29 Μαΐου, 2024

Τζώνυ Θεοδωρίδης και Φωτεινή Τσακίρη ποζάρουν ως Ιησούς και Παναγία – «Είμαστε έτοιμοι για τα αρνητικά σχόλια»

Τζώνυ Θεοδωρίδης και Φωτεινή Τσακίρη

Ο Τζώνυ Θεοδωρίδης και η Φωτεινή Τσακίρη ποζάρουν ως Ιησούς και Παναγία για τις ανάγκες φωτογράφισης γνωστού περιοδικού. Οι δύο ηθοποιοί μίλησαν στην εκπομπή «Breakfast@Star», η οποία βρέθηκε στα παρασκήνια της φωτογράφισης.

«Είναι ένα πολύ ωραίο κόνσεπτ που ελπίζω να πάει καλά. Μου πρότειναν να κάνω τον Ιησού Χριστό. Δεν ξέρω τώρα τι έχουν στο μυαλό τους, θα βγει όμως κάτι καλό σίγουρα. Έτσι όπως θα το δώσουν θα βγει καλό και θα το αποδεχθεί καλά ο κόσμος. Δεν νομίζω να προκαλέσει αντιδράσεις, δεν είμαι από τους ανθρώπους που προκαλώ εύκολα. Είμαι έτοιμος για τα αρνητικά σχόλια, σε αυτή τη δουλειά είσαι πάντα έτοιμος για όλα» ανέφερε ο Τζώνυ Θεοδωρίδης.

«Είναι μοναδική εμπειρία το να ενσαρκώνεις την Παναγία. Μπορεί να μην είναι ένα έργο με αρχή, μέση και τέλος, αλλά αυτή η στιγμή που προσπαθείς να ενσαρκώσεις έστω μια στιγμή, ένα καρέ είναι πολύ ιδιαίτερη και μοναδική. Ανυπομονώ και ελπίζω ο κόσμος να το αποδεχθεί με πολλή αγάπη, γιατί με πολλή αγάπη το κάναμε κι εμείς» πρόσθεσε με τη σειρά της η Φωτεινή Τσακίρη.

Κλείνοντας, η ηθοποιός απάντησε για τις αντιδράσεις που ενδέχεται να προκύψουν. «Αντιδράσεις υπάρχουν πάντα για όλα τα θέματα πια. Διανύουμε δύσκολες και περίεργες εποχές, είμαστε όλοι με ακονισμένα νύχια και έτοιμοι να σχολιάσουμε τους πάντες και τα πάντα. Μπορεί κάποιοι να σκανδαλιστούν αλλά μπορώ να διαβεβαιώσω ότι τουλάχιστον οι προθέσεις μας δεν ήταν κακές. Εγώ δεν ένιωσα ούτε μία στιγμή από τον τρόπο που έγινε, ότι είναι κάτι που προσβάλλει τη θρησκεία. Ίσα-ίσα θεωρώ ότι την υμνεί».

«Σοκαριστική εικόνα»

Σύμφωνα με ανάρτηση του περιοδικού στο Instagram, η φωτογραφία του Τζώνυ Θεοδωρίδη είναι «μια σοκαριστική εικόνα, που συμβολίζει την ανάδειξη της ανθρώπινης αγωνίας, της απόγνωσης και της αναζήτησης για θεϊκή συμπαράσταση σε μια κοινωνία που αντιμετωπίζει δραματικά προβλήματα και κρίσεις. Η απουσία μαλλιών ενισχύει το αίσθημα της γυμνότητας και της ευπάθειας, ενώ η εικόνα του Ιησού υποδεικνύει την ανάγκη για πνευματική ηγεσία και ηθική καθοδήγηση σε μια κοινωνία που αντιμετωπίζει προβλήματα ανθρώπινων δικαιωμάτων, βίας και αδικίας. Μέσω αυτής της εικόνας, μπορεί να επισημαίνονται τα σοκαριστικά γεγονότα που συμβαίνουν στον πλανήτη και στην καθημερινότητα των ανθρώπων, προκαλώντας αναστάτωση και προβληματισμό για την ανάγκη αλλαγής και δράσης».

 

Επτά ιερείς μηνύουν τον Παντελή Καναράκη

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο περιοδικό συνεργάστηκε με καλλιτέχνη για να ποζάρει σαν Ιησούς. Το 2022, ο Παντελής Καναράκης έγινε θέμα έντονων αντιδράσεων όταν φωτογραφήθηκε μαζί με τους συνεργάτες του, αναπαριστώντας τον Μυστικό Δείπνο. Μάλιστα, επτά ιερείς προσέφυγαν στη δικαιοσύνη κατά του ηθοποιού ενώ ταυτόχρονα με τη μήνυσή τους ζητούν να αποσυρθεί το συγκεκριμένο τεύχος.

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Καραγιάννης, διευθυντής του ekklisiaonline, σε δηλώσει που είχε κάνει στην εκπομπή «Καλύτερα Δε Γίνεται», τόνισε μεταξύ άλλων, ότι δεν επιθυμούν να φιμωθεί η ελευθερίας έκφρασης, μα ο τρόπος αμφίεσης έχει μεγάλη σημασία ενώ όπως αναφέρουν με επιστολή τους οι ιερείς προς την ιστοσελίδα ekklisiaonline, «κάποια κακόβουλα και με σαφή ρατσιστικά σχέδια κατά των Χριστιανών επιλέγουν να εξευτελίζουν το όνομα του Ιησού Χριστού με προκλητικές φωτογραφίσεις σε περιοδικά».

«Μετά από μια δύσκολη διετία πανδημίας που δοκίμασε τα όρια της ανθρωπότητας, εν καιρώ ενός πολέμου με χιλιάδες θύματα μετά την εισβολή μίας Ορθοδόξου χώρας σε μια άλλη και ενώ διανύουμε τη Μεγάλη Σαρακοστή, με τους Χριστιανούς να νηστεύουν και σήμερα να ψάλλουν τους Α’ Χαιρετισμούς της Παναγίας, κάποιοι κακόβουλα και με σαφή ρατσιστικά σχέδια εις βάρος των Χριστιανών, επιλέγουν να εξευτελίσουν το όνομα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού με προκλητικές φωτογραφήσεις σε περιοδικά. Με βάση το νομικό τμήμα του ekklisiaonline προσφεύγουμε στη δικαιοσύνη εναντίον του κ. Παντελή Καναράκη και ζητούμε να αποσυρθεί το συγκεκριμένο τεύχος του περιοδικού» αναφερόταν στην επιστολή των επτά ιερέων.

Η απάντηση του περιοδικού

«Κάθε εξώφυλλο του καλλιτεχνικού free press ”Κοίτα” έχει σαν στόχο να προβληματίσει και να αποτελέσει ένα κοινωνικό σχόλιο. Το συγκεκριμένο concept… είχε σαν στόχο να κάνει ένα κοινωνικό σχόλιο για την κατάντια του πλανήτη, τις αρρώστιες, τους πολέμους και όλα τα δεινά που μαστίζουν αυτή τη στιγμή την ανθρωπότητα.

Για αυτό και οι φωτογραφίες δείχνουν τον σύγχρονο άνθρωπο να φορά το ακάνθινο στεφάνι που συμβολίζει τα δεινά. Για αυτό και τα μαύρα υγρά μάτια του Παντελή, σχόλιο για τα όσα υποφέρει σήμερα ο άνθρωπος. Και από πού θα αντλήσει δύναμη για να αντέξει όλα αυτά τα ”μαρτύρια”; Φυσικά από την Πίστη και τον Θεό. Γι’ αυτό και “φορά” επάνω του σύμβολα πίστης που συμβολίζουν την ελπίδα του κόσμου σε μια ανώτερη δύναμη που στην Ελλάδα είναι η θρησκεία μας.

Το μήνυμα που στέλνουμε είναι το αντίθετο από αυτό που κάποιοι εισέπραξαν… Λυπάμαι βαθύτατα εάν η τελική εικόνα έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που περιμέναμε. Σεβόμενοι όμως τις ενστάσεις που προκλήθηκαν, είμαστε πρόθυμοι να μην κυκλοφορήσουμε τις συγκεκριμένες φωτογραφίες και εφόσον το έντυπο δεν έχει βγει προς κυκλοφορία ακόμα, δεν θα βγει, διότι σκοπός μας δεν ήταν να προκαλέσουμε…

Θα ήθελα επίσης, να θυμίσω και να τονίσω ότι η Τέχνη έχει την υποχρέωση να προβληματίζει και η ελευθερία της Τέχνης είναι συνταγματικό δικαίωμα (άρθρο 16 του Συντάγματος παράγραφος 1). Με σεβασμό προς όλους τους παρευρισκόμενους».

Reduce bounce rates