28 Μαρτίου, 2024

Tο νέο επίκαιρο θεατρικό έργο της Μαρίνας Σωτηροπούλου ”Παντρεύω τον μπαμπά ”

Tο νέο επίκαιρο θεατρικό έργο της Μαρίνας Σωτηροπούλου

”Παντρεύω τον μπαμπά ”

Tο νέο επίκαιρο θεατρικό έργο της Μαρίνας Σωτηροπούλου ”Παντρεύω …τον μπαμπά ”που παίζεται στο θέατρο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ έκανε λαμπερή πρεμιέρα στις 23 Σεπτεμβρίου 2022 και θεωρείται ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για την Αθήνα που σιγά -σιγά ανακτά τις δυνάμεις της και επανέρχεται στην κανονικότητα .Συνεχίζονται με αθρόα προσέλευση οι παραστάσεις του στο κατάμεστο κάθε βράδυ από θεατές θέατρο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ που στεγάζεται στην οδό Σπάρτης 14 στην πλατεία Αμερικής, στο ιστορικό σπίτι όπου διέμενε και δημιουργούσε για αρκετά χρόνια της ζωής του ο λογοτέχνης Μ.Καραγάτσης. Το μυημένο θεατρόφιλο κοινό υποδέχτηκε θερμά το ανέβασμα της πρώτης ουσιαστικά παράστασης της θεατρικής σαιζόν 2022-2023 που την στηρίζει έμπρακτα και ευπρόσδεκτα με την παρουσία του ενώ παράλληλα μιλά για αυτήν με κολακευτικά και επιδοκιμαστικά σχόλια .

ΔΗΜΟΥ-ΧΑΝΤΖΟΥΛΗ-ΠΡΕΒΕΖΑ

Η ιδιαίτερα προσεγμένη σκηνοθεσία της παράστασης έγινε από τον ευρηματικό και ταλαντούχο σκηνοθέτη και ηθοποιό Γιάννη Ρωμανό. Τους ρόλους ερμηνεύουν με εκπληκτική άνεση, με τεράστια απόδοση και δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους οι ηθοποιοί : Ελένη Μπέη, Λεόντιος Πετμεζάς, Στέφανος Βογιατζής, Έφη Χαντζούλη, Γιώργος Δήμου, Ράνια Πρέβεζα , Ιωάννα Προσμίτη.H επιμέλεια ήχου έγινε από την Ράνια Πρέβεζα. Τεχνικός του ήχου της παράστασης είναι ο Δημήτρης Κοντοδήμος .H σκηνογραφία είναι του Γιάννη Ρωμανού.

Όπως γράφτηκε στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο:”… ασταμάτητο και παρατεταμένο χειροκρότημα συνοδεύει τις σπαρταριστές ατάκες των ηθοποιών που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού ……… Άρωμα λύτρωσης και μαγεία από την θεατρική μέθεξη αναδύεται μέσα από την ατμόσφαιρα της συγκεκριμένης ανατρεπτικής κωμωδίας που προτείνει αναμφίβολα διόδους και διαγώνιους πέρα από τα φυλλασόμενα πεδία δραστηριοποίησης” .

Την παράσταση παρακολούθησαν και μίλησαν με εγκωμιαστικά και θετικά σχόλια γνωστοί άνθρωποι του πνευματικού, καλλιτεχνικού ,πολιτικού και δημοσιογραφικού χώρου.

ΕΛΕΝΗ ΜΠΕΗ-ΙΩΑΝΝΑ ΠΡΟΣΜΙΤΗ

Όπως επισημαίνει η συγγραφέας Μαρίνα Σωτηροπούλου ”Το θεατρικό έργο της‘’ Παντρεύω τον μπαμπά’’ που κυκλοφορεί σε βιβλίο από τις εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ :”είναι μια μαύρη κωμωδία που εμπνεύστηκε μέσα στη περίοδο της καραντίνας. Οι πρωταγωνιστές, άνθρωποι καθημερινοί, ζουν την υπαρξιακοί ναυτία και αυτογνωσία κάτω από το πέπλο μιας απροσδόκητα καινούργιας ζωής όπου παρά τη πραγματικότητα της κατάστασης διαδραματίζονται κωμικές καταστάσεις. Το τραγικό και κωμικό γίνονται αιτία μιας εσωτερικής σύγκρουσης.” Την παράσταση παρακολούθησαν αρκετοί ξένοι θεατές που βρίσκονται σε διακοπές αυτό τον καιρό στην Ελλάδα.

ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ -ΕΛΕΝΗ ΜΠΕΗ

Όπως αναφέρθηκε σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ από γνωστούς κριτικούς του θεάτρου μέχρι σήμερα :”Το έργο είναι καθαρά πολιτικό .Εκθέτει απερίσπαστα όσο και μελετημένα τις άρρηκτες παρεκκλίσεις και τις σταχυολογημένες αποκλίσεις της τέμνουσας υπερουσιότητας που δημιουργήσαν λόγω της απρόσμενης και απρόοπτης πανδημίας νέες νόρμες και καινούργια δεδομένα στην κοινωνική και καθημερινή πραγματικότητα του χθες και του σήμερα …………Η υπόθεση εμπεριέχει εύληπτα την παγκόσμια και πανανθρώπινη προσμονή ,την ευπρόσδεκτη ελπίδα για το διαφορετικό αύριο. Οι καταστάσεις που παρακολουθούμε ακολουθούν επίμονα ένα ανατρεπτικό κρεσέντο στοιχειώδους ανασυγκρότησης με εμβληματικές απεικονίσεις που αποτυπώνονται στα πρόσωπα και στους χαρακτήρες των ηρώων ………..Με στοχαστική ακρίβεια και διαρκή συνάφεια απέναντι στην εμφανή επάρκεια των αντιλήψεων η εμπνευσμένη συγγραφέας Μαρίνα Σωτηροπούλου αποκωδικοποιεί τις συνήθεις φόρμες της γνώριμης ζωτικότητας και μας παραπέμπει ως θεατές σε ένα ταξίδι έντονου προβληματισμού, σε μια φωταγώγηση του εσωτερικού μας κόσμου και αναμφίβολα σε μια ενδοσκόπηση . ………

Η διευθετημένη και μεθοδευμένη περιπλάνηση των εφέσεων που επιφυλάσσει για το κοινό το κείμενο της αναφέρεται ευρηματικά σε δικλείδες συμπεριφοράς και σε περιηγήσεις εναλλαγών που έχουν πρόσημο την συναρμολόγηση των ψυχικών χειρισμών και τους συνειρμούς της αποφόρτισης ………Μέσα από διακυμάνσεις και ευρείες σημάνσεις αγγίζεται η ζωογόνα αισιόδοξη και αισθαντική υφή που απαιτείται να επικρατήσει διάχυτα προκειμένου να δοθεί κάποια επιτέλους ευεργετική λύση στην αλγεινή δοκιμασία των ημερών αυτών .”

Οι φωτογραφίες της παράστασης έγιναν από τον Μάνο Βλαστό και Γιάννη Κόκκου . Οι επόμενες παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 στον κήπο, την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 στον κήπο ,την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022 στον ανακαινισμένο εσωτερικό χώρο του θεάτρου και την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022 στον ίδιο χώρο .Έναρξη 8.30μμ.

Έπεται συνέχεια.
Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως λόγω της μεγάλης επιτυχίας και της σπάνιας επισκεψιμότητας το έργο ήδη διεκδικούν να το φιλοξενήσουν χώροι των Δήμων και της Περιφέρειας Αττικής.