσο και την προσωπική της ζωή. Όσον αφορά στα λεγόμενα του Παντσέρι, οι συνήγοροι της Εύας Καϊλή ισχυρίζονται ότι αυτά δεν ευσταθούν.

Η υπεράσπισή μετά τη λήξη της ακρόασης επανέλαβε ότι η κατάσταση για την πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου είναι δύσκολη καθώς είναι μητέρα ενός παιδιού 24 μηνών και δε μπορεί να παραμένει υπό κράτηση. Από ακροαματική διαδικασία πέρασαν επίσης ο Βέλγος ευρωβουλευτής, Μάρκ Ταραμπέλα, καθώς και ο Αντόνιο Παντσέρι.

«Η θέση της Εύας Καϊλή είναι στο σπίτι»

Νωρίτερα ο νέος τη συνήγορος Σβεν Μαρί είχε αναφέρει πως «Είναι μητέρα ενός παιδιού που αυτή τη στιγμή το έχει ο παππούς της. Η θέση της Εύας Καϊλή είναι στο σπίτι».

«Θα ζητήσουμε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, μία επιλογή είναι και το βραχιολάκι. Το θέμα της κράτησης της κυρίας Καϊλή είναι μία δύσκολη κατάσταση επειδή είναι μητέρα ενός παιδιού 24 μηνών και πιστεύω ότι θα πρέπει να είναι στο σπίτι με το παιδί της».